EURONCAP: Suzuki Ignis nebezbedan!

Suzuki nastavlja da tržištu nudi nebezbedne automobile. Eurosumar je ove godine na sajmu automobila u Beogradu ponudio još jedan model, koji je prošao veoma loše na uglednom EuroNCAP kreš testu. Dobio je samo 3 zvezdica za model sa standardnom opremom, što ga svrstava na samo dno kada je bezbednost putnika u pitanju. Smrtnost na putevima u Srbiji je jako velika, i ja ću nastaviti da upozoravam kupce na nebezbedne modele, iako kompaniji Eurosumar to ne prija. Nekim u Srbiji ne odgovara slobodno novinarstvo, a jednoj kompaniji posebno ne prija što objavljujem testove EuroNCAP. Moram da naglasim da kreš testove ne sprovodim ja, ja vam samo prenosim rezultate.

Zašto je Suzuki Swift dobio nula zvezdica na kreš testu?

Pitajte Aleksandra Todorovića

Tabele i merenja su jako ozbiljna, i sve je prikazano tako da bude razumljivo prosečnom vozaču i kupcu. Dobar i bezbedan automobil je onaj koji je ocenjen kao “Good” u prevodu dobar, i taj deo lutke je obojen u zeleno.

Kad je zaštita samo adekvatna, ali ne i dovoljno dobra, taj deo lutke je obojen u žutu boju. Ako je zaštita marginalna, onda je taj deo tela obojen u narandžastu boju. Jako je loše ako je deo lutke obojen u braon boju, onda praktično i nema zaštite i taj deo tela je nazaštićen.

Polovne gume u Srbiji otpad: šara dobra a pneumatik opasan

U ovom slučaju toraks, grudni koš vozača Ignisa je nezaštićen. Zbog toga ovaj automobil, ne smem nikako da preporučim, posebno ako planirate da ga vozite u Srbiji i ako imate decu. Možda ovo smeta kompaniji Eurosumar, i možda ih ovo ljuti, ali ja sam objektivan novinar, svestan da život nema cenu, pa ću nastaviti sa ovim objavama, i obavestiti NUNS da su pritisci na novinare i dalje veoma jake, ali to svi već znate dragi moji čitaoci. Ja nemam nameru da pišem laži, niti da radim protiv interesa kupaca, pa ovim putem to opet javno iznosim. Kad doplatite za Safety Pack, opet je zaštita grudnog koša slaba, samo dobijete elektroniku koja vam nudi bolju trakciju.

Suzuki se pre par godina povukao sa tržište Amerike, jer su američki novinari stalni isticali kolio lošu bezbednost nude Suzukijevi automobili.

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

TESTIRALI SMO: Novi Nissan X-Trail 1.6 DCI

Pitali ste Aleksandra Todorovića: Šta odabrati – Astru, Corollu ili Octaviju?

Pitali ste Aleksandra Todorovića: Focus Vs i30 Vs cee`d Vs Octavia A5

Koji auto odabrati za sina do 4.500 evra?

G.Todoroviću kakav je Mercedes A140?

Polovne gume u Srbiji otpad: šara dobra a pneumatik opasan

Pitajte Aleksandra Todorovića