Hitna kupovina: Golf V ili Kija pro_ceed?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, kupujem ovog meseca, pre zime polovan automobil, koji bi trebalo da me služi bar 5-6 godina. Prijatelji me ubeđuju da kupim Golf 5, svi voze GOlf IV, ali ja više naginjem jeftinijim a mlađim automobilima kao što su Astra H, Fiat Bravo, Pro ceed, Seat Leon. Meni su performanse, snaga motora, ubrzanja totalno nevažni, vozim umereno, nikad ne žurim. Interesuju me samo cene održavanja ovih automobila, kvarovi tj. koji od ovih je najisplativiji i kome neće pasti cena u sunovrat kao Renault Laguni koju trenutno imam (2003.godište). Dizel ili benzinac, prelazim ispod 10.000 kilometara godišnje. Nadam se da nisam postavio preveliki broj pitanja 🙂 Pozdrav od Ivana. Klikni na odgovor ovde.

Koji polovan auto preporočujete: Leon, Bravo, Golf V ili pro_ceed?

TESTIRALI SMO: Novi Nissan Juke 1.2 DIG-T

TESTIRALI SMO 1.000 km: Toyota Avensis 2.0 D-4D

najbolji       _auto_logo_670

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Ivane, vaša Renault Laguna je mnogo veći automobil od navedenih modela. Laguna je mnogo udobnija, prostranija, ima veći prtljažnik, i u proseku veoma bogatu opremu. Ako vam nisu bitne performanse, možda vam je bitan komfor. Laguna nije preskupa za održavanje, ona je u proseku klase, ako imate 1.9 DCI motor, on vas može neprijatno iznenaditi skupim kvarovima, neke serije su imale lošu elektroniku, ali ne sve. Možda Laguna brzo gubi vrednost, ali nudi puno, na kraju krajeva platili ste je verovatno mnogo manje nego da ste kupili VW Passat.

golf-VJako je teško odabrati idealan polovan automobil, jer kod kupovine polovnjaka ima jako puno “nepoznatih” u jednačni koja treba da ispuni vaše potrebe. Trebalo bi da Golf V najbolje drži cenu, ali Golf V sam po sebi je jako skup polovnjak, naravno u odnosu na konkurenciju. VW-ovi TDI motori su sjajni, i i više nego sjajni, ali kada pređu 250,000 km kvarovi su jako skupi, a niko ne prodaje Golf sa manjom kilomtražom, i niko nije kupio Golf TDi da ga gleda sa terase (čast izuzecima). Seat Leon, kao polovan je prosto rečeno preskup, a kada se pojavi uskoro novi Leon, cena će mu poprilično pasti. Astra H je Astra H, prosek proseka, i auto koji je i prosečno pouzdan – ima boljih. Možda zvuči čudno, ali bolje je kupiti auto koji je još pod garancijom, i to korejski. Štedljiv, brz i atraktivan – tako bi se u najkraćem mogao opisati pro_cee`d sa modernim common-rail agregatom od 1,6 litara i 128 KS. Prosečna potrošnja od 6,2 litara je rekordno niska za ovu klasu vozila, a ona može biti i jedan litar niža ukoliko vozite umerenije. Sjajni korejski kupe ima i izuzetno povoljnu cenu, koja neće brzo padati, jer ima puno onih koji bi rado posedovali ovako jedan lep kupe, a ja sam samo jedan od njih. Kompletan odgovor pročitajte dole na linku:

Koji polovan auto preporočujete: Leon, Bravo, Golf V ili pro_ceed?

Testoviautomobila-RS-LOGO

Ostavite komentar