Alternativa za Nissan Note

Pitanje: Poštovani gospodine Todoroviću, detaljno sam proučio odgovor koji ste mi napisali, ali bih voleo da mi predložite neku alternativu. Da li je to možda Honda Jazz, ali prve generacije? Unapred hvala na odgovoru. Imam sada Suzuku Swift stari model, želim auto koji je jeftin za održavanje kao ovaj “japanac”. Unapred hvala na odgovoru, Vladimir.

Odgovara Aleksandar Todorović: Sa cenom od 4.000 evra Honda Jazz je na nivou osnovnih modela niže srednje klase, a u stvari je mali – veliki gradski automobil. Hondina filozofija – nešto između, funkcioniše odlično, jer se ovim autom cilja na prilično širok krug kupaca. Prva generacija Honde Jazz nudi manje bezbednosti i komfora od Jazz-a II generacije koju sam vam opisao. Statistike pak kažu da je bila pouzdanija, ali to važi za tržište Nemačke, Engleske, gde su servisi i gorivo mnogo bolji nego u Srbiji. Nemojte se zavaravati da će vas starija Honda Jazz prve generacije služiti bolje od novijeg, i mlađeg modela. Svakako, cene rezervnih delova za Hondu su oesetno više nego za Suzuki Swift star desetak godina.

Mnogi u svojim recenzijama zaboravljaju da pomenu da je ovaj model osvojio titulu automobila godine u Japanu, i da je posle niza godina u zemlji izlazećeg sunca uspeo da sa trona najprodavanijeg automobila skine tojotu korolu. Nasledila je prilično nezapaženu Hondu Logo. Zahvaljujući velikom međuosovinskom razmaku točkova ostvarena je natprosečna ponuda prostora. Mesta na zadnjoj klupi ima i više nego dovoljno, odnosno, i oni viši će imati dovoljno prostora, kako za kolena, tako i za glave, što je zaista retkost u ovoj klasi. Ergonomija zaslužuje čistu desetku, a pored toga gotovo da je neverovatno da automobil koji je dugačak samo 383 cm ima zapreminu prtljažnika od čitavih 380 litara.

DETALJNIJI ODGOVOR JE POSLAT GOSPODINU VLADIMIRU DIREKTNO NA MEJL, OVO NA SAJTU JE SAMO DEO SAVETA KOJE SAM MU NAPISAO.

Pri tome se isti za tili čas pretvori u ravni tovarni prostor od impresivnih 1.323 litara, i to samo jednim jednostavnim potezom ruke. Prosto da se čovek zapita – zašto konkurencija već do sada nije ukrala ovaj patent od Honde? Ostaje mirna i prilikom prelaska preko neugodnih uzdužnih neravnina, a motor čak i u petom stepenu prenosa pri brzini od 120 km/h daje dovoljno snage za odlučna ubrzanja. Benzinski motor 1.4 od 83 KS ima za Hondu čudnih samo 8 ventila, ali to nikako ne treba shvatiti kao manu. Pre svega zahvaljući tehnologiji i-DSI (Inteligent-Dual and Sequental Ignition).

Focus IIHonda Jazz II je bolji automobil od Jazza prve generacije. Za sličan novac možete kupiti mnogo veći, bolji i bezbedniji Ford Focus II generacije (automobil na slici). 

Pošaljite i vi vaše pitanje, rešite vaše dileme, kupite automobil koji vama odgovora, kliknite dole na link:

Hitna pitanja – brzi odgovori

Pročitajte odgovore na pitanja koja su vama zanimljiva:

Najboljiauto.com: ALFA GIULIETA ILI MEGANE?

Šta kupiti za 5.000 evra – realnost mi kaže i30, šta mi vi preporučujete?

Koji odabrati: Corsu ili Grande Punto?

Alternativa za Nissan Note

Da li da kupim Peugeot 307 HDI?

Najboljiauto.com: Ko u Srbiji dobro radi remont plivajućeg zamajca?

Da li je Clio 3 bolji automobil od Grande Punta 1.2?

Koji motor je najbolji za Alfu 159?

Hitna kupovina: Golf V ili Kija pro_ceed?

Pitali ste A.Todorovića: Dopada mi se Ignis, kakav je to auto?

Imam Twingo 1.2 16V: Kupujem Note 1.4 da li sam napravio dobar izbor?