Fiat Bravo 1.6 mjtd ili i30 1.4?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću,

Slučajnom pretragom sam naleteo na vaš sajt i pročitao nekoliko korisnih saveta koje ste uputili Vašim čitaocima, pa sam odlučio da vas pitam za savet. Naime, odlučio sam se za kupovinu svog prvog automobila. Izbor se sveo na Fiat Bravo ili Hyundai i30 (iako su prvobitne želje bile drugačije). Kako sam pročitao dosta vaših tekstova, vidim da imate sasvim solidno mišljenje o oba automobila.

Pretragu za Fiat Bravo za sad vršim preko oglasa i nekoliko mi je zapalo za oko (npr. http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6843103/fiat-bravo-dinamic). Priča za Hyundai je malo drugačija. Očev prijatelj prodaje i30, 2009 godište, sa pređenih 36 000km (prvi vlasnik). U pitanju je 1.4 benzinac za koji ste, čini mi se u jednom od odgovora, napisali da bi trebao da se izbegne.

U ovom trenutku sam naklonjeniji Fiatu zbog bogatije opreme i meni lepše linije, ali sa i30 bih bio sigurniji i spokojniji.
Nadam se Vašem brzom odgovoru i da će mi pomoći pri odluci.Svako dobro,
Milan
Da li ste već uplatili novac?: Da

 

Ime i prezime: Milan Kovačević
Kada planirate kupovinu?: U narednih nekoliko nedelja
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: Do 6000e
Šta trenutno vozite?: VW Polo ’96
Između kojih se automobila dvoumite?: Fiat Bravo i Hyundai i30
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Slučajnom pretragom
Koliko kilometara godišnje prelazite?: 10 000
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Ne

 

branka-todorovic-foto

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Kovačeviću hvala vam na poverenju. Ja nikako ne podržavam kupovinu automobila na brzinu, posebno kada ne znate koji vam realno automobil odgovora.

Ako vam je hitno potreban odgovor, imate rubriku Hitni odgovori, i cena je 2 000 dinara za kraći odgovor. Ako vam nije hitno, vreme za slanje odgovora je u proseku 3-4 radna dana od kada meni legne uplata, i cena je 1 899 dinara, ako planirate da vam besplatno odgovaram na 5 dodatnih pitanja. Ako smatrate da mogu sa samo jednim odgovorom razrešiti sve sve vaše dileme onda je i 1 500 dinara dovoljno.

Moram da vam napomenem, da je ovo simbolična cena, jer želim da odgovorim onima koji zaista kupuju automobil. Svesni sta da moji saveti i odgovori vrede desetostruko više.
To što jedan automobil ima samo 36 000 km (ako je to tačno), ne znači da je to nov automobil, jer je 6 godina star automobil prilično daleko od novog vozila. Neke stvari vremenom propadaju. Recimo gume sa tog automobila možete odmah da bacite, jer su gume posle 6-7 godina za bacanje bez obzira na dubinu šare, jer se gubi elastičnost, i sigurnos.
Istina osnovni motor od 1.4 litara i 97 KS, nije dovoljno snažan, ali ako ste bili zadovoljni sa performansama Pola 1.4 od 60 KS, verujem da će vas i 30 dobro služiti.

Veća snaga kod korejskog automobila ne znači i da ima bolja međuubrzanja, jer ovi motori imaju sličan obrtni moment.
Dajte prednost FIAT-u jer ima dopadljiviji dizajn i bolju opremu? Vi samo na osnovu te dve karakteristike birate automobil? Zar vam se ne čini da je to pomalo neozbiljno?

Kod polovnog automobila je najvažnije u kakvom je stanju, i kakvi vas troškovi očekuju. Delovi za Hyundai i30 jesu skuplji, posebno oni originalni, ali Hyundai jeste malo pouzdaniji, i kvalitetniji, ali dalja preprodaja ovog modela je upitna, mada ima puno kupaca koji misle da je mala kilometraža najbolji moguća garancija, da će proći bez ozbiljnih kvarova (što nikako nije istina, jer mnogo faktora na to utiče).

Bojim se da je FIAT Bravo kompletno ofarban, i da ima veću kilometražu od navedene, možda i više od 300 000 km.
FIAT-ov dizelaš 1.6 od 12O KS je dovoljno elastičan, štedljiv, i pruža dobre performanse.
Možda Hyundai i30 sa motorom 1.6 (1.4 ipak preskočite), nudi slabija međuubrzanja, ali pruža istu maksimalnu brzinu, i nudi vam dobre putne brzine, kada to poželite. Idealan motor za i30 je upravo benzinac 1.6, jer se dizaleš 1.6 CRDi nije preterano pokazao, kao kvalitetan, i pouzdan agregat.

Hyundai i30 je jedan udoban, dobro izbalansiran automobil, sa relativno slabašnim osnovnim motorom, i skromnim paketima opreme, posebno je osnovni paket opreme izuzetno siromašan. Fiat Bravo je mnogo dinamičniji, stabilniji, ali nudi manje mesta na zadnjem sedištu. Hyundai i30 ima ogibljenje koje je udobno podešeno, Fiat Bravo još uspešnije apsorbuje neravnine sa puta, i bolje se nosi sa našim drumovima. Kada su performanse u pitanju, tu su ova dva automobila izjednačena kada upoređujemo verzije sa benzinskim agregatima.

Naslednik neuspelog modela Stilo, Bravo prati stil Grande Punta, sa još glamuroznijim, avangardnijim linijama i izrazito naglašenim sportskim nosem. I oslanjanje je, posebno u verziji Sport, takođe sportsko, ali i začuđujuće udobno. Uspeli kompromis između retro i New Age talasa, kompaktnih i kupeovskih formi, odlično nastavlja “priču” koju započinje snažno srce – multi jet agregat od 1.6 litara, a mnogo bolji motor je 1,9 litara, 16 ventila i celih 150 KS. Odgovor na pitanje – da li je sve to dovoljno da se opredelite za FIAT umesto za i30 je pred vama:

Mnogo moderne tehnike ispod “kože” čini ovaj model veoma konkurentnim, a kvalitetni materijali u putničkom prostoru i poželjnim. Finalna obrada je prilično dobra, raspored instrumenata takođe. Zahvaljujući multifunkcionalnom displeju, odličnoj poziciji za volanom i odličnim sedištima, u Fiatu Bravo je iznimno ugodno boraviti. Pozadi situacija nije tako sjajna, jer je mesta za kolena i glave putnika mnogo manje nego što bi se moglo očekivati od vozila sa međuosovinskim rastojanjem od 260 cm. Ali ovaj automobil je stvoren za vlasnika, vozača.

Ozbiljnih mana nema, ali kočnice se brže pregrevaju nego kod konkurencije.

Prosečna potrošnja na od 8,7 litara evro dizela kod verzije 1.9 Multijer može biti i malo niža, kada se voze umereno. Manji dizelaš od 1.6 litara troši u proseku 7,5 litara.

Alternativa najsnažnijem common-rail agregatu su dva benzinska motora, oba radne zapremine od 1,4 litra, atmosferski od 90 KS i turbo prehranjivani od 150 KS. Zlatna sredina je common-rail od 1,9 litara, ali sa 8 ventila i 120 KS, koji raspolaže maksimalnim obrtnim momentom od 255 Nm pri 2.000 o./min. On je najkvalitetniji, i najpouzdaniji. Najslabiji Bravo 1.4 16V sa paketom opreme Active može da se nađe, ali na tržištu dominiraju dizelaši, koji su i skuplji znatno za popravku.

Iznenađujuće dobro izrađen automobil za “ozloglašeni” Fiat, podsticajan za održavanje vitke linije – prednja sedišta savršeno drže telo, ali samo u slučaju umerene kilaže. Ovo je dopadljiv automobil za moderne ljude koji vole sportsku vožnju i mogu sebi da je priušte, kako finansijski, tako i vozačkim umećem. Sa novim Bravom, Fiat je napravio veliki iskorak u odnosu na nemaštovitu konkurencije i zaslužuje najviše ocene za bravurozni dizajn.

Ukoliko imate dovoljno kuraži, energije i želje da se nosite sa svim čarima ovog avangardnog kompakta, onda ima smisla i da ga posedujete. Brojna nesavršenstva ovog Fiata neće ni primetiti svi oni muškarci u kojima i dalje živi “unutrašnje dete”. Možda ga žene neće rado kupovati, ali će ga zato rado gledati i uživati na suvozačevom sedištu. Ovo je automobil koji ima nešto čarobno u sebi, nudeći malo magije i mnogo zabave, zbog čega mu je teško odoleti.

hyundai_i30-estate-2008_r10

Hyundai i30 jeste kvalitetniji, pouzdaniji, praktičniji automobil, ali Bravo ionako kupuju, biraju vozači kojima se ovaj automobil dopada, i oni koji nemaju novca za Golf.

 

Ostavite komentar