Gojko: Koji auto za 2.000 evra?

Pitanje: Poštovani g. Todoroviću, na vaše tekstove sam naišao tražeći više informacija o kvalitetu i pouzdanosti određenih modela i proizvođača. Naime, nakon četvorogodišnje eksploatacije trenutnog vozila (Corsa B 1.0 2000.god benzin) došlo je vreme za promenu. U bužetu je 2500 € ( u koje bi valjalo uračunati i registraciju).

Godišnje prelazim više od 30.000 km (samo putovanje na posao mi nosi 120 km svakodnevno), prioriteti su: potrošnja, troškovi redovnog održavanja, prostor i 5 vrata (dva sedišta za decu su redovna oprema vozila). Ubrzanje mi nije ni od kakvog značaja. Iz svega navedenog, izbor se sveo na: – Opel Meriva 1,7 dti – nema plivajući, veliki izbor vozila, poznat majstor koji mi već održava vozilo – Ford Fusion – 1,6 tdci – ne znam mnogo o vozilu, a ni ne poznajem nekog ko ga vozi. Nije baš neki veliki izbor na placevima, pogovo u budžetu kojim raspolažem – Fiat Idea – 1,3 mulijet – mada sam pročitao vašu kritiku o ovom vozilu (što me i pokolebalo u odluci da jedan i pazarim), iz tuđih iskustava sa ovim motorom, doduše u Puntu, čuo sam sve najbolje.

Takođe, odsustvo plivajućeg zamajca mi se čini kao plus (iz moje vizure) barem zbog održavanja i potencijalnih skupih kvarova. Zanima me da li se vaše mišljenje o ovom vozilu vremenom promenilo ili učvrstilo kao o „najgorem automobilu koje ste probali“ – Peugeot 307 sw 1,6 ili 2,0 hdi – pozanaci koji ih imaju, imaju samo reči hvale. Lično me plaši da bih mogao naleteti na loše vozilo koje bi me kasnije prilikom održavanja moglo jako skupo koštati, kao što to „Francuz„ već ume. – Renault Megane 1,5 dci – tuđa iskustva su „šarena“, od onih koji se „kunu“ u ovaj model (doduše noviji od 2007.) do onih koji mi savetuju da bežim od ovog modela (problemi saa turbinom, diznama…) Kako veoma cenim iskrenost i doslednost koju primećujem u vašim tekstovima, unapred se nadam da ćete Vašim odgovorom barem malo otkloniti dileme koje imam i time pomoći u traženju vozila koje će me služiti u narednih 3-4 godine. Srdačan pozdrav

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

  • Da li ste već uplatili novac?: Ne
  • Da li danas planirate da uplatite novac?: Da

Ime i prezime: Gojko Kljajić

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Kljajiću, hvala vam na poverenju. Vaša pitanja su za rubriku Pitajte Aleksandra Todorovića, jer ste postavili puno pitanja, na koje nije lako dati odgovor. Predlažem vam da se čujemo telefonom, jer se bojim da će vas moji odgovori obeshrabriti, ali želim da vam preporučim neke druge modele, koje niste razmatrali a koji su znatno kvalitetniji, pouzdaniji i jeftniji za održavanje.

Kupovina polovnog automobila koji ima oko 400.000 km ili više od toga, iziskuje ozbiljan plan oko ulaganja i održavanja, a vi niste planirali ni veliki servis da uraditi po kupovini. Oni pošteni majstori taj servis zovu “nužnim” servisom, jer to nikako nije veliki, več mali servis, pored filtera i ulja menja se samo pumpa za vodu, i zupčasti te španer. Šta je sa trapom? Ostalim delovima, gumama? Akumulatorom?

Ali mogu da vam nađem pristojan auto za oko 2.200 evra, pod uslovom da se dogovorimo da uradite “nužni” servis, i da ga održavate u nekom od servisa koji su za preporuku. Bez dobrog majstora, održavanje tako starog automobila je prava noćna mora. Vi prelazite preko 30.000 km, tako da bi vam ja radije preporučio kupovinu novog automobila, jer kada vozite tako puno, pitanj je koliko je isplativa kupovina polovnog vozila. Najblje je da kupite možda polovan auto 4-5 godina star u odličnom stanju. Kredit nije lako obezbediti, niti plaćati mesečnu ratu, ali bi verovatno rata za auto star 5 godina bila kao neki troškovi za popravku tog automobila ukolik ga zaista tako mnogo vozite.

Ako prelazite 10.000 km, možete sasvim racionalno da se nosite sa kolima koja vrede oko 2.200 evra ako ih temeljno i dobro održavate.

Model iz Torina koji želite da kupite  nudi osrednji nivo kvaliteta, i ogroman i upotrebljiv prtljažnik od 320 litara, koji lako naraste na čitavih 1.420 litara kada oborite naslon zadnje klupe (Meriva nudi 1410 l, a Modus 1.280 litara). Sistem FlexSpace omogućava da se zadnja sedišta jednostavno spakuju u pod. Time nastaje potpuno ravna površina. Toliko mnogo tovarnog prostora pre svega treba da zahvali velikoj visini od čak 166 cm. Inače napred i pozadi ima mnogo više mesta za putnike nego recimo u Puntu, koji je gotovo iste dužine kao i Idea (Punto 5v 387 cm, Idea 393 cm). Ali ima i nešto višu cenu.

Fiat Idea predstavlja dobar primer drugima da je i od neproporcionalnih dimenzija moguće napraviti skladan oblik. Ističe se visoko postavljenim poklopcem motora, a mala maska hladnjaka se skladno nastavlja na branik sa velikim spojlerom. Time je prednji deo dobio agresivan i moderan izgled. Doduše, izgled ovog vozila nikoga neće oboriti s nogu. Iznutra je dizajn jednako dopadljiv. Instrumenti su centralno smešteni, sa klasičnim – analognim pokazivačima, koji su malo daleko od očiju vozača, i manje pregledni nego kod ozloglašenih digitalnih instrumenata. Plastični materijali su dvobojni, deluju “kvalitetno”, mekano, ali samo dok ne krenete. Tada se gotovo tokom svakog prelaska preko neravnina začuje kvrckanje, lupkanje, odnosno čitava paleta nedefinisanih zvukova.

Ovo je samo uvodni deo odgovora. Kada se čujemo možemo da pričamo o najvećim prednostima, i najvećim manama ovog automobila. Mogu da vam pronađem solidan primerak, ali mogu da vam preporučim i neke bolje automobile, koji doduše više troše.

Hvala na poverenju još jednom! Jer ja pišem samo za vas!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank