BMW Vs Subaru: Ko ima bolji pogon?

BMW godinama nudi sve svoje serije modela sa pogonom preko svih točkova, ali da li BMW ima superirniju trakciju, i bolji pogon preko zadnjih točkova od konkurentna iz Japana? Subaru sa svojim simetričnim pogonom je vrlo ubedljiv. BMW ima zimske gume. Subaru? Subaru Impreza ima letnje gume jer ima 4 x 4 pogon. Pogledajte video. Kliknite dole.

najbolji       _auto_logo_670

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RZwKWGhGsvE[/youtube]

SUBARU SIMETRIČNI POGON NA SVE TOČKOVE

Simetrični pogon na sve točkove, koji se sastoji od uzdužno postavljenog SUBARU BOKESR motora i simetrično konstruisane pogonske grupe 4WD sistem je na koji se “Subaru” usredsredio u cilju najveće stabilnosti, sigurnosti i drumskih performansi. Ova jedinstvena pogonska grupa nalazi se u srcu “Subaruovog” razvoja još otkako je u proizvodnju pušten prvi putnički automobil sa pogonom na sva četiri točka na svetu.

Celokupni pogonski sistem, od uzdužno smeštenog bokser motora do zadnjeg diferencijala, postavljen je u ravnoj simetricnoj liniji. Karakteristike uzdužno postavljenog bokser motora, koji se može smestiti nisko u vozilu, maksimalno su usavršene da bi se težište spustilo što je moguće niže, a i prema centru samog vozila. Ekstremne performanse koje omogućava ova izuzetna ravnoteža saraduju sa nadmoćnom vučnom silom pogona na sve točkove kako bi ograničile ljuljanje vozila po poprečnoj i uzdužnoj osi, što nastaje kada se ulazi u krivinu ili koči – stvarajući tako maksimalnu stabilnost u svakom trenutku. Šasija koja iz toga proizlazi klacka se manje a udobnost se povećava, što od putovanja pravi zadovoljstvo za sve putnike.

“Subaruov” simetrični pogon na sve točkove izrađuje se u paleti različitih sistema u zavisnosti od tipa vozila i menjača koji se koristi.

 

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Da li moj Peugeot 307 2.0 HDI 90 KS ima plivajući zamajac?

Testoviautomobila.rs: Da li je Ibiza bolja od Punta?

Otkrivamo vam zašto nije mudro ugraditi gas

Plivajući zamajac za Škodu košta 2 100 maraka?

Koji polovan auto odabrati: Scenic ili Accord?

Alfa Romeo 159 nije Best Buy – Scenic možda jeste

Koji auto preporučujete za 3.500€?

Da li preporučujete 406 Coupe sa dizel ili benzinskim motorom?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Najbolji auto za 10.000€: šta preporučujete?

Kakav je auto Citroen Xsara Picasso?

Šta da kupim: Logan, Fabiju ili Merivu?

Da li je BMW 320d bolja kupovina od Passata?

 

najbolji-_auto_logo_670-

 

Ostavite komentar