Audi A6: prednosti i mane

Pitanje: Poštovani g. Todoroviću, treba mi mišljenje oko kupovine pomenutog v.a.g modela, koji agregat odabrati kubikaže do 2.500cm3, servisi, menjač, slabe tačke i opšte karakteristike u vožnji? A može i neka preporuka za neku drugu Nemačku limuzinu u tom rangu cene. Sa njim bih prelazio nekih 15.000km godišnje uglavnom po otvorenom putu ne bas savršenog kvaliteta. Ja se izvinjavam na ovolikom broju pitanja i nadam se da cete naci vremena da mi pomognete, unapred vam hvala. Pozdrav

[table]Ime i prezime: M Mitrović
Kada planirate kupovinu?: mesec dana
Kakav auto kupujete?: polovan
Koliko novca želite da potrošite?: do 6.500 evra
Šta trenutno vozite?: VW Passat b5
Između kojih se automobila dvoumite?: Audi a6 c5 2003-4god
Gde ste čuli za ovaj sajt?: od prijatelja
Da li želite da vam zakažemo probnu vožnju?: ne
Da li želite da naš urednik ide sa vama na probnu vožnju?: ne
Želite li ponudu banke da dobijete na mejl?: ne[/table]

Odgovara Aleksandar Todorović: Poštovani g.Mitroviću, hvala na poverenju i pitanjima. Audi A6, kao i sve velike nemačke limuzine dolaze u Srbiju kao polovnjaci, i radi se uglavnom o vozilima iz firmi, pa povedite pre svega računa o pređenoj kilometraži, koja je pre svega mnogo veća nego što stoji u oglašenim automobilima na sajtovima širom Srbije. Niko ne prodaje Audi A6 1.9 ili 2.5 TDI bez 300.000-400.000 km iza sebe. Papir, odnosno oglas na internetu trpi svakakve laži, ali imajte na umu da ćete u Audi A6 koji je star desetak godina, i koji sigurno ima preko 300,000 km morati da uredite puno više od velikog servisa. Originalni delovi za Audi A6 su skupi, remont turbine, plivajućujeg zamajca takođe, a to je tek početak. Mislite da dizne nećete morati da menjate? Ne želim da vas obeshrabrim, jer Audi A6 nudi otmenu, udobnu vožnju, i to prosto mora da se plati, kao i dobre performanse 2.5 TDI agregata.

a6-c5-avantPored limuzine u ponudi je bila i praktičnija karavanska verzija Avant.

Preporučljivi motori su 1.9 TDI sa 130 KS (mislim da su verzije od 110 i 115 KS preslabe za mogućnosti velike nemačke limuzine), ali i V6 turbo dizeli 2.5 TDI od 150 i 180 KS. Najpouzdaniji je benzinac 2.4 V6 sa 165 i 170 KS.

Tipični nedostaci, osim velike prosečne kilometraže dizelaša su: otkazivanje, pucanje zupčastog kaiša, problemi sa ubrizgavanjem goriva, česti kvarovi na menjaču Multitronic (a popravka je papreno skupa) i defekti merača protoka vazduha. Svakako, to nije sve, proverite prednju osovinu, jer je ona kod jako velikog broja primeraka istrošena, i za zamenu. Na mokrom asfaltu, kiši, kočnice se lošije ponašaju nego kod konkurencije (BMW, Mercedes, Volvo S80).

Kada je kvalitet u pitanju, jasno je da se radi o izuzetno visokovrednim materijalima, koji su filigranski precizno i ukusno sklopljeni, i da se prati nivo finalne obrade iz većeg Audija A8. Ovde vam moram priznati da je završna obrada u Audiju A6 bolja od one u Mercedesu E-klase ili BMW-ove serije 5, a podrazumeva se da kupac u ovoj klasi vozila želi samo najbolje za cenu koja je po pravilu paprena. Audi A6 ima prilično bogatu opremu, a pri tome košta manje od Mercedesa.Audi A6 svakim detaljem dokazuje da se radi o pravoj, zreloj limuzini, počevši od dužine od 4,92 m, pa preko velikog međuosovinskog rastojanja od 284,3 cm (što je za 8,3 cm više u odnosu na stari model A6). Krov je pozadi kupeovski zaobljen, što samo dodatno doprinosi eleganciji, ovog prelepog automobila.

A6  enterijerRaskoš i elegancija se nastavljaju i u putničkom prostoru, koji miriše na skupocenu kožu i mahagoni, a malo aluminujuma i hroma je upotrebljeno radi modernijeg – sportskog utiska. Prednja sedišta su više udobne fotelje, koje se inače pomeraju u svim pravcima, kao i upravljač, tako da je vrlo jednostavno pronaći idealnu poziciju za volanom. Pozadi sada ima više mesta nego ranije, te će direktori ali i oni koji sebi mogu da priušte ovu limuzinu biti prezadovoljni. Izolacija putničkog prostora je zaista temeljna, te se čak ni veće brzine ne osećaju.

Bilo kako bilo, imajte na umu da je pametno da odvojite dodatnih 2.000 evra, koliko ćete u proseku morati da uložite u Audi A6 2.5 TDI star deset godina. Postoji šansa da kupite dobar primerak, ali ona realno i nije velika. Sve zavisi šta, u koliko očekujete od polovnjaka sa mnogo kilometara iza sebe. Posebno je to problem u vašem slučaju jer želite da prelazite godišnje oko 15,000 km, a sumnjam da ćete ga održavati u ovlašćenom servisu, čime je šansa da vas ostavi negde da putu mnogosutruko veća.

Kupovina polovnjaka je uvek veliki rizik, posebno kada se radi o automobilima, koji su puno prešli, a koji su skupi za održavanje. Za početak, biće uspeh da kupite auto koji nije ukraden, ili havarisan, jer su kod nas upravo takvi primerci završavali, čast izuzecima naravno. Pre kupovine je kontrola u ovlaščenom servisu obavezna, a obavezno zatražite spisak od majstora, šta sve treba zameniti, i procenu koliko sve to košta. Kada sve to saznate, neće vam biti baš drago. Kupite Volvo S80, košta manje, i mnogo se manje krade.

2006_volvo_s80Ja bih radije kupio, odabrao Volvo S80 za manje novca i sa manje kilometara iza sebe.

Jedan komentar na Audi A6: prednosti i mane

  1. Nikola says:

    Dobar dan postovani. U nemackoj sam pa sam se odlucio kupiti auto. Posto se ic ne razumem zamolio bih vas da me uputite koji model audija da odaberem tj.koji motor je koliko toliko bolji. Audi a6 karavan 1.9 2.5 ili 2.7 . Zeleo bih neki familijarni auto do 6000e. Hvala na pomoci

Ostavite komentar