Darko Purić: Koja Alfa sada, možda Mito?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, vozac sam AR 147 1.9 JTD i to zadovoljni, medjutim auto je 2001. godiste, pa je realno razmisliti o novom. Sigurno Vam je jasno zasto me, kao sledeci automobil, interesuje samo Alfa Romeo. Dilema je novija 147 q2 1.9 multijet, GT (isti motor) ili MiTo cije motore ne poznajem dobro, jer gledajuci gamu koju nude, ne bih znao za koji da se odlucim. Voleo bih da bude makar na nivou mojih 115 KS koje imam sad, odnosno istovetnoj ili većoj agilnosti neke možda druge snage. Najlepše Vam hvala unapred na odgovoru.

ŽELIM DA ,MI PRONAĐETE PROVERENI POLOVNI AUTOMOBIL!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Aleksandar Todorović: Nešto lično o meni

Vi nudite uslugu pronalaženja dobrog polovnjaka?

Odgovara Aleksandar Todorović: Gospodine Puriću, odavno nisam dobio lakše pitanje, iz prostog razloga, što je Mito jedan sjajan automobil. Ako ste voleli 147-icu, Mito ćete obožavati. D.N.A sistem u Mitu je serijski, pa imate tri automobila u jednom: sportski, udoban, i veoma stabilan po klizavom putu.

Foto: A.Todorović

Osim što nastavlja pomenutu tradiciju, Mito je i začetnik nove klase automobila, nudeći vrhunsku tehniku i elektroniku za maksimalnu zabavu za volanom u kompaktnom “pakovanju” po više nego umerenoj ceni. Iako se gotovo sve fabrike automobila širom sveta muče sa globalnom recesijom, otpuštanjem, racionalizacijom i smanjenjem profita, brend iz Milana može se pohvaliti  pozitivnim trendovima i boljom prodajom.

Šarmantni Alfa Mito već je sada postao ikona stila, nonšalantno osvajajući srca zaljubljenika u sportske automobile zahvaljujući tome što nudi vrhunsku tehniku po krajnje primamljivoj ceni. Iako se ovaj model ponekad poredi sa Minijem, ovo je krajnje neumesno jer Mito ima pristojan gepek i dovoljan nivo komfora i za duža putovanja. Kao i kod svake Alfe, velika pažnja je posvećena položaju pri sedenju za upravljačem, te je stoga pravo uživanje upravljati vozilom koje ima idealno raspoređene papučice. Instrumenti su isključivo analogni, pregledni i inteligentno raspoređeni, dobro zasenčeni i noću odlično osvetljeni, sa crvenim tonovima. Enterijer, zasnovan na kvalitetnim materijalima, predstavlja izuzetno uspeo kompromis između elegancije i sportskog duha.

Pronalazim za vas polovne automobile

Prednost ovog modela u odnosu na konkurenciju: vrhunska upravljivost i stabilnost, zabavan za vožnju, odlične kočnice i precizan menjač, vrhunski turbo motor od 1,4 litara je dovoljno snažan i elastičan, odlična međuubrzanja.  Dobro drži vrednost, vrlo dobar kvalitet izrade, temeljna zvučna izolacija. Odlična ergonomija na dobro profilisanim prednjim sedištima, i naravno vanvremenski dizajn koji ionako malobrojnu konkurenciju ostavlja “na kolenima”.

Mane ovogo modela: veliki prečnik okretanja za svoju klasu (10,4 metara), malo mesta na zadnjem sedištu, nedovoljno pregledan pri vožnji unazad, slab osnovni atmosferski benzinac, mala nosivost od 330 kg. Slaba ponuda na tržištu.

Najlepše vam hvala na pitanju i poverenju. Koliko shvatam vi kupujete polovan automobil. Preskočite samo osnovni motor 1.4 16V od 78 KS, već agregat od 95 KS nudi pristojne performanse, ali vas će zadovoljiti tek turbo benzinac 1.4 TB od 120 KS i 205 Nm. Sjajan je i 1.6 JTDM 16V od 120 KS i 320 Nm, koji je pravi izbor za vas. Pročitajte dole detaljan test ovog automobila, testirao sam verziju od 155 KS, turbo benzinac je bio fenomenalan, kao i D.N.A sistem koji ne podešava samo ogibljenje, već i brzinu, odziv motora, kao i preciznost servo upravljača. Imate zapravo tri automobila u jednom. Zlobnici kažu da je MiTo luksuzni Punto, ali to zapravo nije tako, MiTo je daleko bolji i stabilniji automobil.

Pronalazim za vas polovne automobile

Vi nudite uslugu pronalaženja dobrog polovnjaka?

Aleksandar Todorović: Nešto lično o meni

Vladimir Petrović: Todorović je pogrešno shvaćen!

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!