Da li je Peugeot 307 dobar auto?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, čitam redovno vaše odgovore, ali iako ste pisali o ovom automobilu u nekoliko navrata, voleo bih da mi odgovorite i na moje pitanje, jer moram da vam priznam da se meni Peugeot 307 mnogo dopada. Znam da nije najbolji automobil u klasi, znam da nije najpouzdadniji, ali je jeftiniji od Golfa, i računam da je bolje kupiti mlađi Peugeot, nego stariji GOlf. Mojoj ženi se takođe sviđa Peugoet, vozi već 206-icu 1.4 HDI.

Ja više nemam službeni auto, pa moram da kupim auto za sebe. Odlučio sam da to bude Peugeot 307 2.0 HDI 66 kw, bez FAP filetra. Nisam pri velikim parama ali mogu da izdvojim dovoljno da kupim model 2003 – 2004. Prijatelji mi kažu da kupim Volkswagen Golf, i da Peugeot neću moći da prodam.

Pronalazim za vas polovne automobile

Kakav je Peugeot 307 2.0 HDI 66KW ?

Testoviautomobila-RS-LOGO

Vredi li kupiti Peugeot za 3 000 evra ili mislite da ima mnogo boljih automobila za ovaj novac? Rado bih čuo vašu preporuku g.Todorovću. Veliki pozdrav i za vas, i unapred hvala, Milan, Brčko.

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Milane, hvala vam na poverenju, i hvala vam na pitanju. Svaki automobil ima prednosti i mane, i treba pažljivo, i temeljno sagledati gde je Peugeot 307 u odnosu na konkurenciju, i da li vama odgovara ovaj automobil.

Kompaktni Peugeot 307 ima sjajan agregat: 2.0 HDI, koji je Peugeot prodao jednom Fordu, a ugrađivao se i u modele marke Volvo, dakle redi se o jednom zaista modernom, i uglađenim motoru. Na žalost, kvalitet, i pouzdanost ovog automobila mu nije jača strana, naprotiv. Glavni problem je što trap ovog automobila nije podešen, i nije podesan za naše loše puteve. Elektronika ne spada u najpizdanije u klasi, takođe. VW Golf jeste kvalitetniji automobil, ali je ipak precenjen, dakle Peugeot 307 i ne mora biti lošija kupovina, ako nađete model koji je u izuzetno dobrom stanju.

Peugeot je sasvim solidan auto, posebno sa benzinskim motorima koji su prilično pouzdani. Možda Peugeot nema kvalitet kao jedna Honda, ali ni razlika nije tolika koliko nemačka statisika tvrdi, na kraju Peuugeto ima bolju antikozivnu zaštitu karoserije od Honde, imate Peugeote od preko 15 godina bez ikakve tragove rđe na primer. (Honda Civic, na slici jeste jedan odličan automobil, ali polovne Honde su prosto preskupe).

Pročitajte odgovor na mom portalu WWW.TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE).

Kakav je Peugeot 307 2.0 HDI 66KW ?

Ostavite komentar