Interesuje me Dacia Duster i Doker

Pitanje: Zdravo Aleksandre. Samo da ti kažem da me dobro služi IBIZA motor 1.2 TSI sa 105 ks poslusao sam te.Devojka mi je zadovoljna sa automobilom i bela je boja. Posto imam porodicnu firmicu potrebno mi je dva automobila a moze i tri. Interesuje me Dacia Doker a i treba mi jedno vozilo na pogon 4×4 tj Dacia Duster. Kao sto sam naveo Aleksandre automobili ce mi sluziti za firmu. Posto sam naveo cenu a i lizing bih uzeo za automobile zavisi koliko mi kostaju.I da treba mi pick up terenac (polovan)koji da uzmem. Hvala Maksim Korać.

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Korać, jako mi je drago da ste zadovoljni Seat Ibizom 1.2 TSI koju sam vam preporučio, i ja bi je rado kupio, da mi to finansijska situacija dozvoljava. Drago mi je da mlad čovek poput vas širi posao, i kupuje vozila za firmu. Ako možete da priuštite polovnu Toyotu Hilux, mislim da ćete napraviti jako dobar izbor, jer se radi o vozilu koje ima veliku nosivost, jako dobar i proveren 4 x 4 prenos, umerene cene servisa, za ovu klasu vozila, razume se, i izuzetno pouzdane dizel motore.

Što se tiče Dacije, zaista ne znam šta da vam odgovorim. Testiram sam detaljno Lodgy, koji me je oduševio, što se tiče voznih karakteristika i 1.5 dci motora, ali mu je bezbednost bedne 3 zvezdice ispod svakog komentara (isto važi i za Dokker). Nije mi jasno, zašto 2013.god jedan Renault, nudi automobile pod bedžem Dacia, koji putnicima nude jako male šanse za preživaljanje. Ne želim da kupite vozilo u kojem nemate šanse da ostanete živi. Dacia proizvodi u proseku vozila koja se manje kvare od Renaulta, ali to ruku na srce i nije mnogo teško. Svaka čast Renaultu za motore u F1, svaka čast na novom Cliu IV, ali kvalitet, na kvalitet su malo zaboravili u poslednjih par decenija, iako neki zlobnici tvrde da ga Renaultovi automobili nikad nisu ni imali. Svakako da su VW-ovi automobili bolji, zato vladaju svetom, a Renault zatvara fabrike. Ja bih možda voleo da je obrnuto, ali mi novinarska etika nalaže da budem “brutalno” objektivan. Svakako, nisu Renaultovi automobili baš toliko loši koliko statistika pokazuje, ali nisu ni najpouzdaniji. To se odnosi i na Daciju kao brend.

Duster izgleda originalno i nimalo ne nalikuje nekom postojećem modelu. Međutim, više od dizajna cenićete njegovu sposobnost savladavanja svih puteva. Duster 1.6 sa pogonom 4 x 4 nudi vam mogučnost i da siđete sa puta. Prostran, robustan, kapacitetan i relativno pouzdan, ovaj SUV nudi mnogo više nego što to pretpostavljate. Nije savršen, ali lista mana nije predugačka, a pozitivnih osobina ima daleko više. Evropa je dobro ocenila ovu Daciju, a dobro se prodaje i u Srbiji. Kupcima se konačno nudi ozbiljan SUV po ceni daleko nižoj od cene garsonjere u Beogradu, koji uz to troši manje od većine benzinaca iz B segmenta. Šteta što karoserija nema dovoljnu čvrstinu.

Prva brzina je toliko “kratka” da i sam proizvođač preporučuje da se u normalnim okolnostima krećete drugim stepenom prenosa. Šesta brzina nije dovoljno dugačko proračunata, tako da su obrtaji motora na brzinama preko 160 km/h neprijatno visoki. Kočnice nude zaustavne puteve slabije od proseka klase. Preglednost nije najbolja, kao ni kvalitet plastike na pojedinim delovima. Sedišta na dužim putovanima ne nude dovoljno lumbalne potpore. Velika buka na maksimalnoj brzini. Imidž nedovoljno dobar za probirljivije kupce. Jako loše drži cenu.

Ostavite komentar