Auto Magazin: Klarkson pljuje po automobilima!

Klarkson je verovatno najpopularniji auto novinar u univerzumu. Pomalo je detinjast, razmađen, drzak i često prepotentan. Da pogodili ste, liči pomalo na vas, zapravo na svakog od nas. Da li se baš u tome krija njegova ogromna popularnost? Ljudi misle da je oštar, objektivan, a on je zapravo nedovoljno ozbiljan da bi ga ja nazvaop profesionalcem, on mi je više komičar, i to ponekad sa jako dobrim ukusom. A šta vi kažete?

najbolji-_auto_logo_670-1

Kako da trošite manje goriva?

TESTIRALI SMO: Kia Sorento 2.2 CRDi AWD

Testoviautomobila RS LOGO

Renault Kadjar je fenomenalan auto, najbolji u SUV klasi, ako pogledate sve izmerene parametre. Ali Renault Kadjar je francuski automobil, a Englezi nisu zaljubljeni u njihove automobila, blago rečeno.

Renault Kadjar dCi 130 Signature

“Izgleda da su sva druga moguća imena već potrošena, pa su ovaj auto nazvali Kadjar. Jer, ko još žudi za tim da poseduje vozilo koje se zove Kadjar.”

“Renault Kadjar je tip automobila koji nikad nećete videti u nekom od filmova Fast and Furious. On nikad neće biti jedna od opcija u igrici Forza Motorsport, niti će se naći na posteru u spavaćoj sobi.”

BMW X1 xDrive25d (1. generacija)

“BMW je marka koja zaista pruža osećaj da vozite nemački auto. Izuzetak je ovaj stari, užasni X1. Stiče se utisak da inženjeri, po mom mišljenju sasvim opravdano, uopšte i nisu hteli da naprave takozvani krosover, jer auto izgleda kao mešalica za beton. Na žalost tvrdokornih fanova BMW-a, X1 je doživeo komercijalni uspeh, pa je kompanija odlučila da napravi i drugu generaciju ovog modela.”

“Kada se sve uzme u obzir, ipak to i nije tako loš auto – ne kvari se svaki čas i neće da eksplodira u vožnji. Da je reč o modelu firme Kia, ili nekog od uvrnutih kineskih proizvođača automobila, rekao bih ‘baš je fin’.”

Seat Leon X-Perience SE Technology

“Otkako sam pre 31 godinu počeo da testiram automobile, nikada nisam vozio Seat. Nisu mi ga nikad nudili, a ja ga nisam tražio, jer stvarno nisam video poentu u tome.”

“Ako ne računamo veoma stilizovane i atraktivne spoljne retrovizore, Leon koji su nam poslali na test mogao bi se opisati kao neopisiva gomila otpada od metala, stakla i plastike, kakva nije viđena još od mobilnog telefona Microsoft Kin. Povrh toga, bio je braon boje. Seat je pokušao da je nazove ‘avanturistička braon’, ali takvo nešto ne postoji.”

“Na kraju, zahvalan sam Seatu što mi je dopustio da provozam ovaj model jer je učvrstio mišljenje koje sam ranije imao o njegovim automobilima. Oni su gubljenje vremena.”

Nissan GT-R Track Edition

“Izbegavam da za neki automobil kažem da je opasan jer je takav izraz, pravno gledano, ‘minsko polje’, ali ovaj GT-R je veoma blizu toj definiciji. Za sat vremena vožnje, dvaput sam se gotovo slupao, zbog naglih i neočekivanih promena pravca kretanja.”

“Probajte da pređete u njemu preko nekog šahta i dobićete predstavu o tome kakav je osećaj doživeti avionsku nesreću. Osetićete kako se vrh vašeg kičmenog stuba odbija od unutrašnjosti vaše lobanje.”

“Inače, standardni Nissan GT-R je odličan automobil, jedan od najboljih na svetu. Pa ipak, ova grozota od verzije za trkačku stazu je užasna i prilično beskorisna.”

VW Scirocco 2.0 TDI

“Ljubav koju gajim prema automobilima datira od mog rođenja, ali je zacementirana onog trenutka kada sam nabavio svoj prvi automobil – originalni Volkswagen Scirocco. Da budem iskren, u početku uopšte nisam želeo da probam novi Scirocco. Znate kako to ide, imali ste sa nekim lepu jednogodišnju vezu pre nekih 35 godina. Sada ste se ponovo pronašli zahvaljujući Fejsbuku. Ispostavilo se da se ona u međuvremenu pretvorila u losa. Nikome to nije potrebno u životu. Bolje je da ljubav iz prošlosti ostane sačuvana u sećanju.”

“Hyundai i800 je gori od parazita u dečijem oku… radije bih namazao leđa Džejmsa Meja kremom za sunčanje, nego što bih ponovo vozio ovaj automobil.”

“Dosadan je! Hyundai zna kako se pravi pristojan auto, ali ovog puta je izabrao da napravi jedan koji je baš dosadan, spor, ružan i grozan. Ne bih ponovo ušao u njega čak i ako je je tri sata ujutru i pljušti kiša, a jedino što želim je da se dokopam kuće. Radije bih prespavao na klupi i razboleo se.”

TESTIRALI SMO: Kia Sorento 2.2 CRDi AWD

Kako da trošite manje goriva?

danas