Stanislav Stajfer: Zar se unapred plaća ceo honorar?

Poštovani g.Todoroviću, ukratko trenutno vozim forda fusiona 1.6 benzin, ekstra autic pouzdan, bez ikakvih kvarova od 2015, sve pohvale. Vozim od kuce do posla, selo grad (Gložan-Novi Sad) svaki dan oko 65-70km. Prosečna potrošnja oko 7l.

 

Ukupno godišnje predjem oko 20-23 000, ovo vazi zadnje dve godine. Pre nisam radio u ns i nisam toliko vozio. Sad i ja i supruga radimo u ns i putujemo zajedno, ovo je bitno zbog napomene da auto vozi i žena (nevoli karavan). Računam da bi dizelom koji troši prosečno oko 5l za par godina uštedeo lep iznos no ali to je relativno, potencijalno više problema. (zato ću verovatno Vas angažovati). Maksimalna suma koju mogu da odvojim za kupovinu sa vasim troskovima i servisom je oko 7000€. (Malo gore a moze i malo vise dole😁)

Prvo sam razmišljao o B segmentu (fiesta, clio, peugeot 208) ali pošto imam dve klinke koje jos idu sa nama na letovanje, kupovinu, živim na selu i često nešto prevozim… mislim da bi mi više odgovaralo nesto iz C segmenta (komfor, sigurnost a i cene su tu).

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

Za rubriku Pitajte NOVI RAČUN: 105000000250737463 AIK Banka

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Kako najbolje održavati automobil?

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Da li da kupim C – Max ili Senic?

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!

 

 

 

Čitajući vaše članke mislim da bi mi vaša pomoć oko te kupovine dobrodošla. Zanima me dali je moguće naći dobar-solidan dizel iz C segmenta a da sa vašim troškovima i servisom izađe oko 7000 -7200e. Nemam nekih naročitih želja oko marke, voleo bi Fokus 🙂 Fordove vozim 20g, bitno mi je da nije auto sa troja vrata pošto imam dvoje dece koja još uvek putuju sa nama, da nije neka velika kubikaža-konjaža zbog registracije. Nisam u žurbi sa nabavkom. E sad tu imam dosta dilema oko izbora modela pošto mi neki nisu estetski dopadljivi, više mojoj supruzi😁, napr Peugeot 308 mi ima jako dugu njušku…da se ne zamaramo.

 

Konkretno u cenovnom rangu, bar koliko sam ja video u obzir dolazi
1.Fokus 3 1.6 HDI (Voleo bi i 4 ali cena😪)
2. C4 2 1.6 HDI
3 . Megan 4 1.5 DCI

Svi u sedan verziji i prednost neka varijanta sive metalik.

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!

 

 

Naravno prihvatam sugestije i drugih modela Astra, Peugeot , Golf😉 (estecki lep ali me nerviraju svi koji vide samo folcvagen) . Karavan mi je lep Clio 4 i on se sviđa i smojoj supruzi.

Nebi da auto ima : start-stop mada mislim da moze softverski da se resi(skup akumulator) i vidim da dosta modela nema famozni plivajuci nisam strucan ali se na njega dosta ljudi zali.

Aleksandar Todorović: O meni

Da nije neka drececa boja crvena, zuta, zelena… Naravno dobra oprema je prednost ali i vise potencijalnih problema, mozda neznam. Nikako automatski menjač. Bitna mi je cena održavanja, registracije, guma (da nisu 17-ke),
Nisam u profesiji koja je bas placena radim u stampariji a supruga je medicinska sesra, radim malo i zemlje i to finansira auto od samih plata nema šanse.

Auto koristim svakodnevno nemam drugu alternativu za odlazak na posao. Nadam se i da cu mog fusiona posle nabavke novog uspeti da prodam (jako bitna stavka za vracanje jednog dela para). Ako ima neki detalj koji sam propustio moze napomena😉 prihvatam sve sugestije. Nadam se da ce doći do saradnje napominjem nije mi hitno da kupim auto što pre.

 

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Stajfer, hvala na poverenju!  Vaši su zahtevi realni.

Malo otežava nalaženje kupovinu vaše instiranje da precrtam crvenu, zelenu i žutu boju. Mada nije to neki veliki procenat modela, ja mislim da neće to biti više od 10 posto automobila koje neću moćui da gledam zbog boje. Ja tražim polovne automobile, a ne nove, mada i kod novih kola vrlo često ne možete birati boju, ionako se sada čeka na isporuku oko 10 meseci, od kada uplatite celokupni iznos.
Moj cilj je da vam nađem neki auto za 6.000 evra ili koji evro manje jer je veliki i mali servis za te malo moderniej dizel motore oko 500 evra sa rukama.
Moj honorar za kola od 6000 evra, za vas je 500 evra   odnosno 60 000 dinara. To mi naravno uplaćujete unapred.
Veliki i mali servis će vam biti odrađen istog dana kada kupite kola ako to želite, ne morate da radite veliki servis ako nećete, vaš auto, vaša odluka, vaš rizik, ionako 90% Srba ne menja zupčasti kaiš kad kupi polovni auto. Kompletan servis može biti gotov oko 18h, možda bude i malo ranije, ali majstor mora da proveri kako motor radi nakon servisa, da li nešto negde curi,  a to ne može za 5 minuta. Radimo temeljno i ne brzamo!
Nakon odrađenog servisa možete da odvezete kući auto. Uzmete probne table kad kupite auto (to vam je oko 7000 din) one važe 24h. Kupovina automobila je druga najveća investicija u životu posle kupovine nekretnine. Za razliku od kupovine korišćenog stana, polovni auto krije mnogo mana, i problema. Zato je nužno da vam stručnjak pregleda auto pre kupovine, a pogledajte i pregledajte bar desetak primeraka. Ne morate mene angažovati. Aleksandar Todorović urednik www.najboljiauto.com/pitajte/
Mogu da vam ponudim da vam šlepom isporučim auto posle velikog i malog servisa ispred vaše kuće, bilo je za N.Sad čini mi se 110 evra, ali preciznu ponudu vam mogu poslati sutra. Ako ste vi malo dalje od Novog Sada onda je malo više ako ste bliže onda je malo manje. Uglavnom se trudim da zakažem tehnički u 10h ujutru, 10 h i 15 ali nekada nema termina. Ja volim da kupcu predam auto koji ima odrađeni veliki i mali servis, koji ima odrađeni tehnički, a volim i da kupcima isporučim auto ispred kuće. Ipak nije mali stres voziti auto noću auto putem u koji ste seli prvi put u životu. Mada sedate u ZNATNO bolji auto  koji se lakše vozi imate dovoljno iskustva! Ušteda bi trebalo da vam bude 2 lit na 100 km ako vam je Fusion trošio 7 lit na otv.putu, dizel će vam trošiti 5 lit, to vam je ušteda od 300 evra na 10 000 km, odnosno 900 e godišnje na 30 000 km Verujem da ste mislili na hečbek verzije, jer se Megane 3 i C4 nisu prodavali u sedan verzijama. Što se guma tiče, svi modeli C segmenta umaju standardno 17 – ice. Ali znajte dešava se da 17 – ice budu jeftinije od 16 ica, nedavno sam upoređivao cene za pneumatike 205 / 55 16 sa onima koje su dimenzija 205 45 17, i 16 – ice su bile skuplje za 20%. Cene su vrlo čudne poslednjih meseci. Mnogo toga je poremećeno.
Bilo bi dobro da MENJATE ULJE na 10 000 km i SIPAJTE ADITIVIRANI DIZEL, mada za nedaj bože možete sipati i malo običnog dizela.
Plivajući zamajac je DOBRA STVAR – Štiti menjač i motor. I dobićete auto koji ima ISPRAVAN PLIVAJUĆI ZAMAJAC on   i ne košta nešto mnogo, oko 300 evra. Nemojte samo DRŽATI NOGU NA KVAČILU, dakle na semaforu, izbacite menjač iz brzine  i pustite kvačilo, NE IDETE na trke, posebno na uzbrdici NE smete da držite pritisnu papičicu kvačila.
C segment nudi dosta, dosta VIŠE BEZBEDNOSTI! Jako se mnogo gine vozi se brzo,  novi vozači su sve OPASNIJI!!!
Za 6000 e   može da se kupi Focus 3, ali nije izbor sjajan u Beograd, morao bi da gledam i primerke sa BG tablicama (a ne samo one iz uvoza na placevima, koji su u proseku u dosta boljem stanju – kola koja se voze po Srbiji se jako loše održavaju a naše gorivo je đubre), odnosno kola koja su već registrovana, što ja ne volim da činim, jer mi je komplikovanije i rizičnije.  Mogu da vidim takva kola onda kada kupac može, a ne kada meni i mojim majstorima odgovara
Kod Citroena C4 i Megane 3 je malo bolja situacija ja se nadam da ću moći na proverenom auto placu da vam nađem vaš auto, uglavnom su ta kola za bar oko 30 posto  u boljem stanju, ali to je STATISTIKA. Možda uspem da vam nađem Megane 3 sa našim tablicama koji je dobro održavan šanse nisu velike, ali svakog meseca prodam po par automobila koji imaju naše tablice u sasvim korektnom stanju.Realnost je takva – kakva je. Auto placevi sve manje i manje uvoze automobile, posebno Euro 4, jer su cene u EU jako visoke. Zato vam i dajem rok ponude od 3 dana, može da se desi da mi se javite za mesec dana, i da u tom trenutku bujvalno ništa ne mogu da vam nađem valjano za 6.000 evra. Kupci u Srbiji nikako ne mogu da shvate da je ponuda jako loša, da je iz meseca u mesec lošija, i da cene rastu. Ne shvatam zašto je to toliki problem da prihvate? Pa vidite da je cena hrana veća za preko 50% u odnosu na pre samo 6 meseci, zar ne?
Postoje naravno i drugi modeli kompakt klase… za taj novac. Golf košta više nego što vredi ali postoji jedna dobra stvar, ponuda ovog modela je bolja, i onda mogu da pogledam dosta primeraka, i odaberem onaj najbolji, ali kod Golfa bi morali da idemo na 7000 evra. Recimo Megane koji je 6000 e,  u takvom stanju Golf sa sličnom opremom je 7000 evra.
Ponuda vam važi naredna 3 dana, ili 4 dana, pošto je ponedeljak neradni dan, računam da je itekako moguće da nemate na računu 60 000 dinara za online uplatu.
Preporuke još par modela, ću vam poslato 24h ili manje, od kada vidim vašu uplatu jer mi treba da proverim , da li tih automobila ima ili stoje u oglasu a prodati su.
Moram da proverim da li te automobile koji su oglašeni MOGU PREBACITI u SERVIS na pregled
ako ne može NE GLEDAM TAJ AUTO!
Recimo u Holandiji, Švajcarskoj, Italiji, NEDAJU dileri da se prebaci auto u servis, to je kod njih tako
Ali pošto ja gledam automobile sa dosta godina  pošto dileri često vraćaju kilometražu. JA MORAM DA INSISTIRAM na pregledu u servisu, jer vam tražim auto koji je neko 2010.godište….. realno je to star auto, i zahteva detaljne provere, i moram da otkrijem da li postoje neke skrivene mane. Ne može ništa na brzinu, i bez prebacivanje na dizalicu!
Renault Clio 4 karavan je simpatičan auto ali nudi mnogo manje bezbednosti od Citroena C4 i Megana 3 – to su automobili koje vam primarno tražim.
Focus jeste malo bolji, kvalitetniji auto od njih, nudi viši nivo finalne obrade, bolje vozne osobine, precizniji i bolji menjač, ogibljenje nudi više stabilnosti, upravljač mu je direktniji i precizniji, ali ima isti motor kao Citroen C4 jer je od grupacije PSA kupio taj 1.6 HDI motor, ali i 2.0 HDI. Problem je što Beograd NE voli Ford, na moju veliku žalost, tako da su retko placevi u glavnom gradu koji nude Focus, a moji majstori traže nenormalno velike sume da pogledaju kola van Beograda koji ja nađem. Znam da je Ford u Novom Sadu, i Vojdodini popularniji od ostatka Srbije, ali tako je kako je. I meni se lično Focus mnogo više dopada, jer nudi više, i jer vozači koji vole malu bržu vožnju, oni koji vole vožnju krivinama, brzu vožnju auto putevima sigurno će ceniti to što Focus nudi i ima da ponudi. Realno je da vam nađem Megane 3 ili Citroen C4, ponuda ovih modela je malo bolja u Beogradu, ovi francuski automobili nude mnogo komfora ali i bezbednosti po više nego razumnim cenama, bolji su izbor od Golfa, u koji morate odmah ugraditi i Zeder, i neki skuplji alarm, jer se zaista mnogo krade. Kada me angažujete, preporučiću vam još par modela iz kompakt klase, koje mogu da vam nađem a koji su best buy u ovom trenutku. Šaljite dodatna pitanja, tu sam za vas. Najbolje je da vam sve razjasnim do detalja. Ako žena insistira mogu da vam gledam i tražim Renault Clio 4 Karavan.
Dodatno pitanje, Stanislav Stajfer: Ok hvala vam g.Todoroviću, možda nisam dobro razumeo ali da nije za angažovanje 18000 + vaš trosak jedan deo unapred a drugi kad se nadje auto, naravno da sad nemam 60.000 dinara na računu. A i nadao sam se da cu moći da vas angažujem kasnije, ne za dva tri dana, mozda za jedan mesec. Ja planiram kupovinu, ali to ne mogu odlučiti momentalno, ne kupujem auto baš svaki dan. Nadam se da me razumete.
Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani gospodine Stajfer, minimalna cena je 400 e za vozila od 3.000 evra. Za kola koja koštaju 7.000, 8.000 evra naplaćujem 600 evra. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 evra mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 40 evra, ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi možda kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne? Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! Ponudu dajem sa važenjem 3 dana iz nekoliko razloga. Najvažnije je onaj da NE ŽELIM da tražim kola klijentima koji se misle da li da me angažuju ili ne. Prvo navodite da želite da me angažujete, potom da morate da razmislite, potom da se ne kupuje auto svaki dan!? Ja mislio da se automobil kupuje svaki dan g.Stajfer. Sve je u poverenju. Klijenti koji u mene imaju poverenje uplate mi odmah isti dan po dobijanju moje ponude, takvih je 90 posto. Oni koji se lome, premišljaju – uplate mi sutra, ili za 3 dana, ali prema njima imam vrlo rezervisan odnos, jer su oni imali rezervisan odnost prema meni.
Možete me kontaktirati za mesec dana, cena tada za vas, za traženje automobila od oko 6.000 evra je 600 evra a uplatićete mi i 200 evra za kaparu unapred, koju vam vraćam tek kada kupite auto (za automobile koji su stariji od 10 godina od prošlog meseca naplaćujem unapred i kaparu, osim ako su u pitanju trudnice ili stari klijenti). Ako ne kupite auto koji vam nađem ne vraćam vam kaparu, jer ni meni diler ili prodava neće vratiti kaparu. Takođe vam ne vraćam novac koji ste mi uplatili za traženje automobila, jer sam ja vama našao najbolji auto za vaš novac, i moje obećanje sam ispunio. Najbolje je da sami tražite auto, nađite nekog mehaničara koji će pristati na vaše uslove, ako naravno ima vremena.
Sve vam  to piše na mom sajtu:

Pitajte Aleksandra Todorovića

Ako želite da kupite pouzdan i proveren polovni automobil na pravom ste mestu. Ukoliko ne znate koji je najbolji model u klasi, koji motor najviše odgovara vašim potrebama, preporuke i savete dobijate besplatno putem e mail-a ukoliko me angažujete! Ukoliko želite samo odgovore na vaša pitanje, poređenje modela (do 3 automobila), plaćate PISMENI odgovor, cena je kao i do sada 6.000 dinara.

Što preciznije napišete pitanje, to će i odgovor biti direktniji, korisniji i za vas. Detaljne odgovore pišem onima koji me angažuju i svima ostalima koji imaju slične nedoumice oko izbora vozila, a pošalju sken uplate. Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 8 000 dinara – za USMENI ODGOVOR – NISTE u obavezi da me angažujete  – dužina razgovora je 30 minuta. Ako želite da razgovaramo duže, recimo 1h, cena odgovora je 10 000 dinara.  Ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo. Najbolje je da prvo uplatite 6.000 dinara za pismeni odgovor, na RAČUN: 105000000250737463  AIK Banka Aleksandar Todorović u kome dobijete deteljnu analizu do tri modela iz iste klase, i tačan iznos mog honorara za traženje automobila. Preporuke modela naplaćujem 18.000 dinara, mnogi od vas uplate 6.000 dinara i traže preporuke – nadam se dragi čitaoci da sam vam ovo sve lepo pojasnio. Obično preporuke traže oni koji kupuju kola za 20.000 ili 30.000 evra iako uplate samo 6.000 dinara. Molim vas nemojte mi slati pitanja pre uplate. Hvala na razumevanju.

Ako ste iz Hrvatske, Nemačke, Austrije uplaćujete 80 eura za poređenje do 3 automobila – odnosno 200 eura za preporuke modela – preko Western Uniona (imate ga u svakoj banci i pošti) podaci za uplatu Aleksandar Todorović, Beograd, Srbija (samo mi pošaljite MTSCN broj) 

Informacije koje vam dajem jesu zlata vredne, zato su i cene takve. Ukoliko smatrate da vam nije potrebno moje znanje, iskustvo, i informacije sa tržišta iz prve ruke, mogu samo da vam od srca poželim SREĆNU KUPOVINU AUTOMOBILA. Jer ovo što ja nudim je izuzetno komplikovano, zahtevno, uz simbiličan honorar, u odnosu na cenu automobila, i rizike koje nosu kupovina kola bez detaljnih provera. Ako želite samo da saznate kolika je cena mog honorara za traženje automobila (nije vam potrebno poređenje modela) cena je takođe 6.000 dinara, jer je moram da odvojim nekoliko sati da proverim kakva je ponuda modela koje vi želite. 

Dobro je poznato da vrhunski majstori neće da vam izađu u susret i nemaju vremena da vam pogledaju željene automobile na placu. Ja vam nudim vrhunske majstore i nakon kupovine, da vam odrade obavezni veliki i mali servis.

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Pitanja možete slati i na moj drugi sajt www.Najboljiauto.com

A možete ih postavjati i preko mojih Facebook stranica ako vam je kontakt forma na mojim sajtovima komplikovana, Testovi Automobila Srbija ili Najboljiauto, ali prvo – pre slanja pitanja uplatite novac za odgovor. Moj e – mail ili telefon dobijate tek kada vaša uplata postane vidljiva. 

Za 6 000 dinara dobijate analizu automobila iz vašeg pitanja (do tri automobila – rok za odgovr mi je minimum 7 radnih dana, često je to puno više).  NE DOBIJATE MOJE PREPORUKE ZA TAJ NOVAC.Preporuke naplaćujem 18 000 dinara – ako sami tražite auto. Osim u banci, možete uplatu izvršiti i u pošti ali je tada uplata vidljiva za 24h , a ne za 1 minut.

Ako želite da vam usmeno odgovaram cena je 8.000 din (u roku od 24h od kada vidim uplatu radnim danima – osim kada sam na odmoru – tada može biti za 2 ili 3 dana preko Vibera).

Ako vam tražim auto, BESPLATNE SU PREPORUKE MODELA, MOTORA (plaćate samo 6.000 dinara za odgovor – poređenje modela, ili moju ponudu za traženje automobila). Kada vam dam ponudu za traženje modela, onda mi unapred uplaćujete kompletni honorar, jer ja moram da kaparišem auto koji vam nađem sa 400, 500 evra u proseku, i kapara mi se ne vraća dok ne kupite taj automobil.

Kaparišem samo jedan auto, onaj najbolji koji vam nađem, a ne dva ili tri automobila. Ne šaljem vam spisak automobila koji sam gledao, odnosno pre traženja automobila vam ne dostavljam adrese placeve gde planiram da gledam kola – jer imam dozvolu od placeva (onih profesionalnijih) da pregledam njihova kola u servisu, ali nemam dozvolu da vam prenosim gde sam našao automobile sa ozbiljnim manama, ili sa vraćenom kilometražom. Cene automobila koje gledam su vidljive na sajtu polovniautomobili com. Ja spustim cenu koliko diler želi da je snizi. Ne ponižavam se, i ne nudim nerealno nisku cenu. Ako je vama cilj da nađete auto sa  najnižom cenom, ili da maksimalno sputite cenu dilera, šta ću vam onda ja??? Ja vam tražim najbolji auto za vaš novac. Dobar auto ne može biti onaj sa najnižom cenom. A napisao sam nekoliko puta da me NE kontaktirate ukoliko u mene nemate MAKSIMALNO poverenje? Zašto ? Zato što za malo novca radim mnogo nezahvalan posao, i ne želim svima da tražim kola, niti želim da se trudim oko ljudi koji  ne žele da me preporuče.  Izbegavam da tražim automobile starije od 10 godina. 

Ako vam tražim auto, onda ću vam razumljivo napisati i detaljnije odgovore i preko reda. PISMENE ODGOVORE pišem preko reda ako vam i tražim automobil! Zašto?

Dakle, ukupna cena za traženje automobila zavisi od vašeg izbora modela. Ako zahtevate da vam tražim auto koji je redak na tržištu moj honorar je srazmerno veći.  – Cenu honorara formiram i u odnosu na cenu vozila koju vam tražim, nije isto za auto od 3.000 e i vozilo od 10.000 evra, to je takođe sasvim razumljivo.  Kada pošaljete sken uplate od 6.000 dinara i dostavite mi vaša pitanje, dobićete tačan iznos mog honorara za traženje automobila. Minimalna cena je 400 e za vozila od 3.000 evra. Za kola koja koštaju 8.000 evra naplaćujem 600 evra. Stalno mi se javljaju čitaoci, koji misle da ja za 100 e mogu da vam nađem auto. Minimalna provera jednog automobila, ona osnovna je 40 evra,  ako proverim bar 10 automobila koliko to košta? Ja znam da vi kupujete automobile preko sajtova napamet, ali ozbiljan čovek proveri auto pre kupovine, zar ne?  Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Hvala na razumevanju! 

Za korisnike iz Srbije:

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

 

Ako niste dobili od mene bar uvodni deo odgovora za 24h, onda ja vaše PITANJE NISAM DOBIO! Pošaljite ga ponovo preko sajta ili mojih facebook stranica. Zamolite da vam to učini neko ko redovno koristi računar, ukoliko je vama to komplikovano.  Cena traženja automobila zavisi od mnogo faktora,  ali imajte na umu da ja ne mogu finansirati proveru automobila koji vi kupujete. Neki dileri insistiraju na kaparama od 500 ili više evra, ja sam prinuđen da moj honorar naplatim unapred. Za auto od 3 000 evra moj honorar je 400 evra, za auto od 8 000 evra moj honorar je 600 evra. Ali moja ponuda može biti preciznija tek kada se dogovorimo detaljno koje vam automobile tražim. Ako je meni potrebno mesec dana, ili više da nađem neki model koji je redak na tržištu cena traženje može biti dva puta veća. 

Nemojte mi slati pitanja ukoliko niste izvršili uplatu.  – Besplatno NE odgovaram na vaša pitanja, jer nemam vremena. Najbolje je da angažujete svoje majstore! Ako ipak odlučite da kontaktirate mene, to učinite samo UKOLIKO IMATE U MENE MAKSIMALNO POVERENJE! 

Ne proveravam auto koji ste vi našli, jer 99% automobila koje vi nađete ima vraćenu kilometražu u proseku 300 000 km. Zašto da vam naplatim 100 evra da bi morao da vam kažem da je auto koji ste vi našli loš?

 

 

Ukoliko nemate maksimalno poverenje u moj način rada, moje majstore i mene, nemojte me molim vas kontaktirati! Angažujte svoje majstore, tako je bolje i za vas, i za mene. Svima želim od srca sve najbolje, a posebno puno zdravlja za vas i vašu porodicu! Hvala što me čitate i preporučujte! 

 

 

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Poštovani gospodine Todoroviću,

Pre dve nedelje sam kupio Peugeot 308 koji ste mi našli.  Kupovina automobila preko vas je za mene jedno novo i drugačije iskustvo. Čitao sam vas godinama, i kada sam konačno skupio dovoljno novca, definitivno sam rešio da mi vi preporučite i nađete odgovarajući automobil. Muka mi je raznoranih prevaranata, i ne želim da kupim sumnjiv auto. Imao sam prilike konačno da doživim i vidim kako taj proces funkcioniše i hteo sam da sa Vama i čitaocima podelim to iskustvo, jer verujem da se mnogi potencijalni kupci lome da li da vas angažuju ili ne, sumnjičavi su prema internetu, i vole da biraju boju, opremu, i imaju hronični nedostatak poverenja. Svima predlažem da odvoje par meseci, pa i godinu dana, da zaprate objave urednika Todorovića na njegovim facebook stranicama Testovi Automobila Srbija i Najbolji Auto, i da se uvere na koji način piše, deli savete, komunicira sa čitaocima. To je čovek kome je cilj da se prevarantima stane na rep, i novinar koji je meni, ali i mojim prijateljima svojim tekstovima razjasnio mnogo toga. Usluga košta, ali meni je Todorović uštedeo mnogo vremena, natezanja sa prodavcima, majstorima. Posle pet dana nestrpljivog iščekivanja, dobio sam slike, sve specifikacije najboljeg automobila koji je našao za mene. Dobio sam auto u boji koja mi nije omiljena, ali evo vozim taj auto par nedelja, sve funkcioniše besprekorno, ja sam prosto prezadovoljan! 
Zašto sam nekom drugom prepustio odabir auta, a ne samom sebi?
 
Kao i svaki prosečan Srbin, volim lep izgled auta, komfor… Još i ako on podiže društveni status, apsolutno onda znam šta bih birao. Ali pošto sam svoj prvi auto imao Renault, odlučio sam se da se još malo zadržim na ovo, brendu jer mi pruža udobnost a i imali su dobre benzince. Barem sam ja dobrog našao. Samo što taj auto sada ima 20 godina. Moj prvi odabir je bio Renault Megane 1.6 benzinac, godišta negde oko 2010, jer mlađi nisam mogao da nađem. Korona i ratovi su poremetili sve, tako da je odabir auta sada mnogo teži nego što je bio.
Nisam uspeo da nađem model koji mi odgovara jer to što sam tražio, brzo se prodalo. Kad sam krenuo da tražim alternativu, vidim da ta podela na benzinac/dizelaš nije uopšte više tako jednostavna. Ovi novi turbo-benzinci su jednako složeni i ništa jeftiniji za popravku od dizelaša. Vozio sam benzinca sa mišlju da su popravke jeftinije a sada pojma nemam šta je jeftinije.
E onda kad ne može kako ja hoću, sad ću iz inata da uzmem za te pare nekog matorog BMW-a ili Audija i obavezno limuzinu sa puno opreme i sebi oči povadim posle šta sam uradio. Naravno postoji velika verovatnoća da je taj auto dušu ispustio i da od tog auta više nikad ne bih napravio POUZDAN AUTO.
U stvari to me je nateralo da razmišljam. Šta ako sad uložim sav ovaj novac u tako neki auto i on se ispostavi kao kompletan promašaj? Pokvari se dok sam ja vlasnik, i sad ne mogu ni da ga prodam za te pare a još i treba da ga popravim. A ja podigao keš kredit. I sad ostajem sa kršem od auta koji jedva mogu da prodam a za pare koje mi ostanu od prodaje mogu samo skuter da kupim. A rata kredita ide još 6 godina. 
 6 GODINA KREDITNOG ROPSTVA da bih ja uživao jedva mesec dana u svom superiornom statusu neke kao face u gradu. Neće ovo ići. Ja ne mogu da se odrekem pogodnosti auta. Da stižem od tačke A do tačke B kad god želim i da ne mislim da li ću stići. Ja moram da stignem tamo gde želim. To je potreba i život 21. veka. Kakav god da je auto. Ma i da je najružniji, ipak meni treba da on ide, da se vozi…
Moj izbor je definitivno Aleksandar Todorović

Čovek radi već dugo vremena. Ima bezbroj tekstova na internetu. Ja sam lično za njega čuo pre 7-8 godina. I još tad sam sebi rekao da bih ga mogao angažovati kad skupim para za neki ozbiljniji auto. Evo sad prilike. Ne znam šta više mogu da izgubim. Čovek kaže pouzdanost i bezbednost na prvom mestu! Apsolutno se slažem.

Ono što sve kupce zanima je taj prvi kontakt. Što sad ja njemu da platim a ne znam ni šta ću dobiti? Pa isto je i kad odeš kod doktora prvi put. Danas više ni ne znaš da li je to možda mesar sa one strane koji je samo kupio diplomu. Mislim neko poverenje mora da postoji. Ili imate poverenje ili ga nemate.

Znači ako je neko napisao stotine tekstova o automobilima a ja nijedan u životu, ja ne znam zašto bih ja bio bolji u odabiru auta od čoveka koji se bavi ovim u kontinuitetu? Znači ja sam odlučio da ipak verujem više gospodinu Todoroviću nego sebi. Zato sam uplatio 6000 dinara jer čovek ne zna jesam li ja ozbiljan ili nisam. Njemu pišu desetine ljudi dnevno. On čovek živi od toga. A 50 evra naspram uloženih 7000 evra nije ništa. U prvom mejlu sam gledao da budem što kraći i konkretniji. Vozio sam to i to, želeo bih to i to. Imam budžet toliko. Auto mi treba jer za to i to jer prelazim toliko i toliko godišnje.

Mislim da gospodin Aleksandar Todorović iz tih informacija izvuče jako dobro vaše potrebe i stil života. Mislim da je sjajan u proceni toga šta Vama treba. Samo treba rešiti to sa samim sobom. Ili hoću da mi neko drugi traži auto ili neću. Ne razumem odluku da mu platim 6.000 din ili čak 18.000 dinara a da nisam spreman da prihvatim činjenicu da je taj moj auto iz snova, ta prelepa školjka iz spolja zapravo jedna kršina iznutra koja će me zakopati za dugi niz godina… Znači trenutak kada mi se saopšti ta ružna istina, ja odustajem i odlazim nezadovoljan a samim tim i gospodin Todorović ostaje nezadovoljan jer Vam nije pomogao a niste ni Vi sami sebi pomogli. I potpuno mi je jasno zašto u svim njegovim tekstovima stoji ili imate poverenje i dajte mi odrešene ruke da Vam nađem auto ili nemate poverenje i bolje ne ulazite u ceo ovaj proces jer se neće završiti nikako dobro.

Ja sam popodne uplatio iznos koji se vezuje za moje pitanje i dobio odgovor veoma brzo. Gospodin Todorović je prihvatio da mi pomogne u pronalaženju auta i rekao svoje uslove.

PRVI PAKET: Imam opciju da dobijem savete i da sam tražim auto.

DRUGI PAKET: Imam opciju da njemu prepustim da mi nađe auto. A to znači da ću dobiti u izboru bar tri automobila koja su na tržištu dostupna i ispunjavaju kriterijum pouzdanosti i bezbednosti koji gospodin Todorović drži kao osnovni.

TREĆI PAKET: Imam opciju da doplatim taj drugi paket i da tražim isključivo model koji ja želim. Ova treća opcija za koju se odluči oko 70% ljudi mi je apsurd. To Vam je kao da ja platim čoveku da mi dojavi rezultate utakmice. Na primer platiću čoveku dojavu za utakmicu Francuska – Argentina. Ali kad mi on bude rekao da će Argentina pobediti i da uplatim komotno pare na pobedu Argentine, ja kažem ne. Neću tako. To se meni ne sviđa. Ja volim kad Francuzi pobede. Ja hoću da Vam platim da Vi meni kažete da će Francuska pobediti (iako se to na primer verovatno neće desiti). Znači Vi hoćete da platite stručnjaka da Vam nađe dobar auto koji ste Vi odabrali da ne bude nikad dobar. Eto… Nemam šta da kažem dalje…

Ja sam u sebi prelomio i u roku od tri sata od prve uplate od 6.000 dinara, ja sam gospodinu Todoroviću uplatio ceo iznos koliko košta DRUGI PAKET usluge. Odmah sam odlučio da idem sada do kraja sa ovim. Siguran sam da će mi pronaći auto koji je dobar. Ako je baš toliko ružan, voziću ga kratko pa ću ga prodati. Barem je dovoljno ispravan da se može prodati. Bio sam siguran da ću dobiti poprilično ispravan auto, a za ostatak jednostavno moram verovati čoveku koga sam sam birao. Ja sam njega birao. Znači niko meni nije iznudio pare. Ako sam ja birao onda ću ovo sprovesti do kraja. Znači želim uži izbor najboljih polovnih automobila u Srbiji koji zadovoljavaju neke osnovne kriterijume pouzdanosti u budžetu koji imam. Moja jedina želja je bila komfor. Eto. Ako već ne mogu da biram koji je to model auta, želim da ima komfor, udobnost na kakvu sam navikao.

Peugeot 308
 

Kao što gospodin Todorović kaže, kod Golfa se plaća ime. Golf 6 je bio nekako moj prvi izbor. I bilo ga je u ponudi ali mi ne pruža svaki Golf tu udobnost i komfor koji sam tražio. Nemaju svi naslon za ruku koji sam ja tražio.  Plus na to sve je skuplji samo zato što je popularniji. A i udobnost francuza je već dugo poznata. Definitivno je preporuka da idemo na francuza. Pežo 308 nisam nikada imao prilike da vozim. Čak nikada nisam vozio ni jedan Pežo osim nekog službenog pikapa na kratko vreme. Ali nikada nisam vozio neki porodični auto marke Pežo. I logično je da ga možda i ne bih birao čak ni među prva tri auta. Opet bih odlutao na stariji raskošniji auto nego na njega. I pogrešio bih.

Upravo sam prešao oko 400 kilometara sa ovim Pežoom 308. Svidela mi se ta utegnuta unutrašnjost. To je sve čvrsto. Ona plastika ne škripi nigde. Sve je uklopljeno kako treba. Jako lep materijal unutrašnosti. Udobna sedišta. Jako pregledan auto. Imam čak i panorama staklo. Odlična je vidljivost iz auta. To mi se jako sviđa. Gospodin Todorović me je pitao za kvačilo, da li je meko. Sedeo sam na parkingu a auto još uvek nije bio skroz ugrejan. Mislio sam da je tvrđe od mog Renoa, međutim pogrešio sam. Izuzetno meko kvačilo. Samo je trebalo malo da se krene u vožnju sa autom i sve je nekako postalo meko i udobno. Nivo izolacije je sjajan. Ja sam često na otvorenom putu imao prilike da čujem udarce guma preko rupa i neravnina. Sad kod 308-ice ne čujem ni da li sam pokupio neku rupu. Zaista dobra izolacija. Među najboljima koje sam imao prilike da vidim, to jest čujem. Jedan opšti utisak je da me je osvojio. Brzo sam se jako navikao na njega. Oprema u autu je sjajna. Dobio sam model sa možda 90% opreme koju taj model pruža. Dobio sam i parking senzore koji mi nisu bili prioritet. A naravno da sam ih želeo. Bio sam spreman da se odreknem tempomata ali sam i to dobio. Jako mi se sviđa retrovizor koji ima antirefleksiju. Jednostavno auto me je kupio komforom i udobnošću.

Definitivno dobar izbor. Izbor kakav ja sam ne bih napravio, a ipak sam se odlučio na njega. A i logično da ne bih, kad ga nikada pre toga nisam vozio. Zato nekad treba slušati savete iskusnijih.

Za kraj

Ovaj način poslovanja gde ja moram da verujem čoveku koga nisam nikada upoznao uživo, i da on posle veruje meni da ću se ja pojaviti kada on kapariše auto koji sam ja pristao da kupim, ne može opstati bez poverenja. I ja se nekad čudim kako je gospodin Todorović uspeo sve ove godine da posluje sa našim mentalitetom ljudi.

Kada sam prvi put uplatio ceo iznos pomislio sam: „Da li to znači da ću sad dobiti šleper sa prikolicom?“ Pošto tražimo najbolji auto, a ono se pojavio izuzetno pouzdan kombi hladnjača i jako pouzdan šleper sa prikolicom. Malo se šalim ali tako čovek danas razmišlja. Naravno da se ne traže vozila koja nisu u segmentu koji tražite. Mislim da je gospodin Todorović jako dobro razumeo moje zahteve. Tražio sam hečbek ili limuzinu. Nisam hteo karavan, niti šleper sa prikolicom i on mi to nikada nije ni nudio. Jednostavno je kroz moje poruke shvatio moj posao, moje potrebe, moje kretanje autom, porodični status koji je jako važan.  Važno je da li imate porodicu ili je planirate. Ta porodica mora biti bezbedna a auto pouzdan što je više moguće.

 

Znači ja sam bio najviše za varijantu hečbeka i to sam odmah i dobio. Sve varijante su bile u tom segmentu. Svaki dinar je bio isplaniran. Znači do te mere smo dobro isplanirali kupovinu da sam potrošio tačno koliko sam planirao, računajući put do Beograda, mali i veliki servis i cenu vozila.

U roku od tri dana sam imao auto za kupovinu. Dalje ne moram da Vam pričam. Sve sam već rekao. Samo mogu da se zahvalim gospodinu Todoroviću na odabiru auta. Mislim da sam ovim odabirom sačuvao novac. Svakako da će polovan auto uvek tražiti neko ulaganje ali sam rizik smanjio na minimum.

Na kraju je zaključak da me je cena ove usluge koštala oko 7% od vrednosti auta, što u poslovnom svetu uopšte nije velik procenat. Da Vi dobijete uslugu konsultacije i na kraju realizacije za manje od 10% cene je po mom mišljenju sasvim korektno, čak i povoljno. Pogledajte samo usluge agencija koje kupuju i prodaju stanove ili sajtovi na internetu preko kojih se vrši prodaja usluga. Sve te ptovizije idu u tim granicama a negde čak i mnogo skluplje. Znam ljude koji su kupovali automobile u vrednosti od 6.000 evra i već prvog meseca imali havarije od 2.000 evra. To je čak 30% štete. Bačene pare, stres… Možda sam ja lud što sam dao pare da bi mi drugi odredio šta ću voziti, ali ja sam svoju misliju ispunio. Ja se pred same praznike vozim bez puno brige od tačke A do tačke B. Dostupan sam svima i mogu da stignem gde god želim a to je ono što sam tražio i to sam i dobio. Znači moja preporuka je stavite sve na papir i recite sebi koji su zaista Vaši kriterijumi i šta Vi zaista želite od tog auta. Da li želite auto u garaži i da ga provozate samo po selu i da koke padaju na kolena ili želite auto da ide i ide i ide dokle god Vam ne dosadi a on ide ide i ide…? Veliki imali servis je odradio Todorovićev mehaničar Vukašin, i sada sam bezbrižan. Nije mi bilo isplativo da jurim nekog majstora, ionako u majstore koje znam nemam dovoljno poverenja, a ovlašćeni servis Peugeota nije za moj džep. 

Hvala gospodine Todoroviću na uspešnoj saradnji i daj Bože još budućih saradnji. Srećni praznici i želim Vam pre svega bezbedno putovanje a na kraju i fantastičnu udobnost.

Srdačan pozdrav

Bojan Tokić

 

 

Najbolje polovne automobile tražim za vas

Uštedite novac, izbegnite loše automobile, iskorististite besplatne preporuke modela ako me angažujete! Kupovina automobila je druga najveća investicija nakon kupovine nekretnine. Šansa da kupite polovan auto sa skrivenim manama, koje će vas kasnije, a vrlo brzo koštatiti više od samog automobila je izvesna. Zašto da rizikujete? Zašto da sami donosite odluku? Da li je mudro da kupujete auto na “oko”? Svesni ste da vaš prijatelj koji vam pomaže oko izbora, kupovine automobila ima znanja koliko i vi? Da li je to dovoljno da uložiti sav svoj novac u neproveren polovni auto? Da li ste svesni da originalna kilometraža nikako ne garantuje da je motor dobar? Preko 20 godina postoji rubrika Pitajte Aleksandra Todorovića, i jednako toliko dugo proveravam automobile na placevima širom Beograda. Obezbeđen vam je servis kod mojih majstora i besplatni pregledi na 4 meseca u prvih godinu dana. Besplatnu pomoć imate oko prodaje automobila koji vam nađem. Trudnice, porodice sa malom decom imaju posebnu prednost! 

Piše: Urednik Aleksandar Todorović

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Pitajte Aleksandra Todorovića

Tražim najbolji polovnjak za vas!

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović