Bojan Vukosavljević: Uporedite mi Lagunu i Megane

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Milisavljeviću nikako nije moguće uporediti Lagunu i Megane. Zašto? Zato što je velika razlika između ovih automobila. Laguna pripada D segmentu, dok je Megane u “Golf” klasi odnosno pripada C segmentu. Pored Lagune je Megane nebezbedan, neudoban, nekomforan, bučan, i zapravo je pravo pitanje kakav automobil vama zapravo treba?

najbolji-_auto_logo_670-1

Najbolje bi bilo da razmislite da li želite veliki automobil za duža putovanja, ili možete da se zadovoljite sa nekim manjim modelom, recimo ako se uglavnom vozite po gradu. Megane je sasvim dobar izbor za putovanja do nekih 1.000 km, naravno ukoliko ste u dobroj fizičkoj kondiciji. Laguna je ozbiljan automobil, za duže relacije, zamara vozača mnogo manje.

Odabrali ste opciju od 1.900 dinara, za kraći odgovor. Ja sam vam savetovao da napišete novo pitanje, i da navedete sa kojim modelima želite da vam uporedim Megane, odnosno Lagunu. Zapravo bi bilo najbolje, i za vas, i za mene, da razrešite dilemu sami sa sobom koliko veliki automobil vama treba. Niste mi naveli ni koliko veliku porodicu imate, niti koliko ste visoki, teški.

Ako ste posetili moju stranicu Pitajte Aleksandra Todorovića, vidili ste da ovo piše:

Ako vam je hitno potreban odgovor, u roku od 24h cena je 2 500 dinara. Za 1 899 dinara dobijate kratak odgovor. Ako uplatite 3.000 din, dobijate TEMELJNU ANALIZU svih modela iz vašeg pitanja. Vaše ime i prezime neće biti objavljeno na sajtu, ako tako želite! Ako insistirate da vaše pitanje ne bude objavljeno na mojim sajtovima, onda su cene dva puta veće. Rok za odgovore je u proseku 7 radnih dana, a zavisi od toga, kakva ste pitanja postavili. Odgovor za 24h je 2 500 din, u kraćoj verziji.

Uplatili ste 1.900 dinara za kraći odgovor, ali ću se ja potruditi da vam dovoljno detaljno opišem oba modela.

Pokušao sam da vas kontaktiram mejlom, ali niste mi odgovarali, pa ćete valjda videti odgovor na mom sajtu.

Kompaktni Renaultov bestseler godinama se uspešno prodaje širom EU u nekoliko karoserijskih izvođenja. Velika paleta odličnih agregata samo upotpunjuje Renaultovu ideju da sa Méganom ponudi “idealan” automobil za skoro svakog. Iako se naši kupci mnogo češće odlučuju za Berlinu, odnosno verziju sa petoro vrata i sa motorima skromnije snage, praktičniji karavan je još avangardniji

Kupe, i “vetrovitiji” kabriolet. Uspeo kompromis prefinjene udobnosti i dobre vozne dinamike, oličenje je i ovog Megana, nudeći dokaz da inženjeri mogu spojiti i nespojivo.

Mégane 1.5 dCi nudi vozačima decenijski predmet želja – brz auto koji “troši kao upaljač”. Ovaj model je jedan od najštedljivijih u klasi, uz umerenu vožnju zaista troši oko 5,0 litara evro dizela. Francuski agregat je i dovoljno elastičan zahvaljujući obrtnom momentu od 240 Nm pri samo 1.750 o./min radilice., pa su međuubrzanja vrlo dobra, uprkos prenosnim odnosima koji su dugačko proračunati a sve radi niže potrošnje, i manje obrtaja motora.

Ono čime Mégane osvaja kupce nije samo štedljiv common-rail agregat 1.5 dCi, već i avangradan, i pomalo ekstreman dizajn koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Francuski kompakt nudi dovoljno mesta u kabini i prtljažniku za prosečne porodice, pa je dorastao dužim putovanjima.

U gradu se Mégane III takođe dobro snalazi zahvaljujući prečniku okretanja od 11,2 metara, što je neznatno više od proseka klase. Zato je prava šteta što zaista veliki C stub kvari preglednost, ali elegancija se mora “platiti”.Utisak kvari i krov koji se relativno naglo spušta, ali ga ipak glavom nećete dodirivati ukoliko ste niži od 195 cm, što verujem da se može primeniti na značajan procenat stanovništva. Dakle, mane su ostale iste, kao kod starog modela.

Za razliku od nekih evropskih proizvođača automobila, Renault nudi jako bogatu opremu čak i u baznom modelu.

Prednji i bočni vazdušni jastuci su postali standard u ovoj klasi, ali Megane ima i vazdušne zavese, aktivne naslone za glavu, regulator i ograničivač brzine, farove za maglu, električne podizače prednjih i zadnjih stakala, vozačevo sedište podesivo po visini, i podesivo u lumbalnom delu, upravljač i ručicu menjača u koži, radio CD plejer sa komandama na upravljaču, i sve ono što se podrazumeva u ovoj klasi.

Koju god opremu odabrali, na raspolaganju vam je pouzdani agregat od 1,5 litra i 16 ventila sa varijabilnim vremenom otvaranja usisnih ventila i 106 KS. Motor je uparen sa šestostepenim menjačem, dugih prenosnih odnosa, tako da su međuubrzanja, za nijansu ispod proseke klase, uprkos velikom maksimalnom obrtnom momentu od 240 Nm koje postiže već pri 1750 o./min. radilice, što znači da ne morate baš često da posežete za ručicom menjača. U gradskim uslovima vožnje troši oko 7,0 litara, dovoljno je jeftin za održavanje i jako je pouzdan, jer sada brizgaljke proizvodi Siemens, a ne više Delphi. Odlično izbalansirano ogibljenje, najbolje u klasi, podešeno da dobro apsorbuje neravnine sa naših “puteva”, zaslužuje najbolju moguću ocenu, kao i ergonomija.

Lagunu bi trebali da poredite sa Mercedesom C klase, jer od kompletne konkurencije nudi više udobnosti, osim od specifičnog Citroena C5.

Večita težnja Renaulta da napravi jednako udoban automobil kao Mercedes je ispunjena sa Lagunom.

Laguna nije pucala tako visoko, jer je cenovno ostala tamo gde su Peugeot 407, Mondeo ili Citroën C5, ali zato jeste otišla stepenicu više kada je kvalitet u pitanju. Još nešto neodoljivo spaja Lagunu i C klasu –inženjerski zaokret Renaulta, odnosno Mercedesa ka sportskim trimovima, jer ovi modeli pre desetak godina nisu bili tako stabilni, brzi i izbalansirani, na pola puta između komfora i udobnosti. Da li Laguna ipak može konkurisati Mercedesu, možete otkriti u ovom tekstu.

Znajte da na zadnjem sedištu C klasa nudi manje mesta za kolena od Lagune, ali zato ima malo veći prtljažnik.

Laguna ima raskošno udobna sedišta, izuzetno bogata serijska oprema i udobno ogibljenje je ono što se od Renaulta i očekuje. Ovoga puta je ovaj proizvođač veoma blizu onome što nudi Mercedes.

Renaultov 1.9 dCi motor od 130 KS je izuzetan: troši malo i izuzetno je elastičan i tih, ali se ravnopravno nosi sa većim Mercedesovim CDI agregatom zahvaljujući nešto kraćim prenosnim odnosima u menjaču.

Mada je Laguna znatno jeftinija od Mercedesa C klase ili Audija A4, njen kvalitet je rame uz rame sa nemačkom konkurencijom kada su u pitanju motori i menjači.

Laguna može parirati novoj Mercedesovoj C klasi kada je komfor u pitanju. Laguna nudi više mesta za putnike od svojih glavnih konkurenata (Peugeota 407, Opel Vectra), ali i od Mercedesa, i to za tačno 3,5 cm, ako merimo od papučice gasa do zadnjeg naslona sedišta. Laguna se svojim izvanrednim kvalitetom i finalnom obradom približila premijum segmentu više nego ikad, a u tome joj pomaže i neverovatna garancija od tri godine i 150.000 pređenih kilometara.

Dve različite filozofije u izradi automobila – Renaulta i Mercedesa – našle su se pred jednakim izazovom u vidu konstruisanja sofisticiranog automobila za specifičnu klijentelu. Na izazov su odgovorile različito, ponudivši dva pristupa – nemački i francuski.

Kada utonete u udobno sedište Lagune, koje se može podešavati po svim osama, istog momenta shvatate da se nalazite u prestižnim automobilu, ali ne i limuzini, jer Laguna je ostala verna “liftbek” konceptu, koji objedinjuje eleganciju limuzine i praktičnog kompakta, odnosno “hečbeka”.

Zvučna izolacija je impresivna, što potvrđuju i merenja i iznosi samo 69 dB pri brzini od 130 km/h. Sasvim slučajno ili namerno, i putnici u Mercedesu C klase izloženi su jednakom nivou buke. Ovo je veliki kompliment za Renault, koji je uložio mnogo truda da konstruiše dovoljno aerodinamičnu karoseriju,bez dosadnih, oblih, nebrojeno puta viđenih linija.

Osobenost Lagune ne prestaje i kada pritisnete gas, jer već posle nekoliko krivina morate prihvatiti činjenicu da se ponaša značajno drugačije nego što to od ovog francuskog brenda vozači očekuju.

Naime, veoma se malo naginje. Svakako, Laguna nema voznu dinamiku jednog BMW-a, ali je prilično blizu C klasi barem na umerenim brzinama. Laguna je više nego dovoljno stabilna, energična i okretna, ali i dalje izuzetno udobna, bar kada su u pitanju kvalitetni kolovozi. Čini se da su francuski inženjeri prebrzo ušli i 21.vek i zaboravili da postoje države poput Srbije, sa očajnom putnom infrastrukturom.

Laguna je dovoljno stabilna i mirno reaguje pri naglim promenama pravca, a servo upravljač je solidan, pa do umerenih brzina od 160 km/h može parirati onome što nudi precizniji servo kod Mercedesa. Kada se brzina primakne magičnoj cifri od 200 km/h, Renault sve češće traži korekcije upravljača, a amortizeri takođe nisu tako efikasni kao oni kod Mercedesa. Za upravljačem srebrne zvezde velike brzine održavate sa manje napora, zahvaljujući oslanjanju koje se zbog hi-tech elektronike prilagođava različitim tipovima kolovoza izuzetno efikasno. Kada ne pokušavate da glumite Alonsa na srpskim autoputevima, veoma teško ćete primetiti i priznati da je Mercedes stabilniji i sigurniji automobil.

ODGOVORE i PITANJA ČITAJTE i NA MOM DRUGOM SAJTU TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE)

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (POŠALJITE PITANJE, KLIKNITE OVDE)

Mogu da rešim i vaše dileme, i glavobolje oko izbora automobila. Vaš Aleksandar Todorović urednik www.Najboljiauto.com i www.Testoviautomobila.rs

najbolji-_auto_logo_670-

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Da li da menjam Scenic za Lagunu?

Peugeot 308 sa motorom 1.6 VTi nije za preporuku?

U paklu sam: Koji karavan da kupim za 7000€

Pitanje iz Splita: Volvo XC60 je zaista toliko dobar?

Polovni automobili: Fabia, Yaris, Jazz

Polovan BMW X3 ili Corolla 1.6?

Šta kupiti: Nov Sandero ili polovan auto?

Dopada mi se Zafira i C-Max: Koji je bolji?

Đorđe Živković: Izgleda da je nameštena priča oko VW-a

Sa “konja na magarca”: Astru H menjam za Audi A3

G.Maksimović: Hvala vam g.Todoroviću na odgovorima koji su bili presudni za izbor Forda

G.Branislav Ilkić: G.Todoroviću jako ste mi puno pomogli pri izboru automobila

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

najbolji-_auto_logo_670-