Ford Focus bolja kupovina od C5?

Pitanje: Da li je Ford Focus bolji izbor od Citroena C5? Svestan sam da je Focus manji automobil, ali za moju porodicu ima sasvim dovoljno veliki prtljažnik. Kupujem auto za oko 3.000 evra. Imam dvoje dece, i bez automobila sam već neko duže vreme. Putujem svaki dan do posla 20 km, pa verujem da je dizelaš bolja opcija. Da li možete da mi pomognete u pronalaženju automobila, i da li uopšte može da se nađe neki primerak za 3000 e, a da ne moram da idem svaki čas kod majstora. Imao sam ranije Astru 1.6 F sa plinom, koju sam jedva prodao 2014. Dušu mi je pojela, svakih mesec dana sam bio kod majstora zbog plina, stalno neki problem, ali opet, uštedeo sam na plinu dosta. Nikako ne želim ponovo auto sa gasom. Mislim da je bolja opcija dizelaš, ili eventualno neki benzinac koji malo troši, jer ja putujem iz sela za Novi Sad, tako da je uglavnom otvoreni put. Koliko vam treba da mi nađete automobil? Želim da rešim ovu problematiku do kraja godine. Shvatio sam od prijatelja da vi tražite automobil samo ako pristanem da se odmah uradi veliki servis, meni je to sasvim ok, i želim da se na kolima odradi sve, pa da budem miran makar godinu dana. Unapred hvala na odgovoru. Jovan Samardžić. PROČITAJTE ODGOVOR.

Pitajte Aleksandra Todorovića

Kako da proverim da li je vraćena kilometraža?

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Samardžiću hvala vam na poverenju, Mogu da vam pronađem jedan od ova dva modela u roku od nekoliko dana, maksimalno pet dana, jer su ponekad moji majstori zazuzeti. Ja ne mogu da vam pronađem auto za 3.000 evra koji izgleda kao nov, i koji je ceo u prvoj boji , tako nešto ne postoji,  ali mogu da vam nađem dobar auto, da na njemu odradimo veliki servis, i da sve ono što je dotrajalo zamenimo, dakle trap mora da bude besprekoran, letva volana, kočnice, gume, sve to proveravaju moji majstori i ja lično.

Unapred naplaćujem 18.000 dinara, koliko me koštaju majstori, jeftiniju opciju nemam, jer niko od njih neće da izađe iz servisa besplatno. Kada vam nađem automobil, tek mi onda plaćate honorar, o kojem ćemo se dogovoriti preko telefona. Ukoliko nemate maksimalno poverenje u mene i moje majstore, predlažem vam da pronađete vaše majstore koji će pregladavati automobile na placevima, verujem da nećete moći da dobijete povoljniju cenu od ove koju vam ja nudim. Prosto, potrebno je i vreme, i znanje, da bi se odredio koji je onaj najbolji auto od onoga što je ponuđeno na tržištu.

Vaše pitanje nije nimalo jednostavno, posebno to nije, jer vi želite pouzdan automobil za taksiranje. Niste mi naveli tačno na koje motore, agregate mislite. Citroen i Ford dele neke agregate, 1.6 (HDI, TDCi), odnosno 2.0 (HDI, TDCi), a Ford ima svoj malo stariji, ali pouzdaniji i dugovečniji motor 1.8 TDCi od 115 KS koji vam ja pre svega preporučujem.

Sedeti u automobilu, i voziti ga po gradu, nije baš uvek ugodno, i lagodno, posebno ako u vozilu morate da provedete puno radno vreme ili više od toga. Upravo iz toga razloga, ne mogu a da u ovom vašem slučaju nedam blagu prednost Citroenu C5, koji je daleko udobniji, zapravo ovaj automobil nudi najviše komfora u većem D segmentu (Focus pripada klasi niže, C segmentu).

KOMPLETAN ODGOVOR PROČITAJTE NA MOM DRUGOM SAJTU TESTOVIAUTOMOBILA.RS

Focus bolja kupovina od C5?

Focus bolja kupovina od C5?