Dopada mi se Lancia Ypsilon: kakve su ove dve iz oglasa?

Pitanje: Poštovani, Kupujem auto za suprugu. Posle dosta pregledanih, najviše nam se dopada Lancia Ypsilon. Konkretno ova dva auta iz oglasa (maltene su ista oprema, samo drugačije godište):

http://www.polovniautomobili.com/oglas4819601/lancia_ypsilon_prava_retkost/

http://www.polovniautomobili.com/oglas4615425/lancia_ypsilon_14b_ful_svajcarac/

Auto bi služio većinom za gradsku vožnju sa povremenim daljim izletima. Drugi auto (na placu) sam lično gledao i probao – deluje očuvano, navodno ima svu dokumentaciju iz Švajcarske (mada nisam proveravao), garanciju na poreklo i da nije havarisan. Nije mi se svidelo što nema mesta za rezervni točak, ali to mogu da prihvatim za račun veoma luksuzne opreme. Čini mi se da je pregledan za vožnju i pravljanje (bitna stavka kod ženskih vozača ;)) – potrebno Vaše viđenje. Udobnost je takođe bitna – čini mi se da je ne fali. Vidim da po internetu hvale 1.2 motor, mada po mom shvatanju, od viška snage glava ne bi trebalo da boli (ili grešim?). Ulazak na zadnje sedište sam probao i nije previše komplikovano. Interesuje me generalno održavanje auta – ima li skrivenih skupih troškova? Hvala unapred na brzom odgovoru. Pozdrav od Nebojše.

Foto:netcarshow.com

LANCIAOdgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Nebojša, ovaj drugi oglas, “švajcarac” ne mogu da otvorim. Što se tiče ovog prvog automobila, kilometraža ona realna je bar za 100,000 km veća, ili se prosto radi o toliko loše održavanom enterijeru, pa to samo tako izgleda. Mislim na kožu, koja mi deluje osrednje očuvana. Osim toga, cena automobila je previsoka, jer iako je Lancia Ypsilon klasa za sebe, ispod te lepe karoserije se dobrim delom krije Punto. Na kraju, za 3.500 € možete kupiti daleko kvalitetniji automobil: Nissan Micru, Toyotu Yaris, Mazdu 2, Hondu Jazz, prosto, ovo je prevelika cena, pa za isti novac možete kupiti daleko veći bolji, udobniji i ćak osetno štedljiviji automobil Alfu 156 1.9 JTD, i ne samo nju.

OVO JE SAMO DEO ODGOVORA, KOMPLETAN ODGOVOR JE POSLAT G.NEBOJŠI NA MEJL.

Rezervni točak u Srbiji morate imate, jer su nam putevi puni rupa, ti ne pomaže onaj kit za “krpljenje” guma.

Motor 1.2 je slab, možda i preslab za jedan ovakav usudio bi se da kažem premijum automobil. Onaj 1.4 je bolji izbor, mada I njemu nedostaje obrtni moment pri svakom preticanju na usponu, ili kada je klima uključena. Pa ipak, Lancia Ypsilon je primetno kvalitetnija, udobnija i bolje napravljena od Punta.

Lancia već decenijama pravi odlične male automobile dobrog kvaliteta sa bogatom opremom. Italijansko tržište traži takve automobile, pa se i nova Lancia Ypsilon na Apeninskom poluostrvu prodaje prilično dobro uprkos prilično visokoj ceni. Kod nas su u modi džipovi i velike limuzine, a ne mali automobili, jer njih kao da kupuju oni koji nemaju novca. Ovo je automobil za preporuku ukoliko nađete primerak koji je dobro održavan za nekih 3.000 €, sve preko toga je bacanje novca, jer Lancia niti je dovoljno bezbedna, niti je dovoljno pouzdana da bi vredela više.

Meni se veoma dopada, ali 3.500 € je apsolutno previše novca za jedan ovakav automobil, koji je kasnije i vrlo teško prodati. Lancia u Srbiji nema dobar imidž, i to je prosto tako.

Ostavite komentar