Evo kako da znatno smanjite potrošnju!

Nije još vreme za pešačenje i bickl, stoga je, bez sumnje, želja svakog vozača da njegov automobil troši što manje, u čemu nameravam da Vam pomognem sa nekoliko saveta. Da biste ovo ostvarili, potrebno je da samo delimično korigujete način vožnje, te da obratite pažnju na nekoliko detalja koji su važniji nego što ste mislili.

Tekst i foto: Aleksandar Todorović, urednik Najboljiauto.com i Testoviautomobila.net

Kako najbolje održavati automobil?

danas

Večito pitanje svih pitanja: Kako trošiti manje goriva, jeste ono što je glavna tema svih foruma, auto klubova, i vlasnika automobila. U proseku potrošnja nikada nije dovoljno niska, odnosno onolika koliko mi to želimo. A da li se pridržavate takozvanih pravila za štedljivu vožnju? Da li na prvom mestu poštujete ograničenje brzine? Ne želite da mi odgovorite? Sasvim vas razumem, ali morate znati da vrlo jednostavno možete smanjiti vaš račun za gorivo, ukoliko odvojite nekoliko minuta, i pročitate moje savete, ali i komentare čitalaca koji su zlata vredni.

Cene goriva su mnogo više nego u Makedoniji i BiH, a nova poskupljenja ponovo se očekuju. Akcize su astronomske. Nije još vreme za pešačenje i bickl, stoga je, bez sumnje, želja svakog vozača da njegov automobil troši što manje, u čemu nameravam da Vam pomognem sa nekoliko saveta. Da biste ovo ostvarili, potrebno je da samo delimično korigujete način vožnje, te da obratite pažnju na nekoliko detalja koji su važniji nego što ste mislili.

  • PROČITAJTE I OVE TESTOVE AUTOMOBILA:

– TESTIRALI SMO: 1.000 km Renault Mégane IV 1.2 TCe

– TESTIRALI SMO: Kia Sorento 2.2 CRDi AWD

– TESTIRALI SMO: Volvo XC90 D5 AWD

Kod većini vozača, frustracija nastaje onog trenutka kada utvrde da im je prosečna potrošnja osetno veća od one fabrički deklarisane. Pored toga, često se događa da baš Vaš prvi komšija sa istim automobilom postiže manju potrošnju, a onda se po pravilu nameće pitanje – da li je moj auto u potpunosti ispravan?

aleksandar-todorovic

Veliki broj vozača potroši velike sume novca na raznorazne majstore, a pritom često dolazi do zamene i brojnih ispravnih delova, da bi se na kraju se jednostavno konstatovalo da povećanoj potrošnji nema leka. Retko kome pada na pamet da pomisli da je krivica možda baš u njemu, te da samo promenom stila vožnje može uštedeti dosta goriva.

Kompletan tekst pročitajte na portalu DANAS.RS, kliknite dole na link:

Kako da trošite manje goriva?

danas

Ostavite komentar