Amarket Auto: Volkswaganovi akumulatori su kvalitetni

Da li ste znali? Akumulator je izvor energije br. 1 pri startu motora a istovremeno služi kao čuvar energije koju generator proizvodi u toku vožnje. Više informacija na 034/354-616. Zeljko@amarket-auto.com

www.amarket-auto.rs

TESTIRALI SMO: VW Polo 1.2TSI Bluemotion

Amarket Auto VW: Originalni deo pruža bezbednost

najbolji       _auto_logo_670

 

Elektronika iz dana u dan napreduje. Sve je više potrošača i procesora na bord mreži. Učinak automobilskih akumula se znatno smanjuje pri niskim temperaturama. U toku zime je za start motora kao i za potrošače poput svetala, ventilatora (kompresor, fen) i grejanja potrebno dosta energije.

Naročito u vožnji na kratkim relacijama može se desiti da je potrebno više struje nego što generator može da napuni, odnosno proizvede. Prema statistici o kvarovima renomiranih automoblskih klubova akumulator je redovno najčešći uzrok kvara – i to ne samo kod starijih vozila.

Velika toplota i duže vreme stajanja vode do samopražnjenja akumulatora i skraćuju njegov vek trajanja. Akumulator je klasični potrošni deo. Volkswagen preporučuje zamenu na svake četiri godine.

Volkswagen originalni akumulatori

U toku zime nude garanciju za hladan start do -25°C i pouzdani su i tokom leta zahvaljujući minimalnoj potrošnji vode. Ne zahtevaju održavanje. imaju nizak procenat samopražnjenja tokom celokupnog veka trajanja. imaju integrisan pokazivač nivoa kiseline, koji na prvi pogled prepoznaje da li je akumulator u redu. Redovno su pobednici testova nezavisnih instituta. Poslednji test akumulatora časopisa ACELenkrad (11/2009; pobednik testa 12 V 72 Ah).

Postavljaju merilo u pogledu veka trajanja, s obzirom da se koriste isključivo visokokvalitetni meterijali i nude odličan odnos kvalietet – cena. Osim toga na Volkswagen originalni akumulator imate 3 godine garancije.

Više informacija na 034/354-616. Zeljko@amarket-auto.com

www.amarket-auto.rs

simovic-amarket

Amarket Auto VW: Originalni deo pruža bezbednost

TESTIRALI SMO: VW Polo 1.2TSI Bluemotion

 

najbolji       _auto_logo_670

Ostavite komentar