Honda Accord: Iskustva – Najčešći kvarovi

Polovan auto je često mačka u džaku. Mnogo skrivenih mana niste u mogućnosti da ustanovite jednim pregledom, osim ako se samo time profesionalno bavite. Honde i Toyote sam toliko mnogo hvalio poslednjih nekoliko decenija, da su mnogi od vas pomislili da se ti automobili NE kvare, ili da se jako retko kvare. Ali ti automobili imaju puno svojih mana, mnogo od njih su serijske. Toyote i Honde koje nisu Made in Japan, nisu realno japanski automobili. Kod japanskih automobila koji su 2007, 2008 ili 2010.godište jako čest problem imaju sa korozijom, loš lim, štede na cinku prilikom zaštiti. Piše: Urednik Aleksandar Todorović.

PROBLEMI I KVAROVI:

Loš odaziv na gas prilikom ubrzavanja na malim brzinama uzrokuje vibracije karoserije. Neispravno telo klapne. Sajla gasa zapinje (LHD).

Rešenje – Zamenite telo klapne. Koristite dijagnostičku opremu, kako biste ponovno programirali računar motora (ECM) sa nadograđenim softverom. Ako se vozilo još uvek trese: Zamenite sajlu gasa modifikovanom verzijom (LHD). Zamenite prednji amortizer modifikovanom verzijom. Zamenite donja ramena prednjeg vešanja modifikovanom verzijom. Zamenite zadnje amortizere modifikovanom verzijom. Proverite i podesite geometriju prednjih i zadnjih točkova.

 

Kupovina automobila procedura

Benzinci jedini izbor za tanji džep

Pitajte Aleksandra Todorovića

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Kako najbolje održavati automobil?

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

Zadovoljni klijent: Milan Jovanović

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Da li da kupim C – Max ili Senic?

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!

 

 

 

MODELI SA AUTOMATSKIM MENJAČEM 2005-06 

Propuštanje ulja iz prenosa. Otežana i zakasnela aktivacija prenosa tokom starta. Neodgovarajuća verzija zaptivke ulja desnog pogonskog vratila.

Rešenje – Postavite modifikovanu zaptivku ulja desnog pogonskog vratila. Koristite specijalan alat. Postavite novi zegerov prsten na srednje pogonsko vratilo i pogonsko vratilo. Ugradite tanki sloj maziva na žljebove pogonskog vratila. Mazivom napunite prenos. Proverite geometriju prednjih točkova i prema potrebi podesite.

Svetli lampica za indikaciju kvara motora (MIL). Motor slabo radi. Neispravan nivo ulja motora. Prenizak pritiska dovoda ulja na sistem podešavanja faze ventila (VVT).

Rešenje – Zamenite ulje u motoru. Ako lampica i dalje svetli, motor mora da se otvara.

Svetli lampica za indikaciju kvara (MIL). Motor se nakon paljenja odmah gasi.  Neispravan signal sa senzora položaja bregastog vratila (CMP).

Rešenje – Ponovno programirajte računar motora (ECM) sa nadograđenim softverom.

Gašenje motora pri pritiskanju kvačila.  Greška softvera ECM (računar motora).
Rešenje – Ponovno programirajte računar motoranadograđenim softverom. U ovlašćenom servisu naravno!

Svetli lampica za indikaciju kvara motora (MIL).  Neispravna lambda sonda (HO2S). Ona se posebno brzo uništava ako motor sagoreva gas.

Rešenje – Zamenite lambda sondu (HO2S). Ponovno programirajte računar motora (ECM) nadograđenim softverom.

 DIZEL MODELI 2.2 CDTI –  Povremeni gubitak snage. Oklevanje/prekid rada.
UZROK – Blokada ventila povratka izduvnih gasova (EGR).
REŠENJE – Ugradite modifikovani ventil EGR. Ponovno programirajte računar motora (ECM) nadograđenim softverom.

Šta da kupim: benzinac ili dizelaš?

DIZEL MODELI 2.2 CDTI Lampica za indikaciju kvara motora (MIL) svetli. Motor radi u prinudnom modu.
UZROK – Greška softvera računara motora (ECM).
POPRAVAK – Testirajte komponente elektronike i mehanike (prema potrebi), kako biste eliminisali druge moguće uzroke. Ako nije pronađena greška: Ponovno programirajte računar motora (ECM) nadograđenim softverom.

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

 

DIZEL MODELI 2.2 CDTI  – Jako lupanje motora pri malom gasu, na 1500 – 2000 o/min.
UZROK – Greška softvera računara motora (ECM). Neispravan kod kalibracije brizgaljke u računaru motora (ECM).
POPRAVAK – Programirajte kodove brizgaljki u računaru motora (ECM). Ponovno programirajte računar motora (ECM)  nadograđenim softverom.

DIZEL MODELI SA FILTEROM ČAĐI (DPF) Nepravilan rad motora tokom regeneracije filtera čađi (DPF).
UZROK – Greška softvera računara motora (ECM).
POPRAVAK – Testirajte komponente, elektronike i mehanike (prema potrebi) kako biste eliminisali druge moguće uzroke. Ako nije pronađena greška: ponovno programirajte računar motora (ECM) nadograđenim softverom.

Honda Accord – BENZINSKI MODELI . Neispravan rad motora. Lampica za indikaciju kvara motora (MIL) svetli.
UZROK – Aktuator kontrole vazduha usisne grane neispravan.
POPRAVAK – Zamenite aktuator za kontrolu vazduha usisne grane.

Lupanje motora pri ubrzanju pri srednjem i velikom opterećenju.
UZROK – Greška senzora detonacija (KS) odnosno softvera računara motora (ECM).
POPRAVAK – Ugradite novi senzor detonacija (KS) i dogradite softver i ponovno programirajte računar motora (ECM).

Buka/vibracije iz menjača kad je papučica kvačila lagano pritisnuta.
UZROK – Cev hidraulike kvačila prenosi buku u vozilo.
POPRAVAK – Ugradite prigušivač vibracija na cev hidraulike kvačila.

Kontrola brzine vožnje automatski se deaktivira.
UZROK – Greška softvera računara motora (ECM).
POPRAVAK – Testirajte komponente elektronike i mehanike (prema potrebi) kako biste eliminisali druge moguće uzroke. Ako nije pronađena greška: ponovno programirajte računar motora (ECM) sa nadograđenim softverom.

Dizel motor 2.2 i – CDTI nije tako pouzdan, kako na forumima tvrde! Oprez! Ovo su problemi koje ima.

Remenica radilice

Simptomi: Lupanje u i oko donjeg dela pogonske jedinice, nedostatak pogona dodatne opreme motora.
Popravka: Se sastoji u zameni remenice novom.

Fiat Croma 2005. – 2011. – polovnjak, iskustva, kvarovi

Delovi za Honde, Toyote ili recimo Mazdu jesu dosta skuplji nego za evropske automobila, ponuda delova je slaba, čeka se predugo, pa i to imate u vidu kada birate, kupujete japanski automobil. Takođe su im često cene prevelike, nerealno visoke, jer su japanski automobili stekli veliku popularnost devedesetih godina, kada su tehnološki bili itekako konkurentni. Honda Accord je itekako dobar auto, ali cene ovog automobila su ipak nerealno visoke. Peugeot,Citroen, FIAT ili Renault, koji koštaju manje nemaju probleme sa korozijom u toj meri! Imaju pouzdanije dizel motore, ali i dobre benzince, nude više bezbednosti u udobnosti po nižoj ceni. Zato ipak dobro razsmislite! Vlasnic Hondinih, Toyotinih automobila često umeju da prećute brojne kvarove koji su imali, i da vam priznaju koliko su puta sanirali koroziju. Valjda svojim lažim na forumu, pokušavaju da dovedu u zabludu potencijelne kupce. Honda i Toyota prave dobre automobile, ali ni izbliza tako dobre, kako prosečni vozači u Srbiji misle. Takođe imaju problema itekako i sa elektrikom, i sa elektronikom. Kako Honda, tako i Toyota ili Mazda. Itekako volim Honde, Toyote, Mazde, ali nisam promoter ovih brendova, niti navijač. Zato uvek gledam šta koji auto nudi u odnosu na to koliko košta. Moj cilj je da kupcima u Srbiji preporučim najbezbedniji i najbolji auto za svoj novac.

Stroža pravila na tehničkom put do bezbednije vožnje!

Pitajte Aleksandra Todorovića

Kupite pametno – Biram za vas najbolji auto!

Konačno ste skupuli novac, ili uzeli keš kredit, napravili ste uži izbor automobila, ali vaš majstor nema vremena za vas, i ne sme da vam preporuči ni jedan auto sa placa. Šta činiti? Da li je pametno da se vratite u banku po više novca, i kupite nov auto? Da li da uzmete lizing? Posle godinu dana vaš novi auto vredi za četvrtinu manje. Dakle ako ste kupili auto za 10 000 e, posle 12 meseci on vredi 7.500 evra. Naravno, vi možda planirate da ga vozite 10 godina. Ali da li je mudro da se mučite u malom automobilu, sa najslabijim motorom 10 godina? Polovni automobili jesu mačka u džaku. Budimo iskreni. Na auto placevima su automobili koji imaju vraćenu kilometražu nekoliko puta. Isti je slučaj ako kupujete od fizičkog lica. Prevare na svakom ćošku, a vama novac niko nije poklonio, i želite da u tom automobilu vozite ženu i decu. Želite da vas taj auto odlično služi iako je polovan? Da li je to realno, i da li je to moguće?

Piše: Aleksandar Todorović urednik www.testoviautomobila.rs i najboljiauto.com

Oko 20 godina pišem testove automobila i ono najvažnije savete za kupovinu polovnih vozila, ali i odgovore na vaša pitanja. Rubrika se nije odmah zvala Pitajte Aleksandra Todorovića, ali ste moje odgovore mogli da čitate pre nekoliko decenija na raznima portalima. Pisao sam analize i poređenje modela koji vas zanimaju apsolutno besplatno. Ali shvatio sam da kupovina polovnog automobila jeste jedan veliki rizik za svaku prosečnu porodicu u Srbiji, i da je potrebno da vam osim odgovorima pomognem i razgovorom, jer nije dovoljno samo odgovoriti na pitanja koja vas muče u datom trenutku. Jer retko ko od vas ima sve informacije o modelima koje želi da kupi. Osim toga ne postoje dva majstora koji imaju identično mišljenje o jednom automobilu, motoru, pa vas i to može dovesti u zabludu. Retko ko se trudi, da sasluša vaše potrebe, i da vam opiše te polovne automobile iz vašeg ugla gledanja. Ja sam se zaista trudio. Svake godine sam pronalazio nove načine, ideje kako da ti odgovori budu direktniji, objektivniji.

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

Neki od vas me čitaju decenijama. Mnogi su primetili da su se moja mišljenja o nekim modelima promenili, kod nekih automobila i drastično. Glavni razlog tome je što sam imao nekada poverenje u nemački ADAC i TUV, ali danas ga nemam! Nemci, su u stanju da sve moguće statističke podatke prikažu tako da bi ispalo kako su njihovi automobili najpouzdaniji, naravno posle japanskih. Tako velika solidarnost sa japanskom auto industrijom je prosto neverovatna. I sam sam pomislio da su Toyote, Honde, Mazde automobili bez mana i grešaka, a nije tako.

Neki mudriji, iskusniji i bolji poznavaoci automobil od mene su znali da kažu: postoji samo dobar i loš auto. Nije toliko važna marka, model….I moram dobrim delom da se složim sa njima. Ali potrebno je i odabrati pravi model, ali i motor, koji ispunjava vaše potrebe. Ako kupite auto koji mnogo troši, vozićete ga manje, a nije cilj da vam auto stoji ispred kuće, nego je ideja da vam automobil uštedi vreme, i da vas služi, da vaše zdravlje koliko toliko sačuva. Dobro, mnogi od vas kupuju automobile zbog komšiluka, i to je sasvim u redu, svako ima neke svoje želje, snove, pa ako hoćete i komplekse.

 

Ako već komšija ima lepšu i ženu i švalerku od vas, možete valjda vi imati veći i bolji auto, zar ne? Šalim se naravno, ovde je glavna tema polovan auto, ali znajte da svi mi, pa i ja, prililom odluke o izboru automobil razmišljamo o mnogim stvarima. Neki od vas zaista ne vole automobile, i njima je važno samo da ih auto dobro služi. Ali oni koji vole da voze, koji vole lepe automobile, nikako ne mogu da se pomire sa činjenicom da voze automobile koji im se ne dopadaju. Najbolje je napraviti neki kompromis, to svima savetujem.

Učim od svih vas dragi moji čitaoci preko 20 godina. U svakom pitanju možete da pronađete nešto zanimljivo. Svako od vas ima neka svoja poređenja, svoje poglede na svet automobila, kupovine, novca i servisa. Moj posao je jako zanimljiv, ali i odgovoran. Problem je što ja ne mogu da ispunim nerealne želje i da ne mogu da vam nađem polovni automobil koji se neće kvariti narednih 10 godina, jer to ne smeju da garantiju ni proizvođači automobila.

Shvatio sam da nije dovoljno da vam nađem, proverim automobil koji vam preporučim i prodam, već moram i da se brinem o tom automobilu. Neki od vas nemaju živaca da traže dobre majstore, čekaju da vas oni najbolji prime nekoliko nedelja. Ako je tako, i ako sebe pronalazite u ovom rečenicama, ja mogu da vam pomognem. Istina ni moji majstori meni nisu 24h na raspolaganju, ali su vam dostupni svakog dana u radno vreme, za sve probleme koje možda budete imali sa automobilom koji sam vam ja rezervisao i prodao. Svi sitni kvarovi će biti besplatno, ili skoro besplatno otklonjeni. Oni krupniji ne bi smeli da se dogode, i nikada se nisu ni dogodili za mojih 20 godina, ukoliko su moji majstori odradili VELIKI SERVIS! 

Piše se po forumima, kako A.Todorović prodaje zapravo velike servise.  Zanimljivo je to, ali neka se piše i tako, jer ja mislim da je taj veliki servis nužni servis. To je ono minimalno, zamena španera i zupčastog kaiša, pumpe za vodu, svih filtera i ulja. Zar je to pogrešna investicija? Pa zar ne želite da vas auto dobro služi? Zar nije lepo da budete mirni narednih 5 godina ili 80 000 km? (moji majstori rade veliki servis na 80 000 km, osim kada motor ima lanac).

Priznajem da mnogi od vas imaju više znanja od mene, ali je pitanje, da li imate na raspolaganju toliki broj majstora kao ja. Da li će vam vlasnici placeva priznati koliko su kilometara vratili, kao što meni priznaju? (naravno da meni tvrde da su vratili 80 000 km,  ja utvrdim da je to ipak više, ili mnogo više). Ali za mene je svaki auto plac korektan, koji mi dozvoli da detaljno i temeljno proverim automobil!

Mnogi u Srbiji i ne znaju da se naši auto placevi više ne bava vraćanjem kilomtraže. To čine dileri  u Nemačkoj, Italiji, Holandiji. Svuda u Evropi se masovno vraća kilometraža. I to je vraćaju Nemci, a ne tamo neki Turci, Hrvati ili Srbi. Znajte da ako je auto iz Nemačke to nije garant da je auto dobar. Neće Nemac da proda auto ako je odličan. Pa to je svima jasno, ili skoro svima.

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

  • Prevaziđite neodlučnost i otpor da pozovete angažujete vrhunske majstore, ili mene. Trudim se da vam pomognem, imam jako puno znanja, znam koji auto plac kako posluje (mislim na ove koji su dugo na tržištu). Nemojte biti negativni prema prodavcima automobila, oni su trgovci, pa iako često znaju realnu vrednost automobila koji prodaju, znajte da oni nisu vrhunski majstori niti inženjeri. I da je njima najvažnija zarada, ali im je ipak važno da vi budete zadovoljni automobilom koji kod njih kupite. Oni vas ne uslovljaju velikim servisom poput mene, ali meni je rizik veći.

Meni se kao uredniku sajtova testoviautomobila.rs i najboljiauto.com ne isplati da vam prodam loš automobil, kad mogu da vam prodam dobar automobil, Moja VELIKA prednost je što mogu da gledam automobile na svim placevima, naravno u Beogradu, i da vam rezervišem onaj najbolji.  Jedan auto plac može da vam proda samo kola koja on ima, neće vas sigurno poslati kod konkurencije. Ako na prodavca na placu u startu gledate kao prevaranta, on će to primetiti, i verujte mi da vam neće mnogo pomoći, reći će vam dovedite svog majstora, ili vozite ga u servis gde god želite.

Kod provere automobila u servisu, morate znati da puno toga može da se vidi, proceni, ali ne sve. Nije lako utvrditi koja je realna kilometraža, ali možemo utvrditi u kakvom je stanju turbina, zamajac, motor. Možemo ustanoviti da li je sa elektronikom sve u najboljem redu.

Ono što je meni zanimljivo i poslednje dve godine, da više problema i skupih nedostataka pronalazim na automobilima koji su stari 4 ili 5 godina, nego kod onih koji imaju 10 godina. Valjda su automobili iz godine u godinu sve nežniji, komplikovaniji, a možda je prosto i ono da se u Srbiju uvoze lošiji automobili. Jer oni najbolji koštaju papreno, i ne mogu da se po tim visokim cenama prodaju u Srbiji. Automobili koji imaju 10 godina su gotovo svi jeftini, i loši i dobri, i razlika u ceni je ipak znatno manja. Pa možda dileri kada uvoze polovnjake stare 10 godina više vode računa o tome šta uvoze.

 

Servisna knjižica je poželjna! Ali ona vam nije nikakav garant! Ona vam je kao zdravstvena knjižica. Odnosno piše šta se sve kvarilo na automobilu, a ne šta će se pokvariti. Osim toga u Srbiju dolaze falsifikovane knjižice u 90% slučejava. To i sami znate. 

 

Čitajući vaše komentare na moje tekstove, najzanimljiviji su mi oni kada tvrdite ko pita za kilometražu taj se ne razume u automobile. Kad nekoliko puta pročitate ovu rečenicu, shvatite da u njoj ima itekako puno istine. Nailazio sam na loše motore koji imaju samo 60 000 km i na odlične motore sa 400 000 km. Ne tvrdi urednik Todorović da je motor sa 400 000 km uvek bolji od motora koji ima 60 000 km, ali tvrdim da je čak i to moguće.

Znajte da u Francuskoj, Nemačkoj, Holandiji imaju mnogo, ali mnogo bolje puteve, gorivo, servise.

Znam da ste ogorčeni kad vam napišem da su putevi u Srbiji katastrofalno loši, da nam je gorivo smeće, ali tako je. Naše inspekcije ne rade gotovo ništa. Ko ispituje kvalitet goriva u Srbiji? Mirko Alvirović? Kad stigne? I dok je bio živ…Ko još?

 

Ono što vam ja nudim, je da vas posavetujem oko izbora modela, motora, opreme, Da zajedno utvrdimo šta je ono najbolje za vas.

Ja mogu da vam nađem najbolji auto za vaš novac. Ili mogu da vam nađem najmanje loš auto. Sve zavisi da li kupujete auto za 15 000 ili 4 000 evra.

Znam da je prosečna cena polovnjka koji se kupuje u Srbiji sada pala na 1.500 evra. Bila je pre par godina 2.500 evra. Ja želim da verujem našem genijalnom g.Vučiću, i ne pada mi napamet da ga kritikujem, ili pišem nešto negativno jer to ne smem, već vam samo iznosim ono što je realno.

Ja stvarno ne mogu da vam tražim auto za 2.500 evra, niti za 1.500 evra, jer bi mi za tako nešto trebalo godinu dana. To morate sami. Ja mogu da pogledam 20 ili  30 automobila u nekoliko dana, ili za nedelju dana. Mogu te automobile, one najbolje, da provere moji majstori, ja ih plaćam za svaku proveru, nema niti smisla, niti potrebe da oni rade besplatno, kao ni ja, i da pronađemo onaj najbolji.

Održavanje vam je zagarantovano kod mojih majstora. Ako vam sve to nije dovoljno, onda verujem da imate iskusnije majstore od mene, ili da ćete opet po ko zna koji put kupovati automobil na sreću. I to je dozvoljeno, novac je samo vaš.

Ali vas najlepše molim, pogledajte prvo cene automobila koji vam se dopadaju, pre nego što me kontaktirate. Najjeftniji auto možete naći sami, jako je prosto. Ja vam tražim najbolji, a ne onaj koji najmanje košta.

Uvek postoje dodatna pitanja. Uvek mogu da vam napišem preciznije, nove odgovore. Imam dobru volju, imam puno znanja, želim i volim da pomažem ljudima, ali dobro razmislite da li u mene imate MAKSIMALNO POVERENJE u mene ili ne. Ako niste sigurni u moj način rada, molim vas nemojte me kontaktirati. Vaš majstor može da pregleda auto koji vam ja nađem. Može i vaš majstor da vam održava kola, jedino što veliki servis mora da odradi moj majstor. Ne zato što je on bolji, nego zato što ja moram da garantujem za auto i ono što je majstor uradio. Naravno pod uslovom da ga moj majstor kontroliše na 6 meseci, da sipate kvalitetno gorivo, da menjate ulje ne 9 000 odnosno 10 000 km, da ga vozite pažljivo, da koristite auto onako kako je fabrika propisala. Gas do poda, loš dizel, nije nešto što ja mogu da sprečim ako ste rešili da uništite auto koji sam vam ja pronašao.

 

Većina vas, posebno van Beograda, angažujete preprodavce da vam dovezu automobile iz inostranstva za recimo 2 000 evra. Da li je to najmudrija odluka? Šta te preprodovce kvalifikuje, da biste vi u njih imali poverenje? 

 

Kupovina automobila procedura

Benzinci jedini izbor za tanji džep

Pitajte Aleksandra Todorovića

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Kako najbolje održavati automobil?

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Da li da kupim C – Max ili Senic?

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!