Dragan Milanović: Kia Ceed, i30 ili Nissan Note 1.6?

Poštovani gospodine Todoroviću, Nadam se da će u moru pitanja koja Vam stižu, i ovo moje da dobije odgovor. Roditelji moje supruge planiraju da kupe auto pa smo došli u dilemu (ili trilemu). U ovakvoj situaciji bi nam Vaš savet bio od velike koristi. Naime, njihov izbor je Kia Ceed ili Hundai i30 sa benzinskim motorom 1.6 dok je moja preporuka njima Nissan Note 1.6 acenta.

Oni planiraju da taj novi auto voze narednih deset godina pa je moja preporuka bila Nissan iako je ovaj model odlazeći. Sa druge strane, pomenuti automobili iz Koreje su nedavno doživeli restilizaciju i imaju odlične ocene na mnogim testovima… Ukratko, šta biste Vi preporučili u ovakvoj situaciji? Unapred zahvalan i srdačan pozdrav, Dragan Milanović

Odgovor Aleksandra Todorovića: Hyundai i30 i Kia ceed jesu jako dobri automobili, nude više nego što koštaju. Osnovni paketi opreme su u Srbiji slabi, ali već srednji paket opreme ima sve što je potrebno da pariraju nešto skupljoj konkurenciji. Nissan jeste kvalitetniji, ali Hyundai i Kija su jako mnogo napredovali, osim toga nude garanciju od 7 godina, nude više prostora, komfora, bezbednosti, imaju bolju aerodinamiku, zvučnu izolaciju, i manje troše u proseku. Nissan uskoro izbacuje na tržište novi Note, koji će biti neznatno skuplju, i mnogo moderniji.

tekst i foto: Aleksandar Todorović

Možda je Nissan Note 1.6 bolji izbor kada se gleda period od deset godina. Ne znam koliko kilometara planiraju da pređu, niti kakav im automobil zapravo treba. Note je mali miniven, jako praktičan i svestran, ali pored modernijih, gore navedenih modela, nekako su mu “bore” izraženije.

Ja bih u ovoj sutaciji predložio da vama tašta kupi Kiju, ali ne ceed, već pro_ceed. Ako to nije moguće, onda se zadovoljite i sa Hyundaijem i30. Zapretite razvodom možda uspe? Šalim se naravno, ali malo šale ne može da šteti zar ne?

Pošto se radi o penzionerima, ili kupcim automobila koji će uskoro u penziju, mogu mirne duše odabrati i verziju 1.4 od 100 KS, verujem da neće koristiti ni pola raspoložive “konjice” u svakodnevnoj vožnji. Jedino, ako i vi planirate da vozite taj automobil, onda insistirajte na agregatu 1.6 posebno ako na auto putu niste u stanju da vozite sporije od 160 km/h. Naravno, ja vas ipak savetujem da poštujete ograničenje brzine.

Akumulator Shop: akumulatori sa najnižim cenama u Srbiji

POŠALJITE VAŠE CENJENO PITANJE (KLIKNITE OVDE)

Pročitajte odovore na neka od pitanja:

Izbor pneumatika kod Astre i potrošnja ulja na TSI motorima

Pitali ste A.Todorovića: Da li kupiti Corollu 1.4 D-4D ili Octaviju 1.6 TDI?

Šta da kupim Auris ili Yaris?

Prelazim 25.000 km godišnje koji Mercedes preporučujete za 6.000€?

Toyota Avensis ili Opel Insignia?

Testoviautomobila.rs: Yeti ili Capture?

Renault Laguna 2.0 DCI iz 2009.godine za preporuku ili ne?

Ostavite komentar