Da li je Clio IV bolji od VW Pola?

Pitanje: Poštovani g.Todoroviću, uspeo sam da rešim pitanje porodicnog automobila, odabraću Renault Scenic po vašoj preporuci, ali potreban nam je i drugi auto u kući, jer žena vozi, a uskoro i sin, ja sam često na poslovnom putovanju, pa je red da i oni imaju neki automobil. Mnogo mi se dopada Clio IV, moja lepša polovna se u njega zaljubila. Imam VW Polo 1.2, kupljen pre 4 godine, koji nas nije oduševio, prosto se ne nalazimo u tom automobilu, ne mogu da se namestim u njemu, a ne može ni moja žena. Da li je Clio IV bolji automobil od Pola, i da li možete da prokomentarišete polovni Clio IV koji smo pronašli u Autolandu? Milovan Jašić, Beograd.

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Jašiću, odavno nisam dobio ovako teško pitanje kao što je vaše. Nisu vama pitanja toliko kompleksna, koliko ne mogu da doprem do vašeg načina, kako procenujete automobile, i kako gledate na neke od karakteristika.

Ergonomija je jako važna, vrlo važna, jer ako se čovek ne oseća dobro u automobile, ako ne može da pronađe idealnu poziciju za volanom, onda se više zamara, slabija mu je preglednost, koncetracija pada, a umor brže dolazi. Sve to loše utiče i na bezbednost, i na važe živce.

najbolji-_auto_logo_670-Clio IV jeste najbolji automobil u klasi, po mom skromnom mišljenju, tako da bi to moga da bude jedan od odgovora na vaše pitanje, da li je Clio IV bolji automobil od VW Pola. Ako želite da budem još iskreniji, i da mene stavite pred ovu dilemu, iskren da budem ne znam koji bih automobil odabrao. VW Polo mi više odgovara kao vozaču, jer se bolje ponaša na brzinama od oko 170 km/h, i jer me manje zamara na dužim relacijama, zbog položaja za upravljačem pre svega jer je VW Polo jedan od retkih automobila B segmenta gde mogu da se dobro namestim, i da ugodno putujem 1 000 km. Clio IV ima jako dobro ogibljenje, mekano, dobro podešeno, koji je dovoljno stabilno. Clio IV je izuzetno neutralan, i upravljiv automobil i ima retko dobro podešen ESP. Jako ga je ugodno voziti, komande su mekane, a sam motor 1.5 DCI je vrlo dobar, čak i odličan imajući u vidu konkurenciju, i težinu vozila. Recimo VW je za Polo pripremio od ove godine samo 1.4 TDI motor, koji ima jednu manu, a to je klip manje, to je trocilindrični motor kao u vašem Polu, koji je benzinac. Sam motor po sebi nije loš, ali 1.4 TDI nema ni elestičnost, ni mirnoću 1.5 DCI motora.

Nisam baš shvatio kako Polo ne odgovara ni vama, ni vašoj supruzi koja je niža od vas, kad baš Polo ima jako dobru ergonomiju. Doduše ja sam visok tek 184 cm, ako ste vi 2 metra onda mogu da vas razumem, ali ćete u Cliju IV naći još manje mesta, hod upravljača mu je manji nego kod Pola. Dozvoljavam da je za vašu lepšu polovinu ergonomija Clia IV bolja, jer imam utisak da je ona idealna za osobe visoke 175 cm, očigledno je Renault gađao prosečnu visinu svojih kupaca, jer i žene jako vole Clio IV.

preporuka-clio-4-aleksandar-todorovicKad jednom uđete u porodicu Renault, teško iz nje izlazite. Za to ima više razloga. Pre svega Renaulti nude jako mnogo udobnosti, komfora, i to na poseban, francuski način, i ne nude samo udobno ogibljenje koje tiho, mirno i efikasno apsorbuje neravnine sa puta, već i udobna sedišta, mekane komande, dobro raspoređene, prosto gotovo da niko ne nudi sličan komfor u klasi. Ako kupujete polovan Renault, koji je dobro očuvan, možete biti jednako na dobrom dobitku, jer Renaulti se kod nas i u Srbiji doživljavaju kao nepouzdani automobili, sa lošom elektronikom, a to nije u potpunosti tačno. Na kraju, ta elektronika je uglavnom Boschova, tako da je nemački proizvođač odgovoran za propuste ako ih ima. Ipak, Renault je imao probleme sa jednom serijom Lagune, ali i sa Meganom, i kada je u pitanju elektronika, ali i elektrika. Ni VW nije idealan, i oni su imali poteškoće sa TSI motorima, jer je turbina brzo otkazivala, ali su sada to rešili, i niko više ne upire prstom u VW, tvrdeći da su TSI motori nekvalitetni, ali tvrde da Renault ima nepouzdanu elektroniku. Renault vam je poput lepe žene, kad izađe na rđav glas, ne mogu ni Sava, ni Dunav da speru „sramotu“ sa nje. Polo vam je poput „ružne dame“, niko i ne veruje da je bila rđava. Šali na stranu, ali ne znam kako plastičnije da vam objasnim zašto VW bolje drži cenu od Renaulta. Doduše, i da uzmemo sa blagom rezervom nemačke podatke iz ADAC-a i TUV-a, treba priznati da je VW pouzdaniji, i kvalitetniji od Renaulta. Da li je VW baš toliko kvalitetniji od Renalta koliko Nemci tvrde? Naravno, da ne! I to potpisujem, ali zato se polovni Renaulti mogu kupiti u Nemačkoj za mnogo manje para od polovnog VW-a.

Što se konkretno tiče ovog polovnog Clia IV iz Autolenda:

http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/6045807/renault-clio-15-dci-expression

Mislim da nikako nije korektno što vam nedaju garanciju, jer i po zakonu su dužni da vam je daju, čak i neki dileri koji uvoze automobile iz Italije koji su stari preko 10 godina, kad im urade veliki servis daju garanciju na motor, neki i na menjač.
Treba postaviti pitanje zašto vam nedaju garanciju od bar godinu dana? Da li možda nešto kriju? Polovan auto može da skriva puno mana, i puno tajni, čak i kada ima samo par godina, on vam je kao „razvedena žena“ na prvi mah privlačna, lepa, a na drugi prilično tajnovita. Drugim rečima, zašto kupovati polovan Clio IV bez garancije kad možete kupiti nov doduše sa benzinskim motorom sa garancijom? Istina, taj osnovni benzinac u Renaultu od 1.2 litara i 75 KS ne puca od snage, ali nije „snagator“ ni motor u vašem Polu, zar ne?

DSC_1776U frontalnom sudaru Polo je malo bolji od Renault, jer je osvojio 15 naspram 14,9 poena. Vozač je jednako zaštićen u frontalnom sudaru kod oba modela, ali je suvozač mnogo bolje zaštićen u Polu, sad ne znam ko će i kada u vašem slučaju biti suvozač, ili možda jedva čekate da sahranite ženu, kao moj komšija pre par dana, koji je sada procvetao od sreće, inače profesor na fakultetu, ali i ljubitelj kapljice. Šalim se naravno, znam da je vama stalo do vaše porodice, ali mi Srbi smo takvi ljudi.

U bočnom sudaru Polo je bezbedniji, dobio je 14,8 poena, a Clio IV 14,4 poena što jeste bolje od mnogih automobila ove klase.

Ja pokušavam da dam neki svoj mali doprinos tako što sugerišem ljudima da kupuju najbezbednije automobile za svoj novac, ali u tome samo delimično uspevam, jer ljudi u Srbiji automobile kupuju bukvalno kao cipele, biraju model koji im se dopada, sve ostalo je manje važno, osim naravno cene.

Nosivost im je slična, 460 kg Renault, odnosno 480 kg Polo, što je manje od 500 kg koliko nudi nova Opel Corsa.
Što se motora tiče, Renaultov motor 1.5 dCi je u svakom pogledu bolji od 1.4 TDI motor. Motor 1.2 TSI je u svakom pogledu bolji od Renaultovog motora 0.9 TCe.

Dakle ako kupujete dizelaša, Clio IV je u prednosti. Ako kupujete benzinca, onda je VW Polo u prednosti.
Menjač je osetno bolji kod Pola, najbolji je u klasi, takav nema ni Toyota. Renault je tu u proseku klase.
U dinamici vožnje Clio IV je jako dobar, ali ne može da prati novu Opel Corsu, novu Mazdu 2, a ni Polo.
Trakcija je jako dobra kod oba automobila. Na žalost, Opel Corsa postavlja nova merila u klasi, za klasu je bolji od konkurencije.
Prečnik okretanja je 10,8 kod oba modela.

clio IV i JARenault Clio IV i dalje ima ubedljivo najbolje kočnice u klasi! Bolje čak i od VW Pola. Clio IV kad ima zagrejane kočnice koči efikasni kao vrhunski automobili, treba mu samo 34,5 m do zaustavljanja, Polo potroši 34,9 m, nova Corsa 36,2 m, a nova Mazda 2 čak 37 metara. Pri brzini od 130 km/h, ta razlika je dvostruko veća u proseku.
Pozicija sedenja je bolja kod Pola, sede osobe različite građe, pa daju ocenu. Možda vama više odgovora Clio IV, to je individualno.

Clio IV jeste udobniji, ali je veoma udoban i Polo. VW je ipak mnogo tiši, pri brzini od 130 km/h do putnika dopire samo 71 dB, kod Renaulta to je 73 dB. Odnosno naš sluh tu razliku registruje kao 20%. Svakako, Polo bolje drži vrednost, ali mislim da će Clio IV biti prvi Renault koji će kao polovan koštati više od konkurencije. Recimo Alfa Romeo 159 drži cenu bolje od Opelovih i Fordovih modela: Vectre i Mondea, samo jer je mnogo atraktivniji automobil, doduše Alfa 159 je najstabilniji auto u klasi, bolja je čak i od BMW-a serije 3.

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

najbolji-_auto_logo_670-

Ostavite komentar