Fića ide ili ne ide u Rusiju?

Kad se politika umeša u biznis, i to na najgori mogući način, posledice trpi naravno biznis. Put u pakao poplačan je dobrim namerama. Da li će za FIAT ovaj eventualni izvozni aranžman od 5.000 automobila biti početak velikog uspeha na tržištu Rusije, ili početak fijaska? Mnogo veći problem, od problema FIAT-a, i sve slabijeg izvoza iz naše fabrike u Kragujevcu (da podsetim, država je vlasnik 33%), je moguće uništavanje uvoznika automobila u Srbiji, odnosno njihovih dilera, koji i sada rade bez zarade, ili sa minusom, a sve u cilju da održe servisno-prodajnu mrežu. Ovo je politički potez, jer drugačije ne može da se opiše najava o izvozu 5.000 automobila, kada se u EU izveze svake godine gotovo 100.000 i to bez ikakvih posebnih dogovora, i pregovora. Možda je red, na neko narodu u Srbiji saopšti da smo mi bar jednog nogom u EU! Jer sve što se proizvede u Srbiji, može bez ikakvih ograničenja da se izveze u bilo koju državu EU, i naravno za našu robu ne postoji carina ni 1%.

Priredio: Aleksandar Todorović urednik

Fića – FIAT 600 slavi 60 godina

najbolji       _auto_logo_670

Mi smo beše “poklonili” NIS Rusima, odnosno prodali smo im ga za “tepsiju ribe”, a oni sada posluju u minusu, iako nam ubrzano izvlače sav gas i naftu. Rusi su postali kapitalisti, kopiraju američki sistem, ali ne u potpunosti, jer američke kompanije, ostave neku sići, i državi u kojoj posluje. NIS nešto slabo uplaćuje dobit našoj državi. Čekajte malo, dobiti više nema?

GLAVNA-500L

Iako je mogućnost bescarinskog izvoza automobila proizvedenih u Srbiji bila najavljivana još od 2012. godine, sad su se, izgleda, stekli uslovi (veliki pad proizvodnje i dramatičan pad prodaje automobila u Rusiji od čak, prema poslednjim podacima, 54,3 odsto) da ruska strana konačno ispuni to Putinovo obećanje. Međutim, uslov da i Srbija uveze, naravno bez carine, istovetan broj ruskih automobila, prema mišljenju analitičara, više je nego nepovoljan poslovni aranžman za srpsku stranu.

Oni ukazuju da će Srbija u Rusiju, Belorusiju i Kazahstan, dakle tržište Carinske unije od oko 180 miliona stanovnika, da izveze 5.000 relativno skupih automobila, dok će Rusi Srbiji, koja broji nekih sedam miliona žitelja, da isporuči isto toliko, gotovo izvesno jeftinih vozila. Najverovatnije, “Lada”, koje će se ovde, bez carine, prodavati po ceni od 6.000 8.000 evra, čime će najozbiljnije biti doveden u pitanje opstanak ionako već ugroženih domaćih firme koje se bave prodajom inostranih automobila.

aleksandar-todorovic

Ovo je samo još jedan u nizvu velikih promašaja Premijera Vučića, SNS-a, i nesposobne Vlade Srbije. Žalosno, je što polupismenim narodom može ovako lako da se manipuliše. Žalosno je što stručnjaci ćute, i puštaju ove sa kupljenim diplomama da nas vode u pakao. Dobre namere, i lep osmeh Premijera Vučić, njegova velika ljubav prema Srbiji, neće napuniti stomake gladnog naroda, niti će mu omogućuti da jednog lepog dana kupi 500L. Uostalom, ni država ga ne kupuje, država bira Škode, i Audije. FIAT 500L nije dovoljno dobar za ministre i Vladu Srbije. Vi narode ćutite i dalje, u tome ste najbolji, pa ćete zato i najgore živeti u Evropi, jer sada su penzije u Srbiji čak i manje od onih u najsiromašnijim državama regiona. Živeo Putin! Živela Rusija! Živeo veliki Vučić! Velike ljude kao što su oni treba podržati, a trivijalnosti poput praznog stomaka, i krčanje creva treba ostaviti po strani.

Fića – FIAT 600 slavi 60 godina

TESTIRALI SMO: Fiat 500L 1.3 MultiJet

NIS i ovu godinu započeo sa gubicima

 

najbolji       _auto_logo_670

Ostavite komentar