Audi A4 B8: Najgori izbor – mnogo kvarova

Cenu polovnog automobila određuje ponuda i potražnja, popularnost brenda i određenog modela. Neobaveštenost kupaca u Srbiji poprima razmere epidemije neznanja, a zluradost majstora, koji preporučuju automobile iz VW – ove grupe je neverovatna, iako su delovi za navedene automobile znatno skuplji nego recimo za Renault, Peugeot ili Toyotu. Sve navedene marke imaju pouzdanije, i daleko kvalitetnije motore, više opreme, nude više bezbednosti (mnogo više), i udobnosti. Ali izbor je naravno na vama! Audi A4 B8 ima nerealno visoke cene kao polovan automobil. Brojni kvarovi muče vlasnike automobila, i to razočaranje vozači kriju, jer “dobar” imidž mora da se održi. Ako neko želi da mu nađem Audi A4, rado ću to učiniti! Daću sve od sebe da vam nađem najbolji moguću primerak. Vaš novac – vaš izbor! Tekst i foto: urednik Aleksandar Todorović.

 

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463 AIK Banka Aleksandar Todorović

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Kako najbolje održavati automobil?

F.Stojković: Preporučujem Todorovića!

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 105000000250737463
AIK Banka Aleksandar Todorović

Dušan Sremčević: Aleksandar Todorović je profesionalac!

I.Jevtić: Hvala vam g.Todoroviću za odličan auto!

Jorgačević: G.Todoroviću odličan je Picasso koji ste mi našli!

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Da li da kupim C – Max ili Senic?

Najbolji auto je onaj koji kupac želi!

 

Hladni dani su iza nas, ali tu je sa nama i dalje hladni start! To je problem za Audi vrlo često. Loš hladan start.Greška pri startovanju motora.Mogući zabeleženi kodovi grešaka: P161A, P161B, P161C, P161D, P161E, P161F, P161G, P161H.

 

Svima je dobro poznato da benzinci 1.8 i 2.0 TSI i TFSI motori troše veliku količinu ulja, što je često rezultat istrošenosti cilindara i klipnih prstenova. Generalna je papreno skupa, i neisplativa.

 

Dizel 2.0 TDI motor je jedan od najgori u klasi. Na radost majstora, razume se. Najviše ih raduju česti problema sa turbo punjačem. Mehaničari predlože remont turba, naplate vam, a to ne reši problem, jer ruku pod ruku ide i istrošenog samog motora, istrošenost cilindara. Plivajući zamajac jako malo traje kod ovog motora, kao i kvačilo. Preveliki obrtni moment, i neadekvatan projektovan zamajac. Još više iritira čest problem sa zaglavljenim krilcima u usisnoj grani. To se kod konkurencije vrlo retko dešava, ali kod Audija, VW-a i Škode je to jako često.

 

Lampica za indikaciju kvara motora FSI  svetli. Mogući zabeleženi kodovi grešaka: P0016, P0017, P0018, P0019. Gubitak snage motora.

 

Nisu retki problemi sa zatezačima lanca koji su oštećeni na TFSI motorima. Lanac popušta i počinje da pravi buku (lupa, zuji, pravi neprijatne metelne zvukove). Ako se ne zameni na vreme, desiće vam se da dođe do preskakanja lanca, a posledica toga je da se klipovi sudare sa ventilima. U prevodu tafda je preskupa generalna pred vama. Srbi uglavnom misle da lanac NE MORA da se menja. Ali to definitivno nije tako.Retko, ali se dešava da lanac napravi problem i kada se ne čuje. Prosto velika kilometraža ostavlja tragove na lancu. Pošto je dobro poznato da se kilometraža kod Audijevih modela vraća u proseku 250.000 km, jasno je zašto je to tako, i zašto su puni servisi koji rado rešavaju ovaj problem, ali to naplate bar 3.000 evra.

 

Problema je zaista puno

 

Kvarovi na klima uređaju su vrlo česti i skupi.  Često je problem senzora temperature i senzor pritiska. Još se majstori više raduju kada vam otkažu ksenonski farovi. Nabave vam brzo polovne po parenoj ceni (kupovina novih je totalno neisplativa). Električnu parking kočnicu niko ne voli – a ona četo otkazuje kod Audija. Popravak nije jeftin. Stari problem sa sa podizačima stakala je ostao i kod ovog Audija. Pravo je čudo ako vam parking senzori na Audiju ne otkažu bar jednom u godinu dana. Problem je i električno otvaranje prtljažnika, koje je na listi čestih kvarova.

 

Centralno zaključavanje je isto problematično kod VW-a, Audija i Škode. Otkazuje jako često. Problem je greška u programu multifunkcionalnog modula koji se obično rešava reprogramiranjem. Ponekad morate da kupite nov preskupi modul.

 

Pražnjenje akumulatora je vrlo često. Navodno se  rešava reprogramiranjem.  Za česte probleme sa otvaranjem poklopca za sipanje goriva, može da se zaključa poklopac za sipanje goriva kriv je prekid rada  selenoidnog prekidača. Ovo je samo deo problema koji vas čeka sa Audijem A4 B8!

 

 

 

Za traženje automobila od 20.000 evra: moj honorar je 450 evra!

Kupovina automobila procedura – Preko A.Todorovića!

Bojan Tokić: Todorović mi je našao odličan auto!

Kako najbolje održavati automobil?