Drago Kanostrevac: Golf II na plin – iskustva

Poštovani g.Todoroviću,

vozio sam golfa 2 1.6 benzin, 87 godište, auto polovan u odličnom stanju motora, ako se dobro sećam 2000. sam mu ugradio plin, potrošnja na plin je bila 36 litara za 100 kilometara kombinovano. Vratio majstoru, on kaže to je to nevalja ti auto, rekoh mu dobro pametnjakoviću. Odem kući i naštelujem plin sam, student 20 godina, pojima nemam o motoru, ali kao programer znam više sigurno od nekog eksperta za zavrtanje šrafova i garavljenje stražnjice uljem. Ekspertu koji se kao stotine njih dosetio da u jeku pomame za plinom otvori servis za ugradnju TNG sistema u sve moguće modele automobila. Naravno on je sertifikovan stručnjak u sertifikovanom servisu. Odjednom njih 1000 stručnjaka, preko noći u maloj zemlji seljaka. Otkud bre?

Pitajte Aleksandra Todorovića

Kako da proverim da li je vraćena kilometraža?

Da znate samo da mi je ovaj sertifikovani automehaničar stavio takve kratke i nejednake šrafove na rasprskivaču plina da mi je dovod goriva spao sa karburatora od vibracija. Neće da vuče, šta je Bog te? Radi taj golf i danas, nikad nije paljen na benzinu, nikad nije vožen na benzinu, paljen je na plinu i zimi pa teran onako zaledjen po gradu. Kilometar sat je polomljen koliko su ga motali u nazad da ga naviju na 130000 magičnih kilometara. Mi smo prešli još 200000 bar. Ćale pojima nema da ga održava, ali golf radi. Troši plina koliko i benzina, tu negde oko 10 litara.

Nikola Nedić: Kupio sam auto i zeznuo se

 

Ja sam prešao na astru G 1.6 16v, 1998, kupio je sa plinom 2002, enterijer joj je oderan sedišta preradjena koliko je prešla km, niko to ne zna. Piše 280000, a da li je, benzin trokira na 1000 obrtaja, pada u nesvest pri pritisku gasa posle prokine, skakuću mu obrtaji 700-800 o/s kad stoji. Briga me, jer na plinu sve radi ekstra, potrošnja 38l plina 500km sa NiS pumpe. Leskovac, Lebane, Bojnik, Niš, Topola, Aleksinac, Lazarevac, Valjevo, Beograd, zima, dupke pun karavan.

Prešao sam sa njim 70000 za 5 godina, nema kvarova na motoru. Znate li zašto mi je čovek prodao auto, kad sam došao kući i počeo da vozim, vidim troši plin minimalno 16l na 100km i trokira na plinu. Majku mu? Odem kod jednog eksperta za plin u Valjevu, velika radnja, poštovan čovek, da ga ne reklamiram, ugradjuje plin, sertifikovan.

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

 

Popravlja on, sve živo izmenjao radi mesec dva, opet trokira. Ja dignem ruke od tog sertifikovanog eksperta za prljanje guzice uljem i zavrtanje šrafova i skinem uputstvo za moj plinski sistem od Talijana sa interneta, i krenem da proučavam. Za par sati pokažem prstom na creva od dizni za plin do uvodne grane za vazduh i kažem problem je ovde, i na crevo za plin od isparivača do dizni i kažem ili ovde. A pošto mi se garavila jedna svećica, ja kažem prvo ću da proverim vod plina od dizne do tog cilindra, problem je najverovatnije tu.

Filip Stojković: Preporučujem Todorovića jer želim da pomognem drugima

 

I tako je i bilo, duplo crevo loše namaknuto začepi metalni pisak i to je to, zaprlja se za mesec dana i počne da otkazuje jedan cilindar, ajde u servis. Skratim crevo za jecan cm, navučem kako treba i teram do dan danas sa 7-8 litara plina na sat pri 2500 obrtaja motora bez optrećenja.


Iskoristio bih priliku da istaknem ovakvo znanje eksperata, koji ugrađuju ove sisteme jadnom narodu u aute, i na njihovo gransko udruženje koje takva ponašanja toleriše.

E da umalo da zaboravim, bio sam i kod trećeg majstora, uuu taj je tek poznat, otišao sam tamo po preporuci, zamenili mi dizne, jedna se iščupala sa grane za uvod vazduha natego ekspert crevo. Ekspert nije stegao ventil za štelovanje na crevu isparivača, joooj majko, dobro nisam izgoreo!

V.Lazarević: Koja je tačno procedura da vas kontaktiramo g.Todoroviću

Da upozorim državu da ona treba da atestira SERVISE, a ne naša kola, SERVISERI i njihova ekspertiza su ovde problem. To ću da potpišem. Pustite nas da vozimo plin na miru i imamo autonomiju od 1000 kilometarasa jednim odlaskom na pumpu.

Pozdrav kolegama od mene. Drago.

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

Kako da proverim da li je vraćena kilometraža?

D.Stevanović: Auto koji mi je našao g.Todorović me odlično služi