Joca: koliko je Megane 2008 bolji od Corse?

Pitanje: Gospodine Todoroviću, molim vas pomozite nam. Čitali smo odgovor na pitanje, koliko je Meriva bolja od Corse D, pa nas je zanimalo da li možete da je uporedite sa Meganom treće generacije iz 2008 ili 2009.godine koji želimo da kupimo. Nama se Megane mnogo dopada, imam veliku decu, pa nam je Corsa tesna, inače imam isti motor u njoj 1.2 kao gospodin koji vam je postavio pitanje od pre par dana.

Pronašli smo Megana 2009 godiste, 1.6 16 V,  16-17000 km je presao. Jutros je majstor proverio u bazi i kaze da je servisiran u ovlascenim servisima i da je to kilometraza Kaze majstor, to je nov auto po kilometrazi. Šaljem Vam link da Vi makar preko slika pogledate automobil, pa ako uspem ubrzo da prodam Corsu, da kupimo taj automobil. Naravno ako Vi mislite da je to pametno.
 
http://www.polovniautomobili.com/oglas4205910/renault_megane_authentiqe_16/
 
Znači, zanima me da li je auto bezbedniji od Corse, generalno bolji ili losiji  i da li Vi mislite da je ovo pametna kupovina odnosno menjanje vozila? I da li je ovo bolja kupovina od Merive, čitao sam vaše odgovore na prethodna pitanja, a ovo vas pitam jer mi se Meriva mnogo više dopada, i jer sam zadovoljan sa mojim Opelom, svi u familiji vozimo Opele? Veliki pozdrav od Joce! Unapred hvala na odgovoru.

Ime i prezime: Joca Ilić
Kada planirate kupovinu?: za mesec dana
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 8.500 eura
Šta trenutno vozite?: Renault Megane III 1.6 16V
Između kojih se automobila dvoumite?: Megane 1.6
Gde ste čuli za ovaj sajt?: na internetu
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 10.000 km
Da li biste platili da vam pronađem auto?: NE
Da li biste platili za odgovor?: DA

Odgovara Aleksandar Todorović: Renault Megane je u svakom pogledu mnogo, mnogo bezbedniji od Corse, pogledajte www.euroncap.com. Pored toga što ima bolju pasivnu bezbednog ona ima mnogo bolju aktivnu bezbednost. Prosto Corsa D ne može da parira ni najboljim automobilima u svojoj klasi, kada je u pitanju komfor, a kamoli Meganu, koji je veoma udoban automobili iz C segmenta.

Automobil koji ste naveli u linku, zaista ima tako malo kilometara, a to je potvrdio i vaš majstor, koji ima pristup Renaultovoj bazi. Jeste čudno da ima tako malu kilometražu, ali eto i u Srbiji možete kupiti jako dobar polovnjak koji je održavan u ovlašćenim servisu i ima gotovo nov motor.
 
Francuski Renault bez sumnje zna kako da konstruiše veoma udobne kompakte ugodne za oko, sa sjajnim motorima koji troše manje od konkurencije, a pritom su i pouzdaniji, tiši i sofisticiraniji. Mégane 1.6 sa benzinskim motorom je mudra kupovina, iako je kod nas mnogo popularniji polovnjak sa turbo dizel agregatom 1.5 DCI. Dizelaš sa umerenijom nogom na gasu, neće potrošiti više od 5,0 litara, benzinac popije oko 7,0 litara u proseku,  i na odredište će vas dovesti ugodnije nego bilo koji drugi kompakt.

Udobniji je od kompletne konkurencije, zasenjuje čak i limuzine iz D segmenta, koje koštaju znatno više od njega.  Polovnjak francuske proizvodnje sa dobrom opremom košta koliko i par godina stariji i manji nemački automobil sa manje opreme.

Mégane prethodne generacije bio je najudobniji u kompakt klasi. To danas važi i za Mégane III generacije koji nudi najviši nivo komfora u uživanja u vožnji, čak i po Srbiji. Mirnoća sa kojom Mégane upija neravnine, poprečne i uzdužne, pa čak i šine, nije poznata u kompakt klasi kod konkurencije.  To ne nudi ni Astra H, a kamoli vaša Corsa. Zvučna izolacija je takođe sasvim pristojna, kvalitet finalne obrade takođe. Instrumenti su lako čitljivi, analogni obrtomer je rešen klasično, dok je brzinomer digitalni, sa velikim brojevima, koji su vidljivi čak i putnicima na zadnjem sedištu. Sve je rešeno zanimljivo, moderno, a praktično. Mégane sada ima “normalnu” ručnu kočnicu uobičajenog oblika kao kod drugih, “običnih” kompakta. Pedale su jako mekane i ne zamaraju stopalo, a ne zamara ni ručica menjača, koje nije najpreciznija u klasi, ali je vrlo dobra.

Ovo je samo deo odgovora, ili da budem precizniji sam uvod u odgovor 🙂

Ja zaista uživam u odgovaranju na pitanja, i jako mi drago što mogu kupcima automobila da pomognem u izboru modela, bolje i preciznije nego ikada pre, još sada posle 11 godina, sa ovim odgovorima pokrivam troškove putarina.

Ostavite komentar