Audi A4 najbolja kupovina?

Premium marka ili što mlađi automobil do 6000e?Dragi Aleksandre,

Na preporuku prijatelja sam pronašao vaš sajt i na osnovu prethodnih poruka, pokušaću da budem što koncizniji i jasniji.

Nameravam da kupim auto do okvirno 6000evra, možda i malo preko te sume, ako stvarno nađem auto za koji vredi izdvojiti malo više novca.
Ovo će biti moj prvi auto, iako sam aktivan vozač 10 godina.

Razmišljam o par automobila, Mercedes Benz C220(ili C180), Ford Focus, Audi A4, u suštini, sve su ovo automobili za koje sam dobijao preporuke od prijatelja.

Jedni mi govore kako je Mercedes klasa za sebe, drugi kako je Audi A4 do cifre od 6000e najbolji izbor, treći kako je najbolje uzeti što mlađi automobil, npr. Ford Focus 2009. 2010. godište, koji nije puno prešao…

Ono što bih ja hteo da dobijem od automobila su dobre performanse na putu, dobra upravljivost i stabilnost, kao i saznanje da neću kupiti auto oz koga je “isceđena mast”, i zbog kojeg ću posećivati servis često.

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Pošto sam uglavnom vozio benzince (Seat Ibiza 1.4 1998., Ford Mondeo 2.0 1997) i samo jednog dizela, dok sam vozio Ford Focus C-Max 1.4 TDCi imao sam problem sa tromosti u ubrzanju, što je u vožnji po Beogradu znalo baš da mi zasmeta.
Ako se motor ne okreće na iznad 2000 obrtaja, tj. pretpostavljam dok turbina ne krene da radi svoj posao, automobilu baš treba da ubrza.Pošto prelazim dosta manje od 15000KM godišnje, verovatnije negde oko 10000KM, kombinacija gradske vožnje po Beogradu i povremenih tura od 200-300km po Srbiji, mislim da mi uopšte nije presudno da uzmem dizelaša. Zbog toga sam razmišljao i o Mercedesu C180 Sport Coupe ili varijanti sa četvora vrata umesto C220 CDI. Razmišljao sam o mercu sa dvoja vrata jer sam čuo da je puno mercedesa korišćeno u svrhu taksiranja po inostranstvu, a meni nije presudno da imam četvora, bar ne još neko vreme.Takođe dolaze u obzir i bilo koje druge marke automobila ako smatrate da su bolji izbor za nekoga ko kupuje svoj prvi auto.Srdačan pozdrav, Aca Petronijević

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

 

Ime i prezime: Aca Petronijević
Mejl adresa: a#######@gmail.com
Telefon: 069/3########
Kada planirate kupovinu?: Sada, odnosno što pre
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: 6000e
Šta trenutno vozite?: Ford Ka (drugi auto)
Između kojih se automobila dvoumite?: Ford Focus, Mercedes C220, Audi A4, dolaze u obzir i druge marke
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Preko prijatelja
Koliko kilometara godišnje prelazite?: ~10000
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvaženi gospodine Petronijeviću, hvala vam na poverenju. Odvojite malo vašeg vremena i pročitajte neke odgovore na moja pitanja. Nije moguće porediti Forf Focus koji pripada C segmentu, odnosno kompakt klasi, sa premijum automobilima iz D segmenta. Nema nikakvog smisla, jer je održavanje Audija A4 i Mercedesa C klase mnogo skuplje nego održavanje Forda. Zapravo razlika u cenu održavanja je jako velika, posebno što za isti novac možete kupiti dosta mlađi Focus, sa manje pređenih kilometara.

Za 6.000 evra nije  moguće pronaći A4 ili Mercedes C klase sa malom kilometražom. Mercedes sa motorom 220 CDI ima preko 2.0 litra zapremine pa je cena registracije poprilična, oko 70.000 dinara. Originalni delovi za Mercedes i Audi su papreno skupi. Ako kupujete primerak koji je vožen i održavan u Srbiji, svakakve neprijatnosti vam se mogu dogoditi, zbog ugrađenih delova lošeg kvaliteta, i zbog nestručnih servisa.

 

Automobili danas imaju komplikovanu elektroniku, pa je za njih danas potrebna najsofisticiranija dijagnostika.

Znate i sami da Audi A4 ima prednja vuču, a Mercedes C klase snagu i obrtni moment iz motora prenosi na zadnje točkove, tako da je razlika u vožnji velika, kao i mogućnost za izbegavanje prepreka u krivini, na primer. Mercedes C klase može puno više, ali traži i mnogo uskusnijeg vozača, koji zna kako da iskoristi prednosti zadnjeg pogona.

Ford u Focus C-Max nikada nije ugrađivao slabašni motor 1.4 TDCi, to ste zbunili. Vaša pitanja nemaju puno smisla, i čini mi se da niste svesni koliko je skupo održavati Audi A4 i Mercedes C klase koji imaju preko 400.000 km. Pronalaženje polovnog automobila je jako komplikovano, nije lako u moru loših, izraubovanih vozila pronaći jedan solidan. Potrebno vam je mnogo znanje i iskustva, i vrhunski majstori koji dobro poznaju svaki od navedenih modela. Dakle trebaće vam mininum tri majstora i jedan limar. Bez njih šanse su vam nikakve. Ja ću vam pomoći, ukoliko ni jedan majstor neće da vam izađe u susret, ali bi jako voleo da izbegnem traženje Mercedesa C klase za samo 6.000 evra.

  • Ovaj odgovor sam vam napisao besplatno, jer mi je bilo žao da napravite veliku grešku u svom životu. Ako želite detaljniji odgovor, molim vas da sledeći put uplatite novac. 

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

PITAJTE ALEKSANDRA TODOROVIĆA (KLIKNITE OVDE)

 

DRAGI ČITAOCI, POŠALJITE I VI VAŠE PITANJE, I DOBIĆETE ODGOVOR KLIKNITE OVDE.

Pročitajte odgovore na neka od zanimljivih pitanja koje ste mi poslali:

Kia ili Volvo, možda Scenic?

Nekim ljudima ne treba prodati automobil!

Najbolji auto za 3.000 evra

Iskoristite vredne savete – Pitajte A.Todorovića

Majstori, majstori: zuji mi nešto u haubi!

Prostran auto za 4.500 evra – šta preporučujete?

Toyota Yaris ili Mazda 2?

G.Todoroviću: Eko pneumatici vrede ili ne?

Kako izabrati polovni automobil?

Kakav je Roomster u odnosu na Logan MCV?

Poređenje:Honda Jazz 1.4 i Civic 1.4

TESTIRALI SMO: Ford Focus 1.6 TDCi

Da li možete da pojasnite kako tražite polovne automobile?