Honda Jazz 1.4 benz., Nissan Note 1.6 (ev. 1.4) benz ili Opel Meriva 1.7 dizel?

Pitanje: Poštovani g-dine Todoroviću, Pronašao sam vaš site pre kratkog vremena, ali za Vas i Vaše tekstove znam odavno pa sam odlučio da se stavim u Vaše stručne ruke u vezi kupovine drugog automobila ( koji će za neko vreme zameniti postojeći, kad mu vreme za to dođe). Naime, trenutno ja i žena „delimo“ ovaj mali Suzuki Swift ( kojim smo vrlo zadovoljni te ga stoga i ne prodajemo) ali nam je potreban još jedan auto malo većih gabarita ali koji neće previše uticati na rastezanje budžeta.

Koristili bi ga pretežno za gradsku vožnju, 85-90%, i po neki duži put ( dok mu se ne pridruži neki veći auto za par godina). Prostor u gepeku je jedan od zahteva, ali ne na uštrb cene i troškova održavanja. I ja i ona ne „ludujemo“ za volanom, tako da su maksimalne brzine od 130km/h na autoputu realnost. Interesuje me Vaše mišljenje o navedenim modelima i uporedna analiza, kao i pro et contra svakog od njih. Takođe, zanima me uporedno i cena nekih standardnih delova za njih ( u motoru, menjaču, svetlosne grupe, karoserija, vešanje..), kao i specifikacije i uputstvo za vlasnike (owner’s manual) ako imate informaciju (link) gde mogu da ih nabavim u elektronskoj formi. Navedite i dimenzije pneumatika za ove modele, standardne i zamenske ( zimske), jer je i to stavka u troškovima. Pošto se prva dva ( a tim redom me i interesuju) teško pronalaze kod nas, zamolio bih Vas i za asistenciju pri pronalaženju vozila ( naglasio bih da me ne zanima udarano vozilo – da se razumemo, mislim na veće sudare, ne na parking ogrebotine). Maksimalna cena nije ( toliko) fiksna, odn. može da bude i iznad 5500€ ako je ponuda odgovarajuća. Hvala unapred, Vladimir.

Ime i prezime: Vladimir Nikolić
Kada planirate kupovinu?: proleće 2014-e
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 4000-5500+€ (može preko ako je extra ponuda)
Šta trenutno vozite?: Suzuki Swift GLS 1.0 (2001)
Između kojih se automobila dvoumite?: Honda Jazz 1.4 benz., Nissan Note 1.6 (ev. 1.4) benz., Opel Meriva 1.7 dizel
Gde ste čuli za ovaj sajt?: internet pretraga
Koliko kilometara godišnje prelazite? : 10-15.000 km
Da li biste platili da vam pronađem auto?: DA
Da li biste platili za odgovor?: DA

Aleksandar TodorovicOdgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.Nikolikiću, hvala na poverenju, i veoma zanimljivim pitanjima. Na osnovu nekoliko razmenjenih mejlova sa vama moram reći da sam zapanjen koliko studiozno pristupate izboru automobila. Zbog toga ste se i meni obratili. Pa ipak, koliko se ja god trudio da budem objektivan, svi moji testovi su sve pre subjektivni, pa se onda držim svih mogućih merenja, koja crno na belo prikazuju karakteristike, performanse automobila. Doduše, sve te “cifre” ja jako dobro osetim u test vožnji, koju sprovodim na svim mogućim putevima, i pod maksimalnim opterećenjem za motor, automobil, kočnice i ogibljenje.

VEROVALI ILI NE, OVO ŠTO VIDITE NA SAJTU JE SAMO UVOD ODGOVORA KOJI SAM POSLAO G.NIKOLIĆU, KOJI JE MENI POKLONIO VELIKO POVERENJE, PA SAM JA NJEMU NAPISAO JAKO DETALJNE ODGOVORE, NA SVE NJEGOVE DILEME.

Pre skoro dvadeset godina sam drugačije poredio automobile, mislio sam da precizna merenja pokazuju sve, ili gotovo sve. Koliko god merili, procenjivali jedan automobil, ne možete u brojkama da prenesete filing koji taj automobil nudi, niti možete da procenite koliko koji automobil ima dobru ergonomiju za one koji su niži, odnos viši ili teži od vas.

Čemu ovaj i ovakav uvod? Pa pre svega zato što ova tri automobila nemaju puno zajedničkog. Doduše, Honda Jazz iako je ne svrstavaju u klasu malih monovolumena (Opel Meriva), ona svojom genijalnom ergonomijom, i dobrim ponudom prostora prosto oduševljava, i nudi u nekim segmentima i više od Opel Merive. Honda Jazz jeste Honda kada su u pitanju kvalitet, pouzdanost, ekonomičnost, i dobro držanje cene, ali taj automobil je “dve svetslosne godine” daleko od bilo kog Civica.

Da se odmah razumemo, Honda Jazz od kada je predstavljena, do dana današnjeg mnogo odskače od B segmenta, ali od njega odskače mnogo i sa cenom. Jazz je prosto bio prilično skup, ili da bude direktan preskup. Ovaj automobil jeste izuzetno kvalitetan, prva generacija je bila još pouzdanija, ali ima nekoliko karakteristika koje mene kao vozača veoma odbijaju od ovog automobila. Dobro je što ste mi naveli da ste vozili Suzuki Swift 1.0, automobil sa samo tri cilindra, sa nedovoljno elastičnim, letargičnim motorom, tako da su vama performanse Honde Jazz 1.4 poptu “mlaznog aviona”. Mnogo toga zavisi iz kog ugla gledate, pa ću ja ova tri automobila gledati iz ugla Suzukija, odnosno Swifta 1.0. Suzuki je nekad pravio mnogo kvalitetnije automobile (doduše uvek je bio mnogo daleko od Toyote, Honde, Nissan, Mazde), dokaz za to je vaš auto. Danas, fabrika u Mađarskoj iz godine u godinu “gubi kompas”, kvalitet pada, a Suzuki se bruka.

Zlobnici u Srbiji, Suzuki nazivaju “japanskom Zastavom”, ali to je uglavnom zbog loše bezbednosti, tankog lima, i velike buke, loše zvučne izolacije. Ako ste bili zadovoljni sa Suzukijem, bićete oduševljeni sa bilo kojim automobilom koji ste naveli, naravno pod uslovom da kupite auto koji je dobro održavan, i koji nije prešao više od 250,000 km, što baš i nije tako lako u Srbiji.
Hteo sam da prvo da napišem da Honda Jazz ima jako loše, čak nedopustivo loše kočnice, najgori problem je što se pregrevaju, ali kako da to napišem, kad je Suzuki Swift još puno gori. Ako niste kočili oštro tridesetak puta, spuštajući se niz Kopaonik, onda niste ni primetili kako kočnice gube “učinkovitost”, odnosno dolazi do “fadinga” pregrevanja.

Uputstvo za održavanje ovih modela možete naručiti kod ovlašćenih uvoznika, od dilera preporučujem AC Brajić (OPEL), LF Auto Centar (Nissan), a kod Honde, naravno Deltu. Najskuplje delove ima Honda, najslabiji lager, i najslabiju ponudu na auto optadima. Najlakše je održavati Opel Merivu, jer je ponuda originalnih delova velika, i onih drugih koji su nešto slabijeg kvaliteta, ali i koji koštaju i do tri puta manje.
 
Ponuda japanskih automobila je kod nas slaba, dileri ih retko uvoze, jer su skuplji od evropske konkurencije, jer naši kupci to ne žele da plate. Kod dobrog limara nije teško utvrditi da li je automobil farban, ali jeste teško utvrditi zašto je farban, i koliko je udaran. Ako trap može idealno, fabrički da se nacentrira, automobil vrlo verovatno nije preživeo neki teži udes. Danas su branici plastični, ali i blatobrani, peta vrata, pa je pitanje da li je ulubljeno, ili ofarbano krilo veliki minus ili ne.

Zapravo kupovina polovnih automobila u Srbiji je prava noćna mora. Oglašeni automobili sa 120,000 km, imaju 320,000 km. Kod nas dileri prosto moraju da uvoze model koji su mnogo prešli, da im zamene obruče upravljača, papučice, tastere, pa čak i sedišta, jer naš kupac misli da je 4.000 € dovoljno novca da se kupi odlično očuvan auto. Da je to tako, niko u Nemačkoj, Holandiji ili Italiji ne bi kupovao nov automobil.

opel_merivaPolovan automobil, star gotovo deset godina, je auto koji je blizu svoje isplative eksploatacije. Hoću da kažem ako godišnje prelazite recimo 30,000 km, i to uglavnom u gradu, kupovina automobila iz 2005, ili 2006.godine je “luksuz”, jer ćete jako često biti u servisu, prosto, kad automobil pređe 200,000 km, otkazuje mu jedna po jedna stvar, a ponekad, i dve po dve u isto vreme. Ne znam da li ste kupili Suzuki kao nov auto, ili kao polovan, ali znam da ste ga redovno održavali, pazili i mazili, kad ste zadovoljni sa kvalitetom Swifta, koji nije nikada bio automobil za preporuku, u svakom smislu te reči, možda eventualno model sa 1.3 motorom.

Kod kupovine polovnog automobila sužavanje izbora na samo tri modela može biti jako skup “hobi”. Ako kupujete automobil za 5.000 €, najbolje je da kupite onaj auto koji je najbolje održavan, a koji ispunjava vaše osnovne zahteve: da ima veliki prtljažnik, da je štedljiv, kvalitetan, i dovoljno jeftin za održavanje.
Srbi (upravo pišem tekst na temu kakvi su Srbi kupci automobila) prave jako skupe greške jer se vezuju za jednu određenu marku automobila, i onda kada usledi razočaranje, uporno ulažu novac u “rupu bez dna” umesto da prodaju takav automobil. Nedavno mi se javio gospodin, sa realnim problemom koji ima na Golfu VII 1.6 TDI, koji je plaćen 21.000 €, i koji posle 30,000 km pravi iritirajuću buku iz menjača. Šta možete onda očekivati pod polovnog automobila?

Srbi uvek gledaju da kupe jeftiniji automobil, kada su polovnjaci u pitanju. Ako kažu dao bih i 1.000 € više samo da je kilometraža originalna, oni se vrate i kupe onaj jeftiniji, koji pri tome ima vraćenu kilometražu. Kupci, vozači u Srbiji skoro uvek kupuju ono jeftinije. Voze brze automobile a imaju smeće od Tigrovih guma na točkovima, namerno sam upotrebio taj izraz, jer ti pneumatici više ne mogu da pariraju ni kineskim gumama. Narod naravno zadovoljan sa Tigrom, jer je 15 godina montirao polovne gume. Dakle, opet sve zavisi iz kog ugla gledamo karakteristike automobila ili guma u ovom slučaju.

Gume su nešto što uvek treba redovno menjati, ako ne na 5 godina, ako stručnjaci savetuju (bez obzira na debljinu šare), a ono bar na 6-7 godina, jer pneumatik gubi elastična svojstva sa godinama, posebno ako ste kupili Tigar, Sava, Matador ili neke slične loše gume. Štedeti na gumama, je kao štedeti na vodi, vitaminima, lekovima. Kad vam eksplodira guma na 130 km/h obično bude kasno.

Znajte da slabašan, spor, lagan automobil možete montirati loše gume na primer one iz Pirota, ali ne možete na Opel Merivu 1.7 CDTi koja nije ni lagana, ni spora, a koja pri tome ima i nešto veći klirens montirati lošije gume od Klebera ili Fulde. Odnosno možete, ali već je prilikom kočenja pri brzini od 100 km/g razlika u dužini zaustavnog puta oko 1 metar, a pri 130 km/h je razlika preko dva metra, a to nikako nije malo.

Neki kažu, pa Michelin je kupio Tigar, i to jeste tačno. Ali da su Tigrove gume isto što i Michelin onda bi na njima pisalo Michelin. Inače i taj Michelin koji je kod nas preskup, ne može da se poredi sa Continentalom, Dunlopom, Bridgstonom, pa ni sa gumama Good Year.

Evo i traženih dimenzija za pneumatike, samo znajte da je leti opasnije voziti sa zimskim gumama, nego zimi sa letnjim. Ali opet Srbi nisu sa tim upoznati.

SVI ODGOVORI SU POSLATI DIREKTNO NA MEJL GOSPODINU NIKOLIĆU, I ONI NISU VIDLJIVI ONLAJN IZ RAZUMLJIV RAZLOGA. HVALA NA RAZUMEVANJU.

Ostavite komentar