Da li je Civic bolji od novog Aurisa?

Civic Front

PITANJE: Gospodine Todoroviću, pratim vas već godinama, i vaše odgovora na pitanja, ali sada mi zaista treba vaš savet. Da li je novi Auris toliko superioran u svojoj klasi, i da li je ipak Honda Civic bolja od Aurisa? Želim kvalitetan, ali i veoma udoban automobil, sa kojim mogu i na duža putovanja. Prelazim oko 10,000 km godišnje, pa mislim da je benzinac pravi izbor za mene. Performanse mi nisu u prvom planu. Trenutno vozim Suzuki, i nisam zadovoljan, bučan je, ali je i previše tvrd, ima jako mali gepek, pa kada sa porodicom negde krenem, uvek je tesno. Ne očekujem da automobil ima sportske performance za 16,000 evra, ali ne želim trom auto kao što je moj Swift 1.3. Od vašeg odgovora zavisi koji ću auto kupiti, zato vam unapred veliko hvala.

[table]

Ime i prezime: Stefan Milić
Kada planirate kupovinu automobila?: Za par nedelja
Kakav auto kupujete?:  NOV
Da li vam hitno treba odgovor?:  NE
Koliko novca želite da potrošite?: oko 16.000 €
Šta trenutno vozite? : Suzuki Swift 1.3
Između koji se automobila dvoumite?: Honda Civic, Toyota Auris
Gde ste čuli za ovaj sajt?: “prijatelj” Google mi je pomogao
Da li želite da vam zakažemo probnu vožnju?: DA
Da li želite da urednik ide sa vam na probnu vožnju?: DA
Želite li ponudu banke da dobijete na mejl?: NE[/table]

ODGOVOR:

auris - 2Gospodine Miliću, jako mi je drago što ste me pronašli na mom novom sajtu, koji je od prve do poslednje rubrike koncipiran tačno onako kako sam ja zamuslio. Ovo je prvi put u mom životu, da mogu da osmislim sajt koji je pravi vodič za kupovinu. Hvala na poverenju i lepim rečima. Da sam na vašem mestu g.Miliću,  mislim da bih kupio novi Auris 1.6, ali bih verovatno plakao i za Civicom 1.8. Jako teško je odlučiti, između ova dva automobila. Mislim da Auris ima najmanje mana, trenutno u kompakt klasi. Civic 1.8 je malo skuplji od 16,000 evra, ali povremeno su na snazi akcije, popusti, pa gotovo da ga možete kupiti za taj novac. Honda Civic 1.8 je brža, ali ne toliko, da odustanete od novog Aurisa. Vaše pitanje je jako teško, i iskreno “namučio sam se dok sam vam pisao odgovor. Oba modela imaju jako dobru opremu, što je za Toyotu, a još i više za Hondu poslednjih godina postalo pravilo. Toyota ima dosta bolju garanciju od 5 godina, bez ograničenja kilometraže, Honda i dalje nudi garanciju od 3 godine. Statistike i dalje tvrde da se Toyota za nijansu manje kvari od Honde, ali Honda i dalje ima kvalitetniji motore, druga je stvar što su vozači Honde mnogo žustriji, i agresivniji, pa onda Honde ranije pokažu znake zamora. Novi Auris ima prefinjenost Lexusa i Mercedesa, izuzetno je mekano podešena. Civic je primetno tvrđi, i za malu nijansu stabilniji. Honda pruža bolji osećaj na volanu, ima još bolji, precizniji servo upravljač, i precizniju ručicu menjača. Što se ergonomije i prostora tiče, tu Honda ipak pobeđuje, jer nudi najviše u klasi što se toga tiče, a ima i najveći prtljažnik u klasi (ako ne računamo Škodu Octaviju, koja je limuzina). Svakako, da je Hondin 1.8 motor veći i snažniji od Toyotinog agregata 1.6, ali razlika nije velika u performansama.

Foto: Aleksandar Todorović

civicKonkurencija se ne mora se mnogo zabrinuti – Hondu Civic će kupovati samo oni koji se razumeju u automobile, cene vrhunski kvalitet i žele automobil koji se najmanje kvari, a takođe su u potpunosti ovladali vozačkom tehnikom. Takvih vozača je u Evropi je veoma malo, nedovoljno da pređu “cenzus”, zbog toga se bojim da će prodajni rezultati ovog “savršenstva” iz Japana biti skromni na starom kontinentu. Auris je nešto između nove A klase i Audija A3 – pruža premijum osećaj za volanom, ne samo zbog fantastične finalne obrade, jer na to smo od Toyote odavno navikli, već zbog mekoće komandi, odlične zvučne izolacije i veoma ugodnog, mekanog i tihog ogibljenja. Tvorci novog Aurisa su nadmašili želje svog šefa Akio Toyode, koji je zahtevao da novi Toyotin kompakt bude dinamičan, agresivan i izazovan, uz prepoznatljive kvalitete kao što su izdržljivost i dugotrajnost.

Auris A.TodorovicHi-tech i-VTEC benzinac od 1,8 litara sa varijabilnim razvodom 16 ventila i 142 KS pravo je “čudo tehnike”, koje brzo reaguje i na najnežniji dodir papučice gasa. Motor se odlikuje veoma tihim i ravnomernim radom, čak i kada obrtaji radilice pređu 4.000 o./min., i gotovo nikada ne troši više od 8,0 litara benzina na 100 km kombinovanog puta, a uparen je sa izuzetno preciznim manuelnim šestostepenim menjačem. Na napornom testu trošio je samo 6,3 litara, pri čemu je klima uređaj je neprekidno bio uključen. Imajući u vidu da se radi o benzinskom motoru, ovo je prosto sjajan rezultat.

Alternativa je Toyotin provereni Dual VVT-i agregat 1.6 od 132 KS, sa kontinuiranim podešavanjem vremena otvaranja i zatvaranja usisnih i izduvnih ventila, koji ne zvuči tako dobro kao Hondin motor ali ipak pruža pristojnu maksimalnu brzinu od 200 km/h.

Civic i A.TodorovicCivic oduševljava ponudom prostora. Međutim, preglednost nije sjajna, kao ni umereno veliki prečnik okretanja od 11,1 m. Ova Honda ima veliko maksimalno dozvoljeno opterećenje od 490 kg i zadivljujuće bogatu opremu već sa standardnim paketom opreme PE Comfort, koji obuhvata automatski klima uređaj, ABS, VSA (ESP), Idle stop sistem (gašenje motora na praznom hodu), HAS (pomoć pri kretanju uzbrdo), centralnu bravu sa daljinskom kontrolom, osam vazdušna jastuka, vozačevo sedište podesivo po visini, audio sistem, pa čak i ali felne. Jednako dobru opremu ima i Auris, ali i kvalitetniju plastiku. Finalna obrada je vrhunska kod oba modela. Za krupnije osobe bolji izbor je Honda Civic.

Auris - 1Da u ovom trenutku imam oko 16.000 €, otišao bih u Toyotin salon i kupio Auris sa agregatom 1.6, koja serijski ima ESP, automatsku klimu, devet vazdušnih jastuka i precizni šestobrzinski manuelni menjač, a onda bih slavio pet dana, dobrim delom i zbog garancije od pet godina, bez ograničenja kilometraže. Nisam ni sanjao da će Toyota ponuditi jedan tako dobar i prefinjen automobil za tako “malo novca”. Ako možete da odvojite malo više novca nego što ste planirali, kupite Auris 1.6 sa malo boljim paketom opreme Sol i uživajte u životu. Ukoliko uživate u “hvatanju” krivina, i želite izuzetno upravljiv automobila sa sportskom genima, onda je Honda za vas bolji izbor. Zadovoljni odgovorom?

Ostavite komentar