G.Todoroviću kakva je Opel Meriva?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, čitao sam vaše odgovore, ali nisam uspeo da pronađem detaljan opis automobila koji ja želim da kupim. Imam Astru Classic 1.4, žena vozi Corsu 1.0 iz 2002.god. Zadovoljan sam automobilom.

Želim da kupim Opel Merivu. Imao sam priliku da vidim novu Opel Merivu i da sedim u njoj, nisam vozio, ali jednostavno volim povišena vozila, a mislim da bi za nas kao četvoročlanu porodicu to bio idealan automobil sa velikim prtljažnikom. Ne znam koliko je pametno sada radiiti zamenu, meni je i Astra dobra i znam da bih mogao možda malo više prodati svoj automobil u slobodnoj prodaji, nego zamenom u salonu staro za novo, ali sada za to nemam vremena. Nisam vozač koji preferira neku brzu vožnju, s tim da bi po pitanju potrošnje goriva to bi bilo ja mislim negde približno između ova dva vozila, jer veći deo moje vožnje je gradska vožnja. U velikoj sam dilemi. Pozdrav od M.Andrića.

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Andriću, nova Opel Meriva ima identičan motor kao vaša Astra H Classic. Razlike su jako male, i pravo je pitanje da li je razlika u snazi između ova dva agregata tačno 10 KS, kako Opel tvrdi, ja sam gotovo siguran da je razlika manja od navedene. Ono što sigurno znam je da imaju gotovo isti maksimalni obrtni moment, 125 odnosno 130 Nm, a on je mnogo važniji, kod međuubrzanja.  Imajte na umu da je Opel Meriva teža čak 130 kilograma od Astre H, odnosno još i više, kada je u pitanju verzija koju vid navodite sa bogatijom opremom, pa zbog toga ima primetno slabija ubrzanja, i verujem da biste bili jako razočarani, posebno jer već sada niste zadovoljni performansama vaše Astre Classic H.

golman---------Meriva--Ne razumema vas kako nemate vremena? Ova akcija neće dugo trajati, ali biće nove, verovatno još povoljnije akcije. Automobil nije nekretnina, da drži vrednost, automobil je potrošna roba, čija vrednost pada svakog meseca, i ne vredi često menjati vozila, jer ste u tom slučaju na čistom dobitku. Navedena Meriva ima zanimljivu, veoma bogatu opremu, ali šta vam to vredi kada je navedeni agregat preslab za tu karoseriju?

Potrošnja goriva vam takođe ne bi bila ista, posebno ne u gradskim uslovima vožnje, jer imate isti automobil koji je primetno teži. Dakle računajte da će vam Meriva trošiti skoro jedan litar goriva više od Astre, jer ima veću težinu, i nešto drugačiji softver u motoru, koji nije tako štedljivo podešen kao za Astru, odnosno, motor traži više obrtaja, za slična, odnosno ista ubrzanja. Na autoputu je Astra H ipak u prednosti, niža je, ima bolju aerodinamiku, odnosno niži otpor vazduha, a samim tim nižu potrošnju pri istoj brzini. Opel Meriva je trenutno najbolji automobil u ovoj klasi, i Opel je nadmašio sebe, što prodajni rezultati i pokazuju, kada je ovaj model u pitanju, zapravo Meriva je jedini Opelov model koji se više nego uspešno bori sa konkurencijom.   Ako već želite benzinski motor, odaberite turbo verziju, sa 120 KS, koja je prava mera za Merivu, jer nudi obilje obrtnog momenta.Maksimalni obrtni moment od 175 Nm je raspoloživ na 1.700 o./min radilice, a ne kao kod atmosferskog benzinca na visokih 4.000 o./min. Ako želite maksimalno štedljivu Merivu, onda je rešenje 1.3 CDTI od 95 KS. Ona ima 5 KS manje od Merive 1.4, ali je daleko agilnija, zbog većeg obrtngo momenta, na nižim obrtajima.

Meriva je moćna i samouverena na autoputu – mirno se ponaša na putu i kao da je prikovana za asfalt. Pored vrhunske stabilnosti, ona nudi i visok nivo udobnosti – nema poskakivanja, nema izražene buke. Meriva je sasvim neosetljiva na bočni vetar i na oštećenja na kolovozu, čak je ni veliki kolotrazi ne izbacuju iz ravnoteže. Nije mi dugo trebalo da shvatim sam kako je tvrdnja mog kolege iz Hrvatske da je Meriva najbolji Opel ikada napisana u treznom stanju. Nikada nisam nijedan automobil potcenio kao ovu Merivu, koja ništa zajedničko sa starim, relativno tvrdim modelom, bučnim na brzinama većim od 150 km/h. Bilo da ste staložen ili brz, agresivan vozač, pronaći ćete sebe za upravljačem Merive 1.4 Turbo. Pitam se da li je Opel morao da dođe pred bankrotstvo da bi napravio ubedljivo najbolji miniven u klasi.

Maksimalnu brzinu od 188 km/h, Meriva dohvati bez ikakvih problema – čak i tada se ponaša veoma mirno, sigurno i predvidivo. Uz malo strpljenja, i kazaljka brzinomera će dostići brojku od 200 km/h, što znači da Meriva 1.4 Turbo od 120 KS realno ide više od 190 km/h. Elastičnost motora je još i bolja, jer Meriva u petom stepenu prenosa uverljivo i nezadrživo ubrzava čak i pri brzinama od 150 km/h ili 160 km/h zahvaljujući varijabilnoj turbini, koja pomaže agregatu da daje maksimalnu silu od 175 Nm u jako velikom intervalu, od 1.750 do 4.800 o./min. radilice.

Jeftini akumulatori: Akumulator SHOP

Jedan komentar na G.Todoroviću kakva je Opel Meriva?

  1. Desimir Paunovic says:

    Postovanje. Imam opel merivu 2004.g.Zanima me kako se ponasa na snegu.Kako je voziyi u tum uslovima?Imam sve 4 skoro nove gume M+S 195/60/15.Hvala na odgovoru.

Ostavite komentar