Dopada mi se Laguna – da li je preporučujete?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, odrastao sam u porodici koja je imala Renaulte. Deda je imao čuveni Renault 4, tata je kupio kao svoj prvi auto Renault 5, kasnije Renault 18, a sad konačno imam pristojan posao, pa mogu i ja da kupim svoj prvi auto. Znam da je racionalnije da kupim Clio, ali eto meni srce igra kada vidim Lagunu. Mnogo je kritikuje, majstori mi kažu beži od Lagune, a vidim jako je jeftina, povoljna u oglasima (to je jedan od razloga zašto je tako žarko želim, jer dobijam veliki auto, sa odličnom opremom).

Kakva je Laguna – Vaše mišljenje

VW Polo 1.2 je dobra kupovina?

Testoviautomobila-RS-LOGO

Vaše mišljenje o Laguni će biti presudno, zanimam ma sve, prednosti i mane, koji motor preporučujete za nju, radi se o modelu iz 2001 god? Znam da su 1.9dci motori dosta hvaljeni i da je Megan II dosta trazen automobil kod nas, pa da li mozete da mi date odgovor zasto onda Laguna iako je veca i komfornija od Megana ima nižu cenu i može se naći kod nas za već od 2.000 evra, smatram da je za taj novac Laguna “best buy” i da pruza vise nego Astra G ili Focus I. Naime, interesuje me da li je to priča vezana za pravilo “veci automobil skuplje-odrzavanje” ili ovaj automobil ima i skrivenih mana? Unapred zahvalan, Mile Jelić.

laguna-franceOdgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Jeliću, Laguna 1.9 dCi je posle Citroena C5 najudubniji automobil u srednjoj klasi. Takođe, spada u modele koji se i najviše kvare, pre svega je reč o problematičnoj elektronici i upravljačkom softveru. Od 2003.godine ti problemi su uglavnom rešeni, ali je Renault taj propust sa relativno skupim modelom papreno platio – gubitkom tržišta u ovom segmentu. Nova redizajnirana Laguna je nešto sasvim drugo, dobro prerađen i dorađen automobil bez onih početničkih grešaka koje su napravili pre 5 godina kada je ovaj model i predstavljen. Zbog toga se Lagune iz 2001 i 2002 godine kod nas masovno uvoze jer ih u Evropi niko “neće”.

Odnosno, ako kupujete ovaj Renault, onda odaberite verziju iz 2003.godine. Najbolji deo automobila (pored izvanrednog oslanjanja) je common-rail agregat od 1.9 litara i 120 KS, koji u proseku troši manje od 7,0 litara evro dizela. Sa njim Laguna dohvati 200 km/h, odnosno sa njom je vrlo ugodno putovati brzinama od oko 150-160 km/h, jer motor tada uopšte nije napregnut zahvaljujući dovoljno dugo izračunatom petom stepenu prenosa. Ipak, Laguna je namenjena “jurnjavi” samo po auto putu, jer u krivinama podupravlja znatno ranije od recimo jednog Ford Mondea ili Opelove Vectre. Odnosno, ovaj Renault je za otmenu i umerenu gospodu koja može da plati relativno skupo održavanje ovog francuskog automobila. Laguna, ima solidnu finalnu obradu, odličnu antikorozivnu zaštitu, bogatu opremu u proseku, i nešto tvrđu papučicu kvačila nego što bih ja želeo. Sve u svemu Laguna je solidan, veoma udoban auto.

Kompletan odgovor pročitajte na sajtu www.Testoviautomobila.rs (Klikni ovde)

Kakva je Laguna – Vaše mišljenje

Ostavite komentar