Benzinac je bolja kupovina od dizelaša

Benzinac je bolja kupovina od dizelaša, ukoliko prelazite godišnje manje od 15.000 kilometara, i vozite uglavnom van grada, na otvorenom putu. Ako vam preticanja nisu ono primarno, ako poštujete ograničenja brzine, onda vam je i potrošnja sa benzincem dovoljno umerena, da se isplati njihova kupovina.

Normalno je da će čovek kupiti benzinca, ako ima 2000 evra, ne može da kupi dizelaš za te pare, niti za 1 000 evra. Računam, i pišem o prosečnim kupcima u Beogradu, koji kupuju za 3500, 4500 e, oni mogu da kupe solidan dizelaš, ali naravno da moraju da pogledaju 100 dizelaša, sa iskusnim majstorom.Mnogim vozačima dobra ubrzanja i međuubrzanja nisu bitna, a jeste im bitno da što manje provode vreme kod majstora, u servisima. Kupci benzinca radije biraju da plate malo više novca za gorivo (pomaže i to što je benzin sada 12 posto jeftiniji od dizela) ali da izbegnu čišćenje i skidanja DPF-a, remont dizni, remont turbo punjača! Kada je krenula era uvoza polovnjaka u Srbiji 2003.godine, Đinđić je prvi političar koji je to Srbima omogućio – svi su radije birali dizelaše. Tada su mogli da se uvezu samo euro 3 automobili, dakle stari maksimalno 4 godine (euro 3 je startovao 1999.godine).

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Morate priznati, da 3 ili 4 godine euro 3 dizelaš jeste bio dosta dobra kupovina. Godine su prolazile, i posle jedne decenije, i prosečni ljudi su mogli da sebi priušte kola iz uvoza. Ali birati, kupovati 10 ili 15 godina star dizelaš je nešto sasvim drugo. Srbi vole da kupuju kola na oko, jer Srbi su eksperti za sve! Kod benzinca je mnogooo lakše kupovati bez temeljne kontrole, zato se Srbi poslednjih godina vraćaju benzincima – dojadio im je DPF! Provera automobila košta! Ako za svaki auto koji gledate angažujete majstora dok ne uspete da nađete dobar je skupo! Moje su cene mnogo povoljnije, jer ja ne naplaćujem samom sebi proveru automobila. Ja znam gde treba gledati, gde ne. Ja znam da odmah primetim da li motor radi kako treba ili ne.

Dizelaš je mnogo bolja kupovina od benzinca

 

 

Dakle ja detaljno proveravam samo automobile za koje mi se čini da su bar za četvorku. Od tih solidnih automobila odaberem najbolji za mog klijenta. Pošto vidim da je nekima i dalje posle 20 godina nejasno kako radim. Plus uštedim kupcu silno vreme, i silno nerviranje. Zašto plaćam majstora da pregleda najbolje automobile kad imam dovoljno znanja? Zato što nemam dizalicu, nemam servis, i zato što želim da podelim sa nekim odgovornost, jer kad se desi kvar, platim trećinu a ne ceo iznos kvar (trećinu plati masjtor – trećinu diler – ako plac odbije da učestvuje u popravci narednih 10 godina ne gledam kola kod njega). Piše: Aleksandar Todorović urednik.

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

Tražim najbolji polovnjak za vas!

RAČUN: 105000000250737463 AIK Banka  Aleksandar Todorović

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Kako najbolje održavati automobil?

 

 

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.COM

Najbolji auto za 7.000 evra: V50, Mondeo ili…

Benzinac nije bolji izbor od dizelaša

Motor mora da troši ulje!

Utisci Golf 6: Prednosti, mane i kvarovi

Najbolji auto je ML, BMW X5 ili Touareg?

 

Mnogi vozači neguju takozvanu pasivnu vožnju. Dakle vožnju bez preticanja, bez oštrih ubrzanja, njima je benzinac itekako dobar izbor, jer takvim ljudima nije potreban veliki obrtni moment, koji je bitan za dobra međuubrzanja. Na otvorenom putu, benzinac troši samo oko 20 posto više od sličnog dizelaša. Ako imamo u vidu da je benzin jeftiniji oko 12 posto, onda putovanje nije preskupo sa benzincem, zar ne?

Ljubitelji benzinaca mogu malo da se obraduju, jer je poslednjih godinu dana na placevima mnogo veća ponuda benzinaca, nego dizelaša! Neko je narodu rekao da benzinci neće biti zabranjeni za vožnju u centru grada, a da dizelaši hoće! Glupost neviđena.! I onda kad me čovek angažuje desi se da moram da mu tražim benzinca, jer je ponuda dizelaša slaba za novac koji ima. Opet da budem jasan. I precizan, pošto uvek ima nekih nejasnoća. Svaki kupac je za sebe, i svakom od njih pronalazim i preporučujem najbolje opcije. Kupac na kraju bira koje modele mu tražim, a koje ne. On je kupac, on drži novac, on me angažuje.Preporučiću naravno kupcu auto sa benzinskim motorom ako retko vozi u gradu, ako prelazi godišnje samo 10.000 ili 15.000 km. Turbo benzinci su nešto sasvim drugo, tako da ći njih obraditi u nekom drugom tekstu, ali sada kupujete auto sa ovim motorom tu sam za vaša pitanja (Kliknite ovde!).

 

Na meni je klijentu pružim sve potrebne informacije, čak i kada je to protiv mojih interesa, jer svako ima svoj ego, koji je često preveliki, i ako ja kupcu objasnim da je njegov izbor modela pogrešan i navedem zašto je to tako, ja od istog dobijam minus, a na preporuku, i neki od njih odustaju od me angažuju. Ja prosto ne mogu nekom da napišem da je najpouzdaniji onaj model koji se najviše kvari, to je protiv mojih načela. Ali mogu da mu kažem taj i taj model ima brdo problema i kvarova, ali ja ću vam naći najbolji primerak za vaš novac. Da li je to korektno? Ili mislite da je bolje da lažem klijenta, da mu kažem: vi ste genijalac “odabrali ste najbolje model koji bi i ja kupio”?

 

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

 

Jako je veliki problem, je i što su se kupci u Beogradu u poslednje dve godine okrenuili dobrim delom benzincima…pa su brojni auto placevi na kojima je ponuda benzinaca preko 50%, a ranije je bilo max 10%. Kad u ponudi imam samo benzince, ja klijentu moram da napomenem da mogu da mu nađem najbolji benzinac. On troši mnogo više, on ima mnogo slabiji obrtni moment, ali bolje kupiti i solidan benzinac nego loš dizelaš! Kada preporučujem turbo dizelaš – mislim na primerak u dobrom stanju, prodaje primerak koji neće imati problem sa diznama i turbom par par godina (moj cilj je 4 godine i ispunim ga u 99% slučejava). Dakle ja radim za vas! Ali na vama je konačna odluka! Nekad treba poslušati i srce! Imate na tržištu i benzince od 2.0 ili 2.5 litra radne zapremine sa 150 ili 200 ks, to nisu slabašni motori, ali ti motori zahtevaju vredan rad sa ručicom menjača, zahtevaju naterivanje obrtaja radilice u crveni polje, ako želite ubedljiva ubrzanja. I lepo je i tako voziti, i tako živeti, ali treba umeti, a bogami potreban vam je i malo deblji novčanik za tako nešto. Neko daje novac na kocku, neko na drogu, neko na alkohol, a neko na benzin, zar ne? Nije moguće živeti uvek maksimalno racionalno i štedljivo! Ovaj tekst je zapravo tekst koji često objavljujem pišem na mojim facebook stranicama Najboljiauto i Testovi Automobila Srbija.  #najboljiauto

 

 

ODGOVORE i PITANJE ČITAJTE NA  SAJTU TESTOVIAUTOMOBILA.RS (KLIKNITE OVDE) i Najboljiauto.COM

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (POŠALJITE PITANJE, KLIKNITE OVDE)

POSTAVITE DRAGI ČITAOCI I VI PITANJE (KLIKNITE OVDE).

Najbolji auto je ML, BMW X5 ili Touareg?

Svi mi kažu beži od Francuza – Zašto?

Honda Accord Vs Volvo S60 Vs CR-V

Koji auto kupiti za 4.500 evra?

Polovni automobili: Šta kupiti za 1.000 evra?

Bojan Vukosavljević: Uporedite mi Lagunu i Megane

Koje ulje da sipam u Focus II?

Polovni automobili za 2.000 evra

Da li je Toyota zaista kvalitetna?

Šta kupiti: Alfu 156 ili Volvo V50?

Da li da kupim Mitsubishi Colt ili Daihatsu Sirion?

G.Todoroviću preporučite mi karavan za 4.000€

Plivajući zamajac: sve prevare 

Pitali ste A.Todorovića: Grande Punto 1.2 Vs Clio 3 1.2 16V?

Renault Capture ili Škoda Yeti?

Remont plivajućeg zamajcaajstora

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA

Kupujem polovan automobil: šta da kupim Peugeot 406 ili Lybru?

Polovni automobili: G.Todoroviću uporedite mi Accord 2.0 i Octaviju II 1.9 TDI

Golf V bolja kupovina od Focusa i Astre H ili ne?

Ford Kuga 1.5 EcoBoost troši 12 litara?

Pitanje iz Travnika: Qashqai 1.2 Vs Qashqai 1.5 DCI

Da li kupiti Mondeo 1.8 TDCI sa 143.000 km?

Kakva je Opel Vectra C?

Polovan automobil: Dodge Caliber 1.8

Šta kupiti: Accord, Avensis, Lacetii ili…