Danas je Sveti Andrej Prvozvani, iscelitelj bolesnih

Danas je jedan poseban dan, za sve nas vernike. Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja Svetog Andreja, prvog sledbenika i prvog apostola Hristovog, zbog čega je nazvan Prvozvani. Postradao je na krstu, u 62. godini života, zbog odanosti novozavetnoj veri. Slavi se kao krsna slava. 

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463 AIK Banka

Поиск авто в Сербии

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Kako najbolje održavati automobil?

 

 

Sveti Andrej bio je stariji brat Svetog apostola Petra i učenik Svetog Jovana Krstitelja.

 

On je bio je apostol Carigrada i Rusije, patron Ruskog carstva i carske porodice Romanovih. Ovu porodicu su pobili ruski komunisti, i kosti im razbacali po celoj državi, da slučajno narod ne bi bio u mogućnosti da im se pokloni na grobu. Komunisti nisu uništavali samo porodicu Romanov već i crkve!

Jevanđelje je propovedao u Vizantiji i Trakiji, u dunavskim zemljama, oko Crnog mora, u Epiru, Grčkoj i Peloponezu, gde je stradao. Svojim čudesnim moćima iscelio je mnoge bolesne, koji su često potom prihvatali hrišćanstvo.

To je bilo neprihvatljivo za tadašnje vlade, pa je po naređenju tadašnjeg namesnika, Sveti Andrej razapet na krstu sa kosim kracima i izboden kopljima.

Sve dok nije ispustio dušu, svetac je i sa krsta propovedao i delio narodu pouke. Po krstu na kojem je razapet i danas se kosi krst zove Andrejin.

Treba znati da kako je za života isceljivao uboge i bolesne, tako su i njegove čudotvorne mošti mnogima pomogle.

Slavi se kao krsna slava, zbog Božićnjeg posta uvek sa posnom trpezom. Komunizam, i komunisti su porušili brojne crkve i u Srbiji, a mnoge monahe i sveštenike su pobili ili poslali na goli otok. Tako je bilo u SFRJ, ali naravno ne i za vreme kraljevine Jugoslavije. Treba uvek podsećate na socijalistike i komunističke zločine! Priredio: Aleksandar Todorović urednik.

 

 

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!