Izbegnite smrt: Pitajte A.Todorovića

Dragi moji čitaoci, gde god se nalazili, želim vam da se svako vaše putovanje završi sa srećnim krajem. Ako živite na našim prostorima, sigurno ste se na putevima nagledali svega. Nisu retkost ni pijani milicajci, saobraćajci, koji voze, pretiču preko pune linije, a takođe nisu retkost ni pijani vozači za volanom kamiona i autobusa. Smrt vreba na našim putevima. Želim da spasim i vas, i vašu decu, porodicu. Zašto vam sve ovo pišem? Verujem da je moj zadatak kao novinara, da vas na sve ovo podsećam, a takođe sam siguran da sa svojim znanjem mogu spasiti živote vaše porodice izborom najbezbednijeg automobila za vaš novac. Zato se nemojte ustručavati, pošaljite pitanje i dobićete odgovor.

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

EuroNCAP test testira pasivnu i aktivnu bezbednost automobila, u različitim klasama. Podvlačim posebno ovo u različitim klasama. Jer iz želje da nateraju proizvođače da proizvode bezbednije automobile, napravili su i malu, veliku konfuziju u celoj toj priči o bezbednim automobilima.

Morate znati da se svaki automobil testira zasebno, ali da ocene dobija u okviru svoje kategorije. To znači da mali automobil A segmenta koji je dobio maksimalnih 5 zvezdica, u sudaru sa automobilom C segmenta koji je recimo dobio zvezdicu manje nema nikakve šanse.

Zašto EuroNCAP asocijacija to posebno nije naglasila? Iz više razloga, a pre svega, jer zbog ekologije neko treba da kupuje i te manje automobile, koji manje zagađuju. Ostim toga, vozačka kultura, i broj smrtno nastradalih u Nemačkoj, Švedskoj, Francuskoj je daleko manji, pa u takvim zemljama čak i sa za volanom malog automobila imate velike šanse da ostanete živi.

Da li je vozačka kultura u Srbiji dovoljno dobra? Da li je kod nas smrnost na putevima i do 100 puta veća? Ako niste sigurni šta da odgovorite, znajte da vozači u Srbiji ne poštuju ni osnovna pravila, i da je smrnost u Srbiji i do 100 puta veća u odnosu ne neke države poput Švedske, Danske, Norveške.

Nije lako uporedite sve automobile, i posebno ne kada je reč o aktivnoj bezbednosti. Izbor pogrešnog motora, itekako mnogo utuče na bezbednost, jer sa slabim motorom, preticanja traju opasno dugo, pa uvek gledate smrti u oči kada pretičete šleper na nekoj uzbrdici.

Moj vam je savet, da za vas i vašu porodicu, kupite najbezbedniji automobil, naravno sve u skladu sa vašim finansijkim mogućnostima. Priča o bezbednosti se tu niakako ne završava, već počinje, izborom guma, pa do izbora servisa. Otvorite oči, imate samo jedan život, i jednu porodicu. Nemojte se praviti kao da ovo niste pročitali, i nemotje uveravati sebe kako ste najbolji vozač na svetu kojem se udes sa smrtnim ishodom ne može dogoditi.

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

 

Mali automobili nebezbedni: Punto…

EURONCAP: Suzuki Ignis nebezbedan!

 

Zašto je Suzuki Swift dobio nula zvezdica na kreš testu?