Gabor Sagmajster sa slomljenom šakom završio 38. Dakar reli!

38. Dakar reli je priveden kraju u Rozariju. Desilo se veliko iznenađenje: Tobi Prajs je ostvario pobedu. Markos Patroneli je ponovo šampion u konkurenciji kvadova a Džerard de Roj je ostvario drugu titulu kod kamiondžija. Poslednju etapu su obeležili Sebastijen Loeb i Pablo Kvintanilja.

Tobi Prajs je vozio KTM. Odličan navigator, imun na pritiske, uspeo je da odbije napade Honde. Čini se da je Australijanac sjajan naslednik Marka Kome. Dvadeset devetogodišnji Prajs je prvi Australijanac kojem je pošlo za rukom da osvoji Dakar.

najbolji-_auto_logo_670-1

Iza njega se našao Slovak, Štefan Svitko (KTM), koji nastavlja da napreduje. Deveti 2014., a zatim peti prošle godine, on je ostvario svoj ovogodišnji plan, a on je bio – osvajanje podijuma. Pablo Kvintanilja je treći. Čileanac nije bio konstantan kao prvoplasirana dvojica, ali je pružao zaista spektakularne performanse.

toby-price-races

Četvrtoplasirani Kevin Bonavides je demonstrirao svoje velike mogućnosti na Dakaru, baš kao i Francuzi, Adrijen Van Beveren na šestom mestu i Antoan Meo na sedmom. Van Beveren, dvostruki pobednik Enduropale du Touquet je bivao sve bolji kako je reli odmicao, a u skladu s tim se i penjao u ukupnom poretku. Meo s druge strane, bio je vozač koji baš nije imao sreće. Dva dana pre kraja je bio treći u generalnom plasmanu, i to u naletu forme, ali je žrtvovao poziciju da bi branio vođstvo Tobija Prajsa.

Težak pad u pretposlednjoj etapi je pretvorio njegov Dakar u noćnu moru, tako da je petostruki enduro šampion završio reli na sedmom mestu, ali je sigurno da će njegov potencijal u budućnosti doći do izražaja, tako da mu se eventualna titula smeši.

Hrabri Gabor Sagmajster je u herojskom maniru osvojio 62. mesto. Snažni Subotičanin je nakon loma šake u 10. etapi uspeo da odvoza još tri etape i završi najnaporniju trkačku disciplinu na svetu. Svaka čast Gabi!

Jedan komentar na Gabor Sagmajster sa slomljenom šakom završio 38. Dakar reli!

  1. Gabor Sagmajster uspesno je prosao prvi dan pescanih dina na prestiznom Dakar reliju. Na danasnjoj osmoj etapi koja je vozena od Salte do Belena takmicari su presli specijal od 393 kilometara i konekciju od 373km.

Ostavite komentar