Dve legende: VW Golf II ili Toyota Corolla?

Odgovor: Gospodine Radeviću, ova dva modela između kojih se dvoumite, su zapravo legende na drumu, svaki automobil na svoj način. Iako niste pronašli dva konkretna oglasa, pronašao sam ja za vas dva primerka. Golf II je kad se pojavio pre tačno 30 godina, bilo veliko korak napred u odnosu na Golf I, i postavio je nova merila u kompakt klasi, koju je držao gotovo jednu deceniju. Toyota Corolla je još uspešniji model, najprodavaniji japanski automobil na svetu.

TESTIRALI SMO: Kia Sportage 2.0 CRDi AWD

[table]Ime i prezime: Danijel Radević
Ovaj: VW Golf 2 1991.god. 1300cc
Onaj: Toyota Corolla 1991.god 1300cc[/table]

Kod nas je Corolla bila prilično zastupljena, jako se dobro prodavala 1989, 1990 i 1991.godine, koštala je samo 22.000 DM, dok je cena Golfa II 1.3 iz TAS-a sa 4 brzine bila 26.000 DM (kad se dinari preračunaju u DM), Opel Kadett je bio 27.000 DM, a recimo Peugeot 309 i više od toga. Zato se Corolla u Jugoslaviji prodavala dobro, jer je bila vrlo povoljna, jeftinija nego danas automobili marke Kia, Hyundai. Mnogi su sumnjali i kvalitet Toyote, pre svega u limariju, zbog nešto tanjeg lima, ali on je bio bolje zaštićen nego onaj na Opel Kadettu, koji je trulio brže nego “zub pod karijesom”. Danas se ovi automobili kod nas i dalje kotrljaju, ali ne samo kod nas, po čitavoj Evropi, i svetu. Golf II je skuplji od Toyote Corolle, popularniji, traženiji nemački automobil je i dalje ponos mnogih porodica na Balkanu.

Foto: Aleksandar Todorović

Ooyyo golf IIVolkswagen je u Golf II 1.3 ugradio sistem elektronskog ubrizgavanja goriva tek 1989.godine, iako se model sa karburatorom još uvek proizvodio u Sarajevu, kao i nekim VW fabrikama u svetu. Golf II je po svemu vrlo uspešan model, tako da je Volkswagen uspeo sa ovim modelom da znatno poboljša svoje ušeće na tržištima širom sveta, a posebno Evrope. Iako je predstavljen davne 1983.godine proizvodio se do 1992.godine. Razlog tome je jednostavan, konkurencija nije uspela svo to vreme da napravi bolji automobil, tako da je VW-u ostalo da usavršava Golf II i da s vremena na vreme izbacuje nove motore. Što se tiče pomenutog benzinskog motora, on je bio vrlo solidan. Iako nije bio dovoljno jak, odlikovao se podnošljivom potrošnjom, posebno na otvorenom.

GOLF II DSCN3814 Mnogo bolji izbor je bio benzinac od 1.6 litara koji je ovom izuzetnom automobilu u svoje vreme omogućavao pristojne brzinske proseke i na auto putu. Kod nas najzastupljeniji 1.6 D sa 54 KS je bio odličan motor, koji i dan danas pokreće silne Golfove na našim ali i drumovima u okruženju. Jednostavno motor je bio relativno dugovečan i štedljiv, a troškovi održavanja nikad nisu bili veliki. Što se tiče motora 1.3 i, imao je 55 KS kao i motor sa karburatorom, kao i obrtni moment od 97 Nm pri 3000 ob/min. Golf II je sa pomenutim motorom postizao 151 km/h. a ubrzanje do stotke je bilo oko 16 sekundi. Kod nas je češća verzija sa karburatorom, ali i takva je nudila dosta. Na žalost danas je izuzetno teško naći očuvan primerak pomenutog modela. Ako baš želite da kupite ovaj auto ja bih vam preporučio  i elektronskim ubrizgavanjem goriva. Motor je dovoljno snažan, a daleko je pouzdaniji i lakši za održavanje od 1.8 GTI motora, koji su bili odlični, ali skupi za održavanje, i nikad nisu mogli da postignu neke rekordne kilometraže.

Corolla Ooyyo.rsToyota Corolla (E90), šesta generacija, je jedan od najkvalitetnijih automobila na svetu. Slabe tačke gotovo da i nema, jer je daleko kvalitetniji automobil od konkurencije, pa čak i od mnogo skupljih automobila kao što je na primer Mercedes. Jedina joj je mana što je nikada nećete moći lako prodati kao recimo VW Golf II dizel.Vas interesuje model 1.3 koji ima motor od 75 KS, koje razvija pri samo 5400 ob/min, što je pokazatelj da iz motora ni približno nije izvučen maksimim. Maksimalni obrtni moment motor postiže pri 4100 ob/min i iznosi 115 Nm. Kriva obrtnog momenta nije baš blaga te motor traži minimum 3500 ob/min da bi vukao kako treba. Preko 5000 ob/min postaje bučan, ali je i dalje moguće razgovarati u automobilu. Motor ima dve bregaste osovine, 16 ventila, ali uprkos tome nije sportski.

Toyota Corolla 1.3 na slici, prešla je kako tvrdi vlasnik 205,000 km, što je mala kilometraža za ovaj motor, ako je ona realna.

Kočnice takođe nisu sportske, naime dok su hladne Corolla se zaustavlja izuzetno brzo i sigurno, ali posle desetak naglih kočenja japanac popušta, i zaustavni put postaje osetno duži. Motor je konstruisan da dugo traje ali i da malo troši, jer sa prosečnom potrošnjom od 6,7 litara bezolovnog benzina spada u štedljivije posebno ako se uzme u obzir težina Corolle od 975 kg. Iako je motor najpouzdaniji u klasi, odlikuje se bučnim radom u višem broju obrtaja, ali i izolacija nije vrhunska. Sve ovo uzimajte sa rezervom jer ja Corollu upoređujem sa najboljim, Golfom III, Opel Astrom, Hondom Civic. Ako sagledate sve aspekte ovog automobila počevši od ubrzanja, maksimalne brzine, potrošnje, komfora, stabilnosti, pouzdanosti i da ne nabrajem dalje, doći ćete do zaključka da je Toyota možda i najbolji izbor. Ako vam i cena odgovara onda ćete moći lako da donesete konačnu odluku.

Što se tiče servisnih intervala, oni su na 15 000 km, kao i zamena ulja, koja se vrši na svakih 15.000 km ili nešto ranije, što svakako neće škoditi motoru. Cena održavanja ovog automobila je u rangu Golfa III i Opel Astre, naravno ako upoređujemo cene originalnih rezervnih delova. Oni koji su ovaj automobil održavali u ovlaštenom servisu nisu imali nikakvih problema do bar 400 000 kilometara. Oba automobila, i Golf II i Toyotu Corollu sam jako ceni, voleo, i nekoliko decenija preporučivao kupcima, pa to činim i sada. Zadovoljni odgovorom?

ODGOVORE i PITANJE ČITAJTE NA  SAJTU TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE) i Najboljiauto.COM

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (POŠALJITE PITANJE, KLIKNITE OVDE)

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Svi mi kažu beži od Francuza – Zašto?

Honda Accord Vs Volvo S60 Vs CR-V

Koji auto kupiti za 4.500 evra?

Polovni automobili: Šta kupiti za 1.000 evra?

Bojan Vukosavljević: Uporedite mi Lagunu i Megane

Koje ulje da sipam u Focus II?

Polovni automobili za 2.000 evra

Da li je Toyota zaista kvalitetna?

Šta kupiti: Alfu 156 ili Volvo V50?

Da li da kupim Mitsubishi Colt ili Daihatsu Sirion?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Golf V bolja kupovina od Focusa i Astre H ili ne?

Ford Kuga 1.5 EcoBoost troši 12 litara?

Pitanje iz Travnika: Qashqai 1.2 Vs Qashqai 1.5 DCI

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je Opel Vectra C?

Polovan automobil: Dodge Caliber 1.8

Šta kupiti: Accord, Avensis, Lacetii ili…

Testoviautomobila RS LOGO

POGLEDAJTE OBAVEZNO KAKO JE JEREMY CLARKSON OPISAO COROLLU I UŽIVAJTE!

Ostavite komentar