Dragan Milanović: CEED ILI NOTE 1.6?

Pitanje: Poštovani g. Todoroviću, Pre svega želim da Vam se zahvalim na brzom odgovoru. Iskreno, kad bi tašta kupovala meni, zadovoljio bih se bilo kojim od ovih automobila 🙂 Međutim, oni ljudi kupuju auto za sebe a do penzije imaju još desetak godina. Automobil bi prelazio 12000-15000 km godišnje pretežno gradske vožnje, jednom godišnje na more i Zlatibor i skoro svake nedelje do sela (asfaltiranim putem). U svakom slučaju, pročitaće Vaše mišljenje a odluku moraju da donesu sami. Ukoliko nije neskromno i nekorektno prema drugim čitaocima, imam dva podpitanja. Prvo, zašto Pro cee’d a ne Cee’d? Drugo, Vaš stav prema novim benzinskim motorima male radne zapremine i velike snage. Ukoliko ste već pisali na ove teme, može link umesto odgovora. Srdačan pozdrav, Dragan Milanović

Odgovor Aleksandra Todorovića: Poštovani g.Milanoviću (ovaj odgovor važi za mnoge od vas koji ste slali slična pitanja ovih dana), preporučujem vam pro_ceed jer je još bolji za vožnju, razlike su male, ali ipak postoje, bolja vozna dinamika, bolja stabilnost, pomislio sam da ste mlad čovek, kada vam je tašta još živa (ja vam želim ono što vi želite), i ponadao sam se da će vama kupiti automobil, jer ste to zaslužili čim čitate Superauto.rs (ja volim svoje čitaoce, i navijam za njih, to je valjda dozvoljeno?).

Foto: Branka Todorović

Benzinski motori, male radne zapremine a velike snage imaju turbo punjače. Turbo punjač znatno povećava obrtni moment svakog agregata, kao i njegovu snagu, ali mi i skraćuje životni vek. Svakako, turbo motori imaju kvalitetnije glave motora, klipove, ventile (bar bi trebalo da imaju). Kvalitet turbine zavisi od proizvdođača do proizvođača. Renault recimo ima daleko više iskustva sa uparivanjem benzinskih motora sa Turbo punjačima (Formula 1, a to se opet vraća u F1, sledeće godine). VW ima manje iskustva, ali mnogo brto napreduje, TSI motori su sjajni, i sve su pouzdaniji. Pa ipak, jasno je da će Hondin motor, bez turbine, atmosferski motor 1.4, preći 400,000 km bez problema, sad za novi dizel motor od 1,6 litara Honda daje garanciju od 1.000.000 kilometara (nema nule viška).

Akumulator Shop: akumulatori sa najnižim cenama u Srbiji

POŠALJITE VAŠE CENJENO PITANJE (KLIKNITE OVDE)

Pročitajte odovore na neka od pitanja:

Izbor pneumatika kod Astre i potrošnja ulja na TSI motorima

Pitali ste A.Todorovića: Da li kupiti Corollu 1.4 D-4D ili Octaviju 1.6 TDI?

Šta da kupim Auris ili Yaris?

Prelazim 25.000 km godišnje koji Mercedes preporučujete za 6.000€?

Toyota Avensis ili Opel Insignia?

Testoviautomobila.rs: Yeti ili Capture?

Renault Laguna 2.0 DCI iz 2009.godine za preporuku ili ne?

Ostavite komentar