Najboljiauto.com: Fiat Punto ili Peugeot 206+, ko nudi više?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, sa velikim uživanjem sam čitao vaše odgovore na pitanja, i naravno vaše cenjene testove. Realno, ja ne mogu da kupim nov automobil, jer platu dobijam na ruke, dakle kreditno sam nesposoban, a žena mi je prijavljena na minimalac, tako da je to naša slika i prilika. Računam da ću sa mojom platom od 600 evra, moći koliko toliko da održavam dve, tri godine star Punto ili Peugeot 206. Detaljno sam pročitao vaše najnovije odgovore, i zaista vas podržavam u tome što ljude realni upozoravate da je polovno, polovno, i da su kod polovnjake kvarovi nešto sasvim redovno, i normalno. Zato ja planiram da kupim polovan auto koji nema više od tri godine, i do 80,000 pređenih kilometara. Odvoji sam još hiljadu evra sa strane, ako bude trebalo da se još nešto ulaže u auto. Uvek sam kupovao polovna kola, a ne nova, jer ne mogu da dobijem kredit, a ne mogu ni da izbrojim 9,000 evra recimo za Ford Fiestu.

Da li možete da mi opišete Punto Classic 1.2 i Peugeot 206? Uporedite mi ova dva automobila. Da li je Peugeot stabilniji? Da li Peugeot bolji koči? Da li se Fiat manje kvari? Koji biste mi od ova dva automobila vi preporučili? Unapred hvala na odgovoru, Ivan Jeftić, Beograd.
 
Odgovara Aleksandar Todorović: Istina, mnogi od nas nisu u mogućnosti da kupe nov automobil, plate su nam takve kakve jesu, i mi tu ne možemo ništa. Opet, život bez automobila pred nas stavljan i neka ograničenja. Ako je već tako, i ako morate da kupite polovan auto, mislim da ste napravili odličan izbor, odabrali ste dva više nego solidna automobila, i sigurno je bolje kupiti tri godine star Punto Classic nego šest godina mator Golf sa TDI motorom.

Iako se ovaj Peugeotov model pojavio oktobra 1998. godine, a sada se više ne proizvodi, još uvek deluje atraktivno. Kod nas je popularan, pa ga kasnij možete relativno lako i prodati.

206_key_14Model 206, nudi zavidan komfor, ili bolje reći dobro i ugodno ogibljenje, pošto sa ponudom putničkog prostora odavno nije više u vrhu klase. Automobil je vrlo upravljiv, i pomalo nervozan u oštrim krivinama, kada zadnji deo automobila lako zaigra. Zahvaljujući dobrom upravljaču, malo iskusnijem vozaču tako nešto predstavlja samo dobru zabavu, jer je auto dosta dugo moguće vrlo uspešno kontrolisati.

Kupcima ovako malih automobila je svaki euro važan, te se mahom odlučuju za jeftinije benzince, pogotovo model sa 1.1 litarskim motorom od 60 KS. Pomenuti model sa osnovnim motorom košta 8.000 eura sa carinom, što je fer ponuda, i ipak košta za nijansu manje od boljih i novijih modela, te mu pored, opet ponavljamo izvanrednog dizajna, daje šansu da se bori sa realno boljim od sebe. Na svu sreću 206-ica nije isuviše teška (985 kg), te i sa baznim motorom ima solidne, ili perfomanse koje su čak i bolje od proseka klase. Sa ubrzanjem od 15,1 s do stotke, svakako nije sporać, te ako vam napomenemo da je brži od recimo novog i skupljeg VW Pola 1.2 (15,5 s) i Fiata Punto 1.2 (15,9 s), ne morate nužno posezati sa boljim i jačim 1.4 litarskim motorom, koji je za nijansu rastrošniji (6,3 litara na 100 pređenih kilometara), mada ni slabiji 1.1 l motor nije baš najštedljiviji (u proseku potroši 6,2 litara) kada se vozi u gradu, gde se inače najbolje i snalazi, sa prosečnom potrošnjom od 8,2 litara, i to kada saobraćaj nije isuviše gust.

Što se mana tiče, ovaj model ih nema mnogo. Menjač bi mogao biti malo precizniji, oprema nešto bogatija, a prtljažnik spada među najmanje u klasi. Možda ne treba biti previše strog, pa isticati da je kvalitet plastike danas ispod nivoa klase kojoj pripada, ali zato treba napomenuti da se za upravljačem prosečan vozač oseća pomalo skučeno, i da bi položaj za volanom mogao biti bolji. Kočnice su tek prosečne, i zaostaju za brojnim konkurentskim modelima, a buka u kabini pri velim brzinama nije baš mala. Pa ipak mali Peugeot se prilično uspešno nosi sa svojim borama, koje se spolja zahvaljujući dobrom dizajnu još uvek ne vide.

Punto Classic osim što ima laganiji servo upravljač u takozvanom City modu, za nijansu nižu cenu, i nešto jeftinije održavanje, nije bolja kupovina od Peugeota 206+, osim ako se opredelite za bolji, i moderniji 1.3 Multijet agregat.

Ovo je samo skraćena verzija odgovora, a odgovori na dodatna pitanja koje mi je g.Jeftić postavio iz razumljivih razloga neće biti onlajn objavljena.

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

najbolji-_auto_logo_670-

 

Ostavite komentar