Da li moj Peugeot ima plivajući zamajac i FAP filter?

Pitanje: Gospodine Aleksandre, interesuje me da li moj Peugeot 307 (restajling) 2007 god. 1.6 HDI, 90 KS ima plivajuci zamajac i fap filter? Unapred hvala na odgovoru. Ljubisav.

Odgovara Aleksandar Todorović: Gospodine Ljubisave, motor 1.6 HDI od 90 KS nema plivajući zamajac ni u vašoj 307-ici, ni u Ford Focusu, ni u Mazdi 3 u koju se ugrađivao. Snažnija verzija ima plivajući zamajac, koji zaista jeste skup za zamenu, ali skupa je i zamena turbo punjača i pumpe koju imate. FAP filter nemate, a i da ga imate, naši servisi ga masovno sklanjaju, prosto ga izvade, uz manje izmene na softveru, motor radi nesmetano. Naravno da uklanjanje FAP filtera nije idealno rešenje, niti ga preporučujem, ali kad je džep tanji nego što želimo, a ljubav prema posedovanju nekog modernijeg automobila velika, to je jedino rešenje. Još neko pitanje?

najbolji    _auto_logo_670

TESTIRALI SMO: Peugeot 308 1.6 e-HDI

TESTIRALI SMO: Peugeot 301 1.6 HDi

TESTIRALI SMO: Renault Scenic 1.6 dCi 130

TESTIRALI SMO: Fiat 500L 1.3 MultiJet

3 komentara na Da li moj Peugeot ima plivajući zamajac i FAP filter?

 1. Dejan says:

  Postovani,da li benzin motori imaju plivajuci zamajac i koji ..ili je samo na disel motorima ?

 2. Boris says:

  Poštovani Aleksandre, kroz prethodne postove videh da ste jako dobro potkovani informaicijama o modelima Peugeot proizvodnog programa, shodno tome imajući u vidu da planiram narednih dana pogledati sa oglasa Peugeot 308 1.6 HDI 66kw 2009. godište, zamolio bih Vas za informaciju da li navedeni model ima plivajući zamajac i FAP filter? Ujedno bih Vas zamolio za približnije informacije o održavanju ovog modela, o njegovim specifičnostima i boljkama, i najiskrenije lično mišljenje sa vašeg aspekta o ovom modelu. Godišnje prelazim orjentaciono oko 10-12 hiljada km uglavnom gradske, tek povremeno mešovite vožnje. Unapred zahvalan na odgovoru. S poštovanjem, Boris

 3. Nenad says:

  Imam pezo 308
  God.2009
  1.6 hdi motor dizel 80 kw
  MOLIM DALI IMA PLIVAJUĆI ZAMAJAC
  HVALA

Ostavite komentar