Gospodine Todoroviću pomozite mi pri izboru automobila za 3.000 €

Pitanje: Uvaženi g. Todoroviću, vaša rubrika me je prosto oduševila. Kupujem prvi put u životu svoj auto. Do sada sam vozila tatinu Opel Corsu 1.0 (2002.godište), i želim neki automobil slične veličine, i da bude jednako štedljiv. Opredelila sam se za Aveo/Kalos, to mi je nekako prvi izbor. Prijateljica ima Aveo 1.4, vozila sam njen auto, i ide puno bolje od Corse, motor ima više snage. Ja nikada ne prelazim 120 km/h, vozim umereno brzo, ali ipak Corsa 1.0 nema motor po mom ukusu. Imam 3.000 do maksimalno 3500 €, verujem da za taj novac može da se kupi pristojan polovanjak. Gledala sam i Matrix, Citroen C3 koji mi se i najviše dopada, mislim vizuleno, Fiat Punto je sasvim OK, a nije loš Getz. Volela bih da auto bude ekonomičan, zbog toga najviše gledam benzin plus gas varijantu. Napominjem da ne bih želela Renault Clio, em je ružan, em ga ima moj najbolji drug, i stalno mu se kvari, a nije mnogo star (2005.godište).  Možda nisam najbolje napisala pitanje, ja sam želela samo da steknete što je moguće približniju sliku. Jako bih jako cenila vaš savet, čak iako se razlikuje od mojih želja. Hvala unapred, i veliki pozdrav od Ivane Đelić.

Aleksandar-TodorovicOdgovara Aleksandar Todorović: Poštovana gospođice Đelić, hvala vam na zanimljivom pitanju, i hvala vam na poverenju. Nemojte da brinete za vaše pitanje, opisali ste sve ono što je meni bitno. Odmah da znate, budite jako obazrivi kada kupujete automobil sa ugrađenim plinom, jer danas ga svako ugrađuje, a ponekad ni atest nije garant da je sve podešeno kako treba. U principu ja plin ne preporučujem, jer u proseku skraćuje životni vek motora. Japanski motori jako loše u proseku podnose ugrađeni plin.

Možda će vas moj odgovor razočarati, ali ćete kroz par meseci shvatiti da sam samo želeo da vam pomognem. Na prvom mestu, koji god polovan automobil da kupite nećete biti zadovoljni. Polovan automobil je “mašina” koje je prešla 100,000 km, ili možda 200,000 km, a recimo motor se konstruiše da izdrži 200,000 km pre “bacanja u staro gvožđe”. Dakle, ako kupite polovan auto star 10 godina, koji je prešao skoro 200,000 km, iako vlasnik možda tvrdi da nema ni 100,000 km viste jako blizu problemima koji se tiču kvarova svih komponenti jednog vozila, koji vas mogu sustizati iz meseca u mesec, ili iz godine u godinu.

Polovan automobil je večiti trošak. Ne znam koliko zarađujete, i ne znam koliko novca ste spremni da odvojite na održavanje polovnjaka.

Kada kupite polovan automobil, ono što morate uraditi je veliki servis. Veliki servis podrazumeva zamenu zupčastog kaiša, španera, filtera za gorivo, vazduh, klimu, i ulje, zamenu ulja, i pumpe za vodu, i on košta od 250 do 350 evra, a sve zavisnosti od kvaliteta delova. Mnogi proizvođači proizvode delove za sve popularne marke kod nas. Tako recimo Valeo proizvodi diskove i pločice i za Clio, i za Pegeot 206, odnosno Punto ili Getz. I svi su ti diskovi sličnog kvaliteta.

Izbor benzinca sa ugrađenim gasnim uređajem nije baš mudra kupovina. Šta mislite zašto je vlasnik ugradio gasni uređaj? Da li znate koliko kilometara vlasnik automobila mora da pređe da bi mu se ugradnja gasa koja ga je koštala skoro 1,000 evra, isplatila? Prevedeno na svima razumljiv jezik: automobili koji imaju ugrađeni gas prelaze jako mnogo kilometara. Benzinski motori koji su “nasilno” naterani da sagorevaju gas umesto benzina imaju oštećene izduvne ventile, jer se sagorevanjem gasa proizvode mnogo veće temperature, što je samim tim veće toplinsko opterećenje za glavu motora. Naravno, oni servisi koji ugrađuju gas će vam savetovati kako je to “najmudrija” stvar na svetu. Gospođi Vučetić, inženjeri ponekad rade i jednu deceniju kako bi konstruisali benzinski motor, i nije moguće jednostavnom ugradnjom gasa produžiti životni vek motoru.

Osim toga, vlasnici automobila sa ugrađenim gasom, su obično oni koji jako puno voze svoje automobile, a gledaju da što manje ulažu u isti, pa možete mislite u kakvom su im stanju trapovi, amortizeri, pneumatici. Naravno da ima izuzetaka, i da ima onih koji su ugradili gas, a automobil im služi kao ukras na parkingu, ali takvi su retki, poput muškaraca koji usred leta ne vole hladno pivo.

Najbolji savet koji mogu da vam dam je sledeći: nikako ne kupujte polovan automobil bez provere u servisu. Diler koji ne želi da vam omogući da se auto pregleda u servisu po vašem izboru nešto krije, a to znači da možda nije baš sve u najboljem redu. Ako kupujete auto od vlasnika, gledajte vlasnika više nego automobil, tražite da vas provoza, gledajte kako vozi automobil, da li pazi na rupe, ivičnjake, kako prelazi preko ležećeg policajca, i uopšte dobro opažajte kako se ophodi prema svom automobilu. Brižan, pedantan vlasnik može značiti i da je automobil redovno održavao, pa takvom prodavcu dajte prednost, i zamolite ga da odete do servisa.

Chevrolet Aveto je solidan izbor, auto košta manje nego što vredi, ima “neuništiv” Opelov menjač, odlične Opelove motore 1.2 i 1.4, i dobrog je kvaliteta. Hyundai Getz je još pouzdaniji, udobniji, bezbedniji i štedljiviji ako odaberete motor 1.1. Aveo 1.4 ima primetno bolja ubrzanja i međuubrzanja od tatine Corse 1.0, dok je Getz neznatno bolji, u smislu performansi, ali je osetno udobniji i ugodniji za vožnju po lošim putevima, pored toga Hyundai se manje kvari od Opela.

PUNTO  5 vrata plaviFiat Punto je “zlatna sredina”, posebno sa motorom 1.2 16V od 80 KS, a još je bolji izbor turbo dizel 1.9 JTD od 90 KS, koji je “mazga” od agregata. Ako vam u servisu kažu da motor 1.9 JTD ima dobru kompresiju, i da je autoomobil u celini dobro održavan kupite Punto 1.9 JTD i uživajte. Fiatova plastika možda krcka, možda ima “ružne” presvlake, ali Fiatovi inženjeri znaju da naprave odličan motor, a pošto vi kupujete polovan automobil, birajte onaj sa vrlo dobrim agregatom, jer je kvar na motoru u proseku i najskuplji.

G.Todoroviću: Šta mislite o OMV dizelu MaxMotion?

Ostavite komentar