Da li je motor 1.3 VVT-i dovoljno jak za Auris?

Pitanje: Poštovanje g.Todoroviću, interesuje me da li ste imali prilike da probate Auris 1.3, Toyota trenutno ima jako zanimljivu ponudu, naime taj model u osnovnom paketu košta 12.500 € što je uz opremu koju pruža jako primamljivo. Nisam neku žustar vozač ali se bojim da takav motor nije preslab, Imate li neko iskustvo sa ovim motorom? Trenutno vozim dačiju sandero 1.4 benzin, 75 ks, dakle skromno, međutim apetiti su se malo povećali kao i plata, pa bih prešao na nešto bolje.

Dopunjeno pitanje: Automobili koje sam vozio osim Dačije – Fiat Punto 2, 1.9D, 60 ks, bio je sasvim ok za moja merila, ok je vukao i nije mnogo trošio, da nije bilo kvarova toliko sasvim sigurno bih se još vozio njime.
 
Performansama Dačije nisam nešto zadovoljan, po gradu je sasvim ok za moja očekivanja, ali mi fali snage kod preticanja na putu (mada vozim uvek u ograničenju i nikad ne “divljam”), kao i na auto-putu, npr neki optimum za mene na auto putu je 150km/h, a da se pritom auto ne muči, dačija može da pogura do toliko ali je prosto neodrživo.
 
Vozi supruga, nije loš vozač, vozi pravilno ali i neopisivo sporo, i uglavnom samo neke lokalne relacije – do radnje, do majke i slično, njoj je najbitnije da auto nije preveliki – što auris ispunjava, samo je 20 cm duži od dačije.

Negativne osobine Sandera:

Prilično je bučan, posebno na autoputu, bez obzira na gume (continental letnje, zimske mišelin)
 šumovi vetra sveprisutni,
– zatim razne šupljine u kabini, tu ne mislim na zvuk nego bukvalno na kabinu u kojoj uvek odnekle duva..pored vrata, iz table, pored radija..
– vozačevo sedište prilično loše, istanjilo se i propalo, omekšalo, a prosečne sam građe.

Pozitvne:
– jako praktičan, komforan, udoban, prostran za tu kategoriju i gepek mu je sasvim pristojan
– veliki klirens, nikada mi se nije desilo da zakačim neki šaht ili ivičnjak
– metalna ploča ispod motora, pa čak i kada bi se desilo da se zakači negde mislim da ne bi bilo problema
– izdržljivo ogibljenje, 84.000 samo jedna spona zamenjena i to je to
– pločice iz prve ugradnje takođe
– dakle troškovi redonog održavanja su za sada prilično niski. Stefan Obradović.

Odgovara Aleksandar Todorović: Gospodine Obradoviću, zaista je velika razlika između Sandera koji imate, i Toyote Auris koju želite da kupite. Ne znam da li ste imali prilike da provozate Sandero 1.6 sa 87 KS, i pravo je pitanje da li bi vam taj motor bio dovoljno jak, i elastičan? Jer ako biste bili zadovoljni sa tim motorom, onda biste svakako bili oduševljeni sa Toyotinim motorom od 99 KS, sa Dual VVT-I tehnologijom.

OVO JE SAMO DEO ODGOVORA, KOMPLETAN ODGOVOR SAM POSLAO G.OBRADOVIĆU NA MEJL. HVALA NA RAZUMEVANJU.

Auris   DSCN4022Pored snage motora, mnogo je važan obrtni moment, jer od sile zavisi međuubrzanje. Zavisi i kakav je menjač, ali ne samo kako su raspoređeni prenosni odnosi, već i koliko je menjač efikasan, odnosno koliko snage se u njemu gubi prilikom prenose obrataja od motora do točkova. Zbog svega toga, imaćete utisak da Auris sa 99 KS ima snažniji motor od onoga što fabrika deklariše.

Vaš Sandero ima motor starije koncepcije sa 8 ventila, i jednim bregastim vratilom, taj Renaultov motor ne voli previše visoke obrtaje, jer tada postaje zamorno bučan, imate utisak da se motor previše napreže iznad 4.500 o/min. Kod Toyote ste lišeni takvog osećaja. On jeste bučan recimo na 6.000 o./min, ali ima umerenije, prijatnije tonove od starog Renaultovog agregata.

Foto: Aleksandar Todorović, glavni urednik www.Najboljiauto.com

Motor TOyota DSCN4035Osim toga, Toyotin motor ima “ispeglaniju” krivu obrtnog momenta, bolje reaguje na niskim obrtajima, a na visokim obrtajima ne proizvodi neprijatne vibracije. Auris sa motorom 1.3 sa lakoćom održava putnu brzinu od oko 170-180 km/h, buka nije velika, a zahvaljujući šestoj brzini, obrtaji su prilično daleko od crvenog polja. Kad jurite Aurisom 180 km/h bez naprezanja, zapitate se ko “baca” onda novac na Auris 1.6, jer ruku na srce u Srbiji i nemate puno deonica gde bezbedno možete voziti 200 km/h, a i tada potrošnja postaje neprijatno visoka.

Meni je prosto neverovatno kako Auris može da košta samo 12.500 €. Naravno cena u Nemačkoj, Austriji je mnogo veća, i iznosi 15.990 €. Toyota prosto želi da na svaki mogući način poboljša tržišno učešće u Srbiji, jer oni dobro znaju, ko jednom sedne u Toyotu uvek će voziti Toyotu.

Auris: Odlična ergonomija, temeljna zvučna izolacija u veoma udobna sedišta.

Sedista Foto Aleksandar TOdorovic  DSCN4057Toyotin 1.3 Dual VVT-i agregat je u potpunosti dorastao i mnogo skupljim automobilima, jer se ovaj Toyotin motor može pohvaliti veoma ispeglanom krivom obrtnog momenta, tako da već pri 3.000 o/min. motor isporučuje silu od 120 Nm. Uz dobro proračunate prenosne odnose u menjaču, dovoljno dobra međuubrzanja su zagarantovana, a posebno oduševljava ručica izuzetno kratkih i preciznih hodova.  Promena brzina traje veoma kratko. Komande su praktične, nije potreban kraći period privikavanja na centralnu konzolu, jer je sve jako jednostavno, pa čak i Touch displej.

Održavanje Aurisa nije skupo, ako ovaj automobil poredimo sa cenama servisa u Opelu, VW-u, Fordu, ali jeste malo skuplje od Sandera. Cene delova za Toyotu su zaista umerene, u proseku koštaju manje nego za Renault.

Klirens Aurisa nije kao kod Sandera, i trap ne trpi rupe, loše puteve, tako da morate da obratite pažnju, kako vozite, i na kakve ivičnjake penjete automobil.Šum od točkova kod Aurisa je zaista minimalan, i bićete zadovoljni. Auris nije naročito pregledan, ali bolji paketi opreme imaju kameru koja zaista fantastično funkcioniše. Servo je pri malim brzinama lagan, manevrisanje je bezbolno, a pedala kvačila je zaista jako mekana. Ručica menjača je jako precizna, ulazi u brzine kao od šale, bez ikakvog otpora. Prosto, Auris je neverovatno kvalitetno, i temeljno napravljen auto.

Kokpi t Auris  DSCN4054Auris je mnogo stabilniji, upravljiviji od Sandera. Papučica kočnice se mnog lakše dozira, i mnogo se manje naginje u krivinama. ESP je kod Aurisa fenomenalno dobro podešen, imate utisak da Auris ne može da se zanese.

Preveliki je jaz između Sandera i Aurisa da biste mogli odmah da shvatite koliko je Toyota bolji automobil.

Već je Yaris III generacije daleko udobniji, tiši i čak prostraniji od Sandera, iako je kraći.

Zahvaljuje se g.Stefan Obradović: Hvala gospodine Todoroviću, zaista odličan odgovor i potpune informacije. Pomogli ste mi puno u izboru automobila. Ukoliko bude nekih dodatnih pitanja javljam vam se. Srdačno vaš Stefan Obradović.

 

Ostavite komentar