Dacia troši puno ulja ili ne?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, molim vas da mi odgovorite na nekoliko pitanja. Kupio sam Logan pre dve godine, benzinac, i troši mnogo ulja. Posle 13.300 km potrošio je trećinu kartera. Da li je to mnogo? Koliko je precizan brzinomer? Meni se čini da je Logan mnogo tvrd. Da li je to kod svih modela tako. Nisam dobio Michelin gume, kao moj prijatelj koji je kupio isti Logan, ali 2 meseca pre mene. Bojim se da su obrtaji motora previsoki kada vozim preko 100 km/h. Menjač mi malo zapinje, da li je to neka fabrička greška? Logan mi loše drži pravac. Lupa nešto u zadnjem delu, šta to može biti? Koliko je bitna razrada motora, neki kažu da je potrebna, neki kažu da je to glupost, i da da o tome ne razmišljam. Zašto ne mogu da dobijem besplatan rezervni ključ? Kakvo je gorivo na našim pumpama? U Grčkoj mi Logan troši manje. Milan Ivić.

Da li Logan troši mnogo ulja?

Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

najbolji-_auto_logo_670-1

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Iviću, pre svega želim da Vam se izvinim što Vam nisam odmah odgovorio, jer su meni svi kupci i korisnici servisnih usluga jednaki. Vaša pitanje jesu veoma zanimljiva, ali i teška, pa mi nemojte zameriti što mi je trebalo nešto više vremena da na njih i odgovorim.

logan-mcv

Motor – Da bi agregat radio mirno potrebno je da budu ispunjeni sledeću uslovi. Pod broj jedan da je ulje odgovarajućeg kvaliteta (što u Vašem slučaju jeste), da su svećice dobro podešene (takođe), da je motor u odličnom stanju (Renaultovi motori prelaze bez večih problema i 300.000 km pre generalne) i da je gorivo, odnosno benzin odgovarajućeg kvaliteta.

Kompletan odogovor pročitajte na mom drugom portalu Testoviautomobila.rs kliknite dole na link:

Da li Logan troši mnogo ulja?


Broj računa je: 285233504000148510 Sberbank

Pitajte Aleksandra Todorovića

najbolji-_auto_logo_670-1