G.Todoroviću kakva je Elantra 1.6 iz 2004.god?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, vozio sam tri Honde do sada, i jednu Toyotu, žena je ostala bez posla, pa sam prodao moj Civic, i sada moram da uzmem nešto jeftinije. Dobra Honda za 2.500 evra nema, ali sam naišao na Hyundai Elantru u jako dobrom stanju iz 2004.godine. Šaljem vam link:

http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1564518_Hyundai_Elantra_2004_god

Ovaj hyundai mi se dopada, jer ima veliki gepek, i motor pristojne snage. Vlasnik ga nije upropastio ugradnjom gasa, pa je možda i kilometraža realna. Koje su mu mane? Zašto je Hyundai ovako jeftin? Zbog loše elektronike ili limarije? Unapred hvala na odgovoru, Petar Mikić.

OOYYO.RS vam poklanja 10% popusta kod Rent-a-Car-a ZIM

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi g.MikIću, Hyundai Elantra nije popularan model u Evropi, a posebno to nije u Srbiji. Ovo je jedan vrlo pristojan, kvalitetan, i pouzdan automobil, sa više nego pristojnom ponudim prostora, i velikim gepekom. Teško možete naći bolju Hondu za taj novac, ukoliko tražite model sa sličnom opremom, i motorom slične snage.

elantra  crvenaHyundai Elantra je model koji je pozicioniran negde između kompakt i srednje klase automobila, a to znači da nudi osetno više od recimo Astre G. Čim otvorite vrata ovog modela, ustanovićete da je plastika tvrda, ali da su spojevi kvalitetno odrađeni. Što se mehanike tiče, tu je svakako u velikoj prednosti Hyundai, koji se zaista vrlo retko kvari, a pored toga nije skup za održavanje. Elantra kod nas ima skroman imidž, pa joj je zato i cena povoljna, a kao nova koštala je manje od Golfa.

Hyundai u Elantru ugrađuje pouzdan agregat od 1.6 litara i 105 KS, koji raspolaže za maksimalnim obrtnim momentom od 146 Nm pri niskih 3.000 obr./min.

Mane Elantre su neprijatni zvuci iz trapa, servo uprvaljač koji je pomalo bezosećajan, kvarovi na diferencijalu, škripa remena, loš kvalitet zadnjeg lonca, problemi sa kočnicama, brzo trošenje diskova i pločica. Najbolje je da kupite verziju posle fejsliftinga, dakle model od kraja 2003.godine. Sa limarijom nema problema, dovoljno je dobro zaštićena, elektronika je vrlo dobra, jedino su zabeleženi problemi sa akumulatorima lošeg kvaliteta.

KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT G.MIKIĆU NA MEJL, KAO I ODGOVORI NA NJEGOVA DODATNA PITANJA. AKO VI IMATE DILEMU U VEZI SA IZBOROM AUTOMOBILA, POŠALJITE PITANJE, U UPLATITE ONOLIKO NOVCA KOLIKO MISLITE DA ZASLUŽUJU MOJI SAVETI.

OOYYO.RS vam poklanja 10% popusta kod Rent-a-Car-a ZIM

POSETILI SMO: Kijin salon – Auto Kuću Papić, N.Sad – Kać

Ostavite komentar