Da li je Clio IV bolji od VW Pola?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, uspeo sam da rešim pitanje porodicnog automobila, odabraću Renault Scenic po vašoj preporuci, ali potreban nam je i drugi auto u kući, jer žena vozi, a uskoro i sin, ja sam često na poslovnom putovanju, pa je red da i oni imaju neki automobil. Mnogo mi se dopada Clio IV, moja lepša polovna se u njega zaljubila. Imam VW Polo 1.2, kupljen pre 4 godine, koji nas nije oduševio, prosto se ne nalazimo u tom automobilu, ne mogu da se namestim u njemu, a ne može ni moja žena. Da li je Clio IV bolji automobil od Pola, i da li možete da prokomentarišete polovni Clio IV koji smo pronašli u Autolandu? Milovan Jašić, Beograd.

 

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Jašiću, odavno nisam dobio ovako teško pitanje kao što je vaše. Nisu vama pitanja toliko kompleksna, koliko ne mogu da doprem do vašeg načina, kako procenujete automobile, i kako gledate na neke od karakteristika.

Ergonomija je jako važna, vrlo važna, jer ako se čovek ne oseća dobro u automobile, ako ne može da pronađe idealnu poziciju za volanom, onda se više zamara, slabija mu je preglednost, koncetracija pada, a umor brže dolazi. Sve to loše utiče i na bezbednost, i na važe živce.

najbolji-_auto_logo_670-Clio IV jeste najbolji automobil u klasi, po mom skromnom mišljenju, tako da bi to moga da bude jedan od odgovora na vaše pitanje, da li je Clio IV bolji automobil od VW Pola. Ako želite da budem još iskreniji, i da mene stavite pred ovu dilemu, iskren da budem ne znam koji bih automobil odabrao. VW Polo mi više odgovara kao vozaču, jer se bolje ponaša na brzinama od oko 170 km/h, i jer me manje zamara na dužim relacijama, zbog položaja za upravljačem pre svega jer je VW Polo jedan od retkih automobila B segmenta gde mogu da se dobro namestim, i da ugodno putujem 1 000 km. Clio IV ima jako dobro ogibljenje, mekano, dobro podešeno, koji je dovoljno stabilno. Clio IV je izuzetno neutralan, i upravljiv automobil i ima retko dobro podešen ESP. Jako ga je ugodno voziti, komande su mekane, a sam motor 1.5 DCI je vrlo dobar, čak i odličan imajući u vidu konkurenciju, i težinu vozila. Recimo VW je za Polo pripremio od ove godine samo 1.4 TDI motor, koji ima jednu manu, a to je klip manje, to je trocilindrični motor kao u vašem Polu, koji je benzinac. Sam motor po sebi nije loš, ali 1.4 TDI nema ni elestičnost, ni mirnoću 1.5 DCI motora.

Nisam baš shvatio kako Polo ne odgovara ni vama, ni vašoj supruzi koja je niža od vas, kad baš Polo ima jako dobru ergonomiju. Doduše ja sam visok tek 184 cm, ako ste vi 2 metra onda mogu da vas razumem, ali ćete u Cliju IV naći još manje mesta, hod upravljača mu je manji nego kod Pola. Dozvoljavam da je za vašu lepšu polovinu ergonomija Clia IV bolja, jer imam utisak da je ona idealna za osobe visoke 175 cm, očigledno je Renault gađao prosečnu visinu svojih kupaca, jer i žene jako vole Clio IV.

preporuka-clio-4-aleksandar-todorovicKad jednom uđete u porodicu Renault, teško iz nje izlazite. Za to ima više razloga. Pre svega Renaulti nude jako mnogo udobnosti, komfora, i to na poseban, francuski način, i ne nude samo udobno ogibljenje koje tiho, mirno i efikasno apsorbuje neravnine sa puta, već i udobna sedišta, mekane komande, dobro raspoređene, prosto gotovo da niko ne nudi sličan komfor u klasi. Ako kupujete polovan Renault, koji je dobro očuvan, možete biti jednako na dobrom dobitku, jer Renaulti se kod nas i u Srbiji doživljavaju kao nepouzdani automobili, sa lošom elektronikom, a to nije u potpunosti tačno.

 

Tražim pouzdane polovne automobile za vas

 

Na kraju, ta elektronika je uglavnom Boschova, tako da je nemački proizvođač odgovoran za propuste ako ih ima. Ipak, Renault je imao probleme sa jednom serijom Lagune, ali i sa Meganom, i kada je u pitanju elektronika, ali i elektrika. Ni VW nije idealan, i oni su imali poteškoće sa TSI motorima, jer je turbina brzo otkazivala, ali su sada to rešili, i niko više ne upire prstom u VW, tvrdeći da su TSI motori nekvalitetni, ali tvrde da Renault ima nepouzdanu elektroniku. Renault vam je poput lepe žene, kad izađe na rđav glas, ne mogu ni Sava, ni Dunav da speru „sramotu“ sa nje. Polo vam je poput „ružne dame“, niko i ne veruje da je bila rđava. Šali na stranu, ali ne znam kako plastičnije da vam objasnim zašto VW bolje drži cenu od Renaulta. Doduše, i da uzmemo sa blagom rezervom nemačke podatke iz ADAC-a i TUV-a, treba priznati da je VW pouzdaniji, i kvalitetniji od Renaulta. Da li je VW baš toliko kvalitetniji od Renalta koliko Nemci tvrde? Naravno, da ne! I to potpisujem, ali zato se polovni Renaulti mogu kupiti u Nemačkoj za mnogo manje para od polovnog VW-a.

Što se konkretno tiče ovog polovnog Clia IV iz Autolenda:

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6045807/renault-clio-15-dci-expression

Mislim da nikako nije korektno što vam nedaju garanciju, jer i po zakonu su dužni da vam je daju, čak i neki dileri koji uvoze automobile iz Italije koji su stari preko 10 godina, kad im urade veliki servis daju garanciju na motor, neki i na menjač.
Treba postaviti pitanje zašto vam nedaju garanciju od bar godinu dana? Da li možda nešto kriju? Polovan auto može da skriva puno mana, i puno tajni, čak i kada ima samo par godina, on vam je kao „razvedena žena“ na prvi mah privlačna, lepa, a na drugi prilično tajnovita. Drugim rečima, zašto kupovati polovan Clio IV bez garancije kad možete kupiti nov doduše sa benzinskim motorom sa garancijom? Istina, taj osnovni benzinac u Renaultu od 1.2 litara i 75 KS ne puca od snage, ali nije „snagator“ ni motor u vašem Polu, zar ne?

DSC_1776U frontalnom sudaru Polo je malo bolji od Renault, jer je osvojio 15 naspram 14,9 poena. Vozač je jednako zaštićen u frontalnom sudaru kod oba modela, ali je suvozač mnogo bolje zaštićen u Polu, sad ne znam ko će i kada u vašem slučaju biti suvozač, ili možda jedva čekate da sahranite ženu, kao moj komšija pre par dana, koji je sada procvetao od sreće, inače profesor na fakultetu, ali i ljubitelj kapljice. Šalim se naravno, znam da je vama stalo do vaše porodice, ali mi Srbi smo takvi ljudi.

U bočnom sudaru Polo je bezbedniji, dobio je 14,8 poena, a Clio IV 14,4 poena što jeste bolje od mnogih automobila ove klase.

Ja pokušavam da dam neki svoj mali doprinos tako što sugerišem ljudima da kupuju najbezbednije automobile za svoj novac, ali u tome samo delimično uspevam, jer ljudi u Srbiji automobile kupuju bukvalno kao cipele, biraju model koji im se dopada, sve ostalo je manje važno, osim naravno cene.

Nosivost im je slična, 460 kg Renault, odnosno 480 kg Polo, što je manje od 500 kg koliko nudi nova Opel Corsa.
Što se motora tiče, Renaultov motor 1.5 dCi je u svakom pogledu bolji od 1.4 TDI motor. Motor 1.2 TSI je u svakom pogledu bolji od Renaultovog motora 0.9 TCe.

Dakle ako kupujete dizelaša, Clio IV je u prednosti. Ako kupujete benzinca, onda je VW Polo u prednosti.
Menjač je osetno bolji kod Pola, najbolji je u klasi, takav nema ni Toyota. Renault je tu u proseku klase.
U dinamici vožnje Clio IV je jako dobar, ali ne može da prati novu Opel Corsu, novu Mazdu 2, a ni Polo.
Trakcija je jako dobra kod oba automobila. Na žalost, Opel Corsa postavlja nova merila u klasi, za klasu je bolji od konkurencije.
Prečnik okretanja je 10,8 kod oba modela.

clio IV i JARenault Clio IV i dalje ima ubedljivo najbolje kočnice u klasi! Bolje čak i od VW Pola. Clio IV kad ima zagrejane kočnice koči efikasni kao vrhunski automobili, treba mu samo 34,5 m do zaustavljanja, Polo potroši 34,9 m, nova Corsa 36,2 m, a nova Mazda 2 čak 37 metara. Pri brzini od 130 km/h, ta razlika je dvostruko veća u proseku.
Pozicija sedenja je bolja kod Pola, sede osobe različite građe, pa daju ocenu. Možda vama više odgovora Clio IV, to je individualno.

Clio IV jeste udobniji, ali je veoma udoban i Polo. VW je ipak mnogo tiši, pri brzini od 130 km/h do putnika dopire samo 71 dB, kod Renaulta to je 73 dB. Odnosno naš sluh tu razliku registruje kao 20%. Svakako, Polo bolje drži vrednost, ali mislim da će Clio IV biti prvi Renault koji će kao polovan koštati više od konkurencije. Recimo Alfa Romeo 159 drži cenu bolje od Opelovih i Fordovih modela: Vectre i Mondea, samo jer je mnogo atraktivniji automobil, doduše Alfa 159 je najstabilniji auto u klasi, bolja je čak i od BMW-a serije 3.

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću možete li malo konkretnije da pojasnite kako tražite polovne automobila. Vi imate znanje i valja ga unovčiti. Podržavam u potpunosti, ali mene buni jedna stvar, konkretno ovaj primer ja hoću taj i taj model i ako ima tri automobila u ponudi vi ne tražite auto, jel onda ovih 15 hiljada dinara uzimate i kažete da nema tih kola,a ja kao kupac Hoću bas taj model kud puklo da puklo.

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Šta mogu da dobijem od vas: ” hvala i dovidjenja” ?. Malo mi je nejasno,za tih 15 hiljada dinara sta ja dobijam? Savet,sve su to krsevi uzmi neki drugi model za te pare ovo nista ne valja? Ili nešto konktretno,tipa ovo je prava stvar za vas,i odvedes me do kola i objasnis zasto ja kuci ne idem peske i postanem vlasnik auta koji mastam od 5 razreda osnovne skole?Mislim ako treba da dam 1000 evra da bi mi nasao auto od 4000 hiljade,batali i kola.

 

Odgovora Aleksandar Todorović: Shvatam vas vrlo dobro g.Jovane šta želite da kažete. Da bi razmatrao uopšte da li nekom tražim auto ili ne, potrebno je da odgovorim na pitanja čitalaca. Kad on dobije moje odgovore, preporuke za možda neke druge modele, postavlja mi nova pitanja, a sve to ide brže usmenim putem. Ako su vaši zahtevi nerealni, recimo hoćete Golf / za 6 000 e, ja vam ne tražim auto.

  • Nemojte dozvoliti da vas prevare. Nemojte kupovati mačku u džaku. Postoji i dobar polovan auto, za više novca postoji i odličan polovnjak, ali morate imati malo strpljenja i puno znanja, ako nemate dovoljno isksustva sa najmodernijim automobilima, postoje majstori koji vam mogu pomoću, zajedno samnom.

Ako je ponuda nekog modela loša kako mislite da vam ja nađem auto? Da ga nacrtam? Ja gaospodine treba da garantujem da je taj i taj auto dobar, a to činim sa zaradom od 100 ili 200 evra malo bi bilo mnogo zar ne? Nakon što uplatite 4000 din za usmeni odgovor, procenjujemo da li vredi da vam pomažem ili ne. Ako rešite da me angažujete uplaćujete za moje majstore 18 000 dinara unapred. to su troškovi za njih.

Placevi koji prodaju kola bez greške NE POSTOJE!

Kad kupite auto, meni plaćate honorar od 100 evra (za kola do 4500 e) 150 e (za kola do 8000 ev) 200 e za kola do 10 000 evra, 250 e za kola do 15 000 evra. Naravno, lepo pišem, nemam nameru da vam tražim auto ako nemate u mene maksimalno poverenje. Što znači ako ne kupite auto ja sam radio besplatno a ja to ne želim. Obezbeđujem vam VELIKI SERVIS kod mog majstora, i održavanje kola kod mog majstora, Preventivni pregledali na 6 meseci su poželjni, ako to ne želite nemojte mi se javljati zbog problema.

 

 

Dodatno pitanje g.Petrovića:

A.Todorović: Ja imam majstore koji pregladaju auto koji Vam ja pronadjem, a oni se trebaju platiti G. Jovane Jovan Petrovic ili mislite da bih se brukao time što bih uzimao taj novac za sebe, to je ispod mog nivoa.Dobijate pregled automobila za koji smo se prethodno dogovorili.
Jovan Petrovic: Dakle  vi nađete kola,majstor da zeleno svetlo i ja odem na plac i pazarim kola, posle ovi vaši majstori odrade prevenciju i mirna Bosna
  • Najbolji Auto Jovan Petrovic Pa još bolje od toga gospodine Jovan Petrovic . Ja vas sačekam na placu da pogledate ta kola, ako je ikako moguće i da ih provozate na vaš rizik (znate da nije moguće izvaditi dva puta probne tablice na jednom automobilu, debilan zakon R.Srbije) . Ako kupujete auto, odmah ga plac prebacuje kod mog majstora na Veliki servis! Obezbeđujem vam tehnički pregled, sve papire za registraciju, ako mogu i odlazak u MUP organizujem, tako da vas do kraja dana čeka auto sa urađenim VELIKIM SERVISOM i tablicama. Ali moj majstor provera i trap, i sve ostalo. Dakle ako treba još nešto da se zameni pored velikog servisa on menja, cenu tačno u dinar dobijate pre servisa. Za kola starija od 6 godina preporučujem preventivni servis kod mog majstora na 5-6 meseci. Ako niste iz Beograda, onda je to teško da ispunite, ako jeste, morate, inače vam ne tražim auto.jer meni je bitno da vas AUTO DOBRO SLUŽI! Ako vi imate iste takve cilje onda smo se dogovorili. PS.pošto ste mi postavili jako dobra pitanja gospodine Petroviću za vas je odgovor od 3000 din besplatan, ali morate platiti 18 000 dinara jer mene često majstori koštaju i više ( ne može besplatno pitanje bez uplate 18 000 din, ali ne mora 3 000 din + 18 000 din).
Ljiljana Stojanovic Od A do Š. Automobili me ne interesuju, četiri smo kupili posle 15min gledanja. Dobro je ispalo, koliko se ne razumemo.
Čitala sam jer je prezentacija usluge savršena, što stilom, što rečnikom, što gramatikom. Lepota, u moru primitivizma i negativnosti. Gospodine, želim Vam veliki uspeh u poslu, zaslužili ste ga. Svako dobro
  • Testovi Automobila Srbija Ljiljana Stojanovic Hvala g.Ljiljana Stojanovic vama i vašoj porodici želim sve najbolje! PS. meni je primarno kod automobila da vam preporučim NAJBEZBEDNIJI auto za vašu porodicu, ljudu su neuki ne umeju da pročitaju euro ncap rezultate sa mnogo se gine. Nije ideja da auto samo ide i da se kvari, nego da vas spasi zaštiti u sudaru, a gine se puno…
    ——————————————————————————————————

 

Vladimir Todorovic Ko bre kome sta vise garantuje za polovnu stvar danas moze da radi.sutra ne i to je to .dobar poznavaoc kola moze da proveri dal je farban ili.ne i osnovne stvari sve ostalo je macka u dzaku niti ce ko.na placu da da da se meri kompresija proveravaju dizne turbine i.ostalo.kod nas ide to sto vidis toje stojepro eri osnovno i teraj ako.ti se svidja
  • Testovi Automobila Srbija >Moji majstori proveravaju dizne, turbine. Prebacimo auto u servis. Pregledamo i trap, dignemo da na dizalicu. Ali ne možemo da procenimo da li će turbina da radi još 50 000 ili 150 000 km, jer to ZAVISI OD VLASNIKA I NAČINA VOŽNJE! Aleksanndar Todorović urednik www.testoviautomobila.rs  i www.najboljiauto.com PS. Osim toga obezbeđujem vam preventivne servisne na 6 meseci kod mojih majstora. Obezbeđujem vam Veliki servis, i garanciju mojih majstora na isti. Kao i svu papirologiju za registraciju. Kad kupite auto, čeka vas posle podne sa urađenim Velikim servisom i tablicama na njemu, ako ste iz Beograda, ako niste sa probnim tablicama. Da li je to dovoljno? PS.za mlađe automobile od 6 godina dobijete i garanciju od na motor od 12 meseci. Od dilera gde vam nađem auto. 

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

 

Placevi koji prodaju kola bez greške NE POSTOJE!

Pronalazim za vas polovne automobile

Kad se bira, gleda polovni automobil čak i kada imate iskusne majstore mnogo toga ostaje pod znakom pitanja….

jedina je šansa da gledate automobile kod dilera koji deceniji ili dve radi korektno
i koji ima zadovoljne kupce

Placevi koji su se otvorili juče, a promenili ime posle godinu, ili dva, da bi potom promenili i lokaciju
su dileri za izbegavanje……

Priredio: Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nije realno da mogu da procenim svaki auto 100%, jer ne mogu, čak i kad imam tri moja majstora pored sebe, možemo da pregledamo ono što možemo, možemo da provozamo auto.

i možemo da gledamo kola tamo gde nismo imali problema u poslednjih 20 godina

Ljudi će reći, pa daj nam kaži koji su to dileri…. pa zar ono što sam otkrivao 20 ak godina, treba javno da obznanim….
ipak ne. Jer tih mojih 20 godina je 20 godina rada, provera, i testiranja auto placeva.

Možete samo da birate polovni auto
i naravno da ćete naći nešto što vam odgovora. Ali verovali ili ne, ja vam mogu naći primetno bolji automobil za isti novac, a mogu vam i preporučiti bolju alternativu, model koji više ispunjava vaše potrebe, a da to vi niste znali.

Može da vam održava automobil moj majstor, ali možete da to prepustite majstoru, koji sigurno nema znanje mog majstora, jer se ja razumem u automobile više od vas, verovaili ili ne.

ŽELIM DA ,MI PRONAĐETE PROVERENI POLOVNI AUTOMOBIL!

Priznajem, 99% vas smatra da su eksperti za automobil, i da kada se desi kvar, uvek sebi kažu da je to normalno. Uvek svako može da nađe izgovor za svoj propust, lošu procenu, i onda je sve na svom mestu.

Dakle u pitanju je vaš ego, i vaš novac. Ako vam je ego važniji od vašeg novca, onda morate da auto tražite sami. Procena automobila je posao kao i svaki drugi. Provera automobila je delotvorna samo ako znate šta morate da gledate, i kako taj motor mora da radi kako je u skoro fabrićkom stanju.

Mogu vam naći i auto sa ugrađenim gasom. To je vaš izbor. Moje je da vam predočim sve prednost i mane ugrađenog gasa. Prednosti su sasvim jasno, i ušteda nije mala. Ali morate biti svesni i da mogu da se pojave ozbiljni problemi.

Pitanja u zahteve za traženje polovnog automobila sa proverenom kilometražom šaljite na www.najboljiauto.com/pitajte

I znajte ja vam ne tražim najjeftniji mogući auto, nego najbolji. U tome se razlikuje moj i vaš cilj. moj je cilj da vas AUTO ODLIČNO služi. A vaš cilj je da prođete što jeftnije danas, a sutra…? Za sutra ćete tek videti, a možete da se napravite zaboravni, pa da kvarove koje će tek uslediti zanemarite, ili kad ih sanirate, da prosto ne upamtite koliko ste sve to platili.

Trap automobila mora detaljno da se proveri. Kad nađem automobil koji ima odličan trap, bez luftova, čak bez korozije, to mi je onda signal, da se taj auto kvalifikuje za uži izbor modela, koje treba detaljno proveriti, i eventualno preporučiti. Ne kažem da auto koji nema idealan trap ne treba preporučite, ali ako je vlasnik pustio da auto ima problem na trapu, volanu, kočnicama, kakav je onda motor? Jer motor ne mogu da rastavim, i premerim koliko je istrošen. 

Priredio: Aleksandar Todorović

Automobil vam tražim samo ako su vaši zahtevi realni,  i ako pristanete da istog dana odradimo VELIKI SERVIS, u nekom od servisa koje ja preporučujem. Dozvoljavam ja da vi imate “odličnog” majstora, ali ja sam siguran da imam daleko bolje majstora od vas. Zašto? Zato što testiram rad majstora i servisa 20 godina. Meni nije cilj da vam auto stan posle prve bandere. Niti mi je cilj da za održavanje automobila date godišnju platu. Vašem majstoru jeste.  Ovo se odnosi na Beograd. Ali ako niste iz Beograda verujem da vam nije problem da dolazite na svakih 6 meseci na preventivne preglede, koji su besplatni!

Kad rešite da prodate automobil koji sam vam ja pronašao, pomažem vam u prodaji tog automobila, jer ste ga održavali kod mojih majstora, i znam kakvo je stanje tog vašeg automobila. Što je bolji kvalitet održavanje, to je i vaš auto bolji. Što imam zadovoljnije čitaoce, to će mi sajtovi biti popularniji.  

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nov automobil može biti bolja kupovina, ako imate bar 20 000 evra, jer za manje novca ne možete kupiti bezbedan automobil sa dovoljno snažnim motorom, i dobrom opremom. Peugeot na slici je model 508 sa najboljom mogućim opremom. Koštao je 9100 evra. Prosečno troši 5,8 litara ide skoro 200 km/h, udoban, elegantan. Jeste da ima 5 godina, ali je motor je u perfektnom stanju, kao  i elektronika, limarija, trap. Bolje je kupiti nov Peugeot 508 ali je ovakav nov koštao skoro 30 000 evra, sa ovom opremom. Posle prve godine, gubite 25% vednosti a to je 7500 evra u slučaju ovog modela, sa ovom opremom, jer je klot verzija sa benzinskim motorom bila oko 20 000 evra. Ako prelazite preko 40 000 km, treba dati prednost novom automobilu, ili treba računati da ćete sa polovnim imati ulaganja na svakih 6 meseci, ukoliko se radi o dobrom polovnom automobilu sa manje od 200 000 km. Ako imate bar 2.000 evra platu, zašto ne biste kupili nov automobil? Onda možete sebi dozvoliti taj luksuz, jer je bolje kupiti novu A klasu, ili novi BMW, nego polovni BMW, ali treba imati puno novca. Ako imate platicu od 60,000 ili 70, 000 dinara kupovina novog automobila je bacanje novca, i to ozbiljnog novca.

  • Neki me uveravaju da žive, imaju, voze i održavaju automobil sa platama od 40,000 dinara, ali oprostite meni nije jasna ta računica, osim ako u održavanje automobila ne spada samo dolivanje ulja, i krpljenje guma. Šalu na stranu, dobro se zna koliko košta potrošačka korpa u Srbiji, i da ste sa prosečnom platom gladni, kao i vaša deca. A neki i sa prosečnom platom, kupuju nov automobil, verujte mi, iako je u to zaista teško poverovati. Cilj svakog od nas je da živi što bolje, luksuznije, ali glavni cilj treba da bude bezbdnost vaše porodice, a to ne postižete ako odaberete novi Tipo od 13.000 e koji je dobio bedne 3 zvezdice na kreš testu, kao recimo i Duster, mnogo je bolje dati 9 000 e za ovakav Peugeot, i da imate 4000 e za eventualne popravke. Mislim da u narednih 5 godina, kada dođe vreme za prodaju 508 ice, nećete potrošiti svih 4000 e. Vrednost ovog automobila posle 5 godina će biti oko 4700 evra, dakle izgubili ste oko 4300 evra, dok posle 5 godina sa kupovinom Tipa, ili Dustera gubite oko 7000 e, jer će auto koji ste platili oko 13 000 e, vredeti oko 6000 evra. Pri tome, 508 je nekoliko puta bolji i bezbedniji automobil od Dustera ili Tipa. Možete vi tvrditi suprotno, kao što možete tvrdite da zemlja nije okrugla, važno je da znate da je ovo realnost. A sebe ubeđujete u šta god želite, pa čak i u to da vam je žena verna. Kao što ste i vi njoj verni! Vaše pravo! I ja to moram da poštujem. Šalu na stranu, vaša cenjena supruga je vama verna, a kupovina automobila, izbor, zavisi najviše od toga da li i koliko želite da uštedite, odnosno potrošite. 

Znam da najviše verujete majstoru i komšiji. Komšiji je cilj da vama uvali svoj auto, jer mu vi verujete, i jer će na taj način dobiti najviše novca. Majstoru je cilj da vam naplati što više, i da vam se auto što češće kvari. Još je gore, ako i komšija i majstor vode ljubav sa vašom ženom, i to godinama, a vi im verujete bezgranično. Mi Srbi “nikada” ne želimo da komšiji “crkne krava”, kao što nikada ne pomislimo na tuđu ženu. Mi smo Pravoslavci, volimo i cenimo porodicu, Boga i državu, koja nam je iznad svega, naročito Kosovo. 

Pitajte Aleksandra Todorovića

 

 

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

najbolji-_auto_logo_670-