EGR ventil: Sve o njemu

Jedan od najvećih problema kod polovnih automobile je EGR ventil. Svaki drugi polovnjak koji pregledam ima zapušen EGR ventil, čak i kada ima manje od 150.000 km. Kod modernih dizel motora EGR ventili se koriste za preciznu regulaciju sagorevanja goriva, kako bi se povećala ekonomičnost i smanjila količina štetnih gasova i emisija CO2. EGR ventil služi da u smešu vazduha i goriva uvede manju, ili veću količinu izduvnih gasova, pomoću kojih se reguliše sagorevanje.

Hyundai Getz loš izbor?

Polovni Golf V: Ovo morate znati

Najboljiauto.com: Najpouzdaniji polovni automobili

najbolji-_auto_logo_670-1

Prevelika količina kiseonika stvara prevelike temperature i brzo, ali nedovoljno efikasno sagorevanje smeše. Kao reakcija na povećanje temperature u komori za sagorevanje dolazi do neželjene hemijske reakcije između kiseonika i azota iz usisanog vazduha, kojom prilikom se stvaraju otrovni azot-oksidi.

Kao posledica toga, pored povećanog zagađenja životne sredine, usled iteracije sa azotom, samoj smeši u motoru ostaje manje kiseonika za sagorevanje goriva, čime se smanjuje snaga, a povećava nivo ugljo-vodonika.

Kada pregrejaloj smeši dodate odgovarajuću količinu sagorelih izduvnih gasova, koji ne sadrže kiseonik, dolazi do snižavanja temperature sagorevanja i dovođenja parametara rada motora u normalu.

Kod benzinskih motora, EGR smanjuje mogućnost za samozapaljivanjem. Kao direktna posledica toga moguće je koristiti viši kompresioni odnos i drugačije vreme paljenja, kako bi se dobio efikasniji motor. Kod dizelaša, osetno se smanjuje buka detonacije prilikom rada na leru.

EGR ventil radi suprotno kod benzinaca i dizelaša. Kod dizela je prilikom rada na minimumu potpuno otvoren i može da obezbedi i do 50%  prisustva sagorelih gasova u komori za sagorevanje.

Prilikom povećanja snage i obrtaja on se u potpunosti zatvara. Kod benzinaca EGR je potpuno zatvoren na leru i polako se otvara sa povećanjem snage. Maksimalno učešće izduvnih gasova kod benzinaca iznosi samo pet do deset procenata.

EGR stvara velike probleme kad se zapuši, pre svega usled taloženja čestica čađi. Ventil može da ostane potpuno otvoren, potpuno zatvoren, ili može da ima sporu reakciju. Kad je zaglavljen u otvorenom položaju, kod benzinaca će izazvati loš rad na leru, a kod turbo dizelaša će izazvati smanjenje snage i crn dim iz auspuha. Ako je EGR ostao zatvoren, izazvaće preterano lupanje kod dizelaša i povećanu potrošnju goriva kod benzinaca.

Saznajte kako popraviti EGR ventil, i kada to ima smisla na mom drugom portalu Testoviautomobila.NET (kliknite OVDE) ili dole na link:

EGR Ventil: Sve o njemu

Evo kako izgleda popravka EGR ventila, pogledajte VIDEO:

najbolji-_auto_logo_670-1