A.Todorović prodaje odličnu B klasu!

Prodajem odličan Mercedes! B klasa 200 CDI Automatic. Automobil su proverili moji majstori detaljno. Auto se nalazi kod mog najboljeg majstora u servisu. Možete ga videti svaki dan u radno vreme, uz prethodnu najavu, ali samo ako dolazite sa VAŠIM MAJSTOROM, kojem će biti omogućeno sve što želi, kako bi auto detaljno proverio.

Mercedes sam kaparisao, ali gospođa Z##### nije htela ni ga pogleda jer nema električne podizače zadnjih stakala. Nije to navela kao uslov za traženje, a da jeste, ne bi joj tražio auto, jer preko 60% B klasa nema te podizače. Auto je 2006.godište, motor je odličan, DPF filter nije zapušen, automatik lepo radi i kada je zagrejan. Lanac je u odličnom stanju. Auto za svaku preporuku. Možete me kontaktirati preko sajta na www.najboljiauto.com/pitajte/ ili preko Facebook stranice Najboljiauto odnosno Testovi Automobila Srbija.  Auto je 2006. Cena je 5300 evra.

—————————

Želim crnu B klasu

Pitanje: Poštovani Gospodine Todoroviću,
Dugo pratim Vaše kolumne. Stekla sam utisak da ste osoba od poverenja jer svakako jeste veliki poznavalac automobila, a pre svega vrlo objektivni i direktni, što mi se veoma dopada. Zbog toga sam rešila da Vam se obratim za pomoć i savet. Naime planiram da kupim auto u vrednosti do 6000-6500e. Imam malo dete, dva velika psa (zajedno imaju 70kg) živim u gradu, tokom godine provodim par meseci na moru i prelazim do 15000 km godišnje.Do sada sam imala prilike da vozim razne automobile a poslednji je bio Lupo 2002 god kojim nisam bila preterano zadovoljna ali je služio u datom trenutku mojim prohtevima i budžetu. Od auta trenutno želim da je automatik, da je bezbedan, da ima 5 vrata, veliki prtljažnik (najmanje 450L), da ima parking senzore, da je pouzdan, da troši što manje jer to svi żelimo zar ne? 🙂 U principu nemam ograničenja u tom segmentu, sve jedno mi je da li je benzinac ili dizel (volela bih da znam Vaše mišljenje šta mi pre preporučujete), da ne bude preterano veliki jer smo u centru grada i ograničeni smo parking mestom, da ima visoko sedenje (zbog čega mi je izmedju ostalog B klasa zapala za oko pored estetike), da ima do 2000 kubika po mogućstvu. Za sada su mi u užem izboru B klasa i Kia Sportage. Iako su različite klase, oba trenutno zadovoljavaju moje prohteve najviše na nivou estetike (da budem iskrena najviše bih volela Toyotu RAV4 od 2006 godišta, zbog kvaliteta i performansi, ali koliko sam upoznata na našem tržištu je nemoguće naći neku u cifri sa kojom raspolažem). O jednom i o drugom prethodno navedenom modelu sam pročitala dosta ali bih ipak želela da čujem i Vaše stručno mišljenje kao i neki drugi eventualni predlog ako ga imate. Bila bih spremna da Vas angažujem da mi pronadjete što bolji mogući auto od ova dva navedena modela, do iznosa koji sam navela, naravno ako mislite da mi izbor nije katastrofalan :). Svakako bi mi značilo Vaše mišljenje. Nadam se da ćete imati vremena da mi odgovorite, novac će Vam za odgovor biti sutra uplaćen na račun. Molim Vas mi napišite koliko je potrebno da Vam uplatim za odgovor?
Srdačan pozdrav, Z##### ########## (gospođa je insistirala da se ne objavljuje njeno ime i prezime)

Provereni polovni automobili: Aleksandar Todorović

Ime i prezime: Z#####  ###############
Mejl adresa: z######@gmail.com
Telefon: 063######
Kada planirate kupovinu?: u narednih mesec dana
Kakav auto kupujete?: Polovan
Koliko novca želite da potrošite?: do 6000 e
Šta trenutno vozite?: Trenutno ništa
Između kojih se automobila dvoumite?: Mercedes B klasa 2006, 2007, 2008 god ili Kia Sportage 2005, 2006, 2007 god
Gde ste čuli za ovaj sajt?: Sama sam ga našla
Koliko kilometara godišnje prelazite?: do 10000 km
Da li biste platili da vam pronađem auto?: Da

Foto: Aleksandar Todorović

Odgovara Aleksandar Todorović: Uvažena gospođo hvala na poverenju. Bilo bi dobro da prvo utrdimo da li želite SUV ili monovolumen. Poredite automobile različitih klasa. Potom da utvrdite da li želite kvalitet (Mercedes) ili korejski automobil (Kia), pošto ove marke nikako, i nikada ne mogu da se porede. Automatski menjači su u Mercedesu daleko kvalitetniji i pouzdaniji, to je valjda jasno.

Meni treba oko 3 dana da pogledam sve B klase u Beogradu, a da ono što ja mislim da je najbolje, proveri moj majstor.  B klasa koja zaslužuje da se preporuči se potom šalje u servis na dotatne provere. Krećemo od trapa, pa preko creva, elektronike do motora. Na dizalici je sve lakše.

Potom automobil rezervišem,  taj jedan, najbolji, a ne 10 Mercedesa. Jer zašto bi rezervsisao “deset” najboljih. Osim toga ,  izgleda da niste svesni kakvi se krševi sve prodaju po Srbiji. Mislite ako imate 6 000 e da za taj novac možete kupiti dobar auto? Mogu vam reći možete, ali teško, jer se uvozi svašta, a ovo što je održavano i voženo po Srbiji to ne može da prođe tehnički ni u Sloveniji,  a kamoli u Švajcarskoj, Belgiji, Holandiji, Francuskoj odakle dolazi najviše polovnjaka u poslednje vreme.

Toyota RAV4 sigurno nema bolje performanse od Mercedesa B klase, osim toga to je SUV. Dobar RAV4 ne može nikako da se kupi za 6000 evra, a ja loš auto da vam tražim i garantujem za njega nikako ne mogu.

 

Ako želite dobar SUV, moj vam je predlog da odvojite bar 8500 evra, ali onda vam moram preporučiti neke druge modele, Toyota je preskupa i precenjena.

Čuli smo se telefonom, detaljno sam vam sve objasnio, iako nisam očekivao da ćete mi postaviti baš toliko mnogo pitanja, i da će razgovor trajati 2,5h, od sada moram da naplaćujem po započetom satu, kao psihijatri.

Shvatite da ja nisam u mogućnosti da vam nađem 10 Mercedesa B klase u crnoj boji, koji su svi za preporuku, i koji svi imaju automatske menjače. Nisam smeo da obećam da će B klasa koju nađem biti crna. Ali eto uspeo sam da vam nađem model u crnoj boji.

Pošto ne želite da kupite automobil, jer nema elektro podizače zadnjih stakala, a to u vašim zahtevima niste naveli ni pismenim, ni usmenim putem, ja ću ga oglasati, i prodati, jer sam auto zbog vas kaparisao. Kada sam siguran da je auto odlična, ja ga kaparišem. Tako da ako neko želite da kupi B klasu sa odličnim motorom,  200 CDI 140 KS, sa čistim DPF filterom, sa jako dobrim automatskim menjačem, može da mi pošalje komentar na sajtu, na facebook stranici Testovi Automobila Srbija, ili kao pitanje na www.najboljiauto.com/pitajte/.  Vaš A,Todorović

BEZ VAŠEG MAJSTORA NE POKAZUJEM AUTOMOBIL.  DA NE GUBIMO VREME NI JA NI VI. JA ZNAM ŠTA PRODAJEM, ALI BEZ LJUTNJE VI NE. 

 

PROVERENI POLOVNI AUTOMOBILI: NAJBOLJIAUTO.com

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Dušan Sremčić: Aleksandar Todorović je profesionalac!

Svakako, narod se boji vraćanje kilometraže, ali i to je proverivo, posebno kod mlađih primeraka. Ako je kilometraža vraćena, cena je daleko niža, ali i takav automobil može itekako imati dobar motor. Sasvim je suvišno pričati da je Mercedes kvalitetniji od Renaulta, ili da je Volvo bezbedniji od Kije, odnosno BMW od Opela.

Da li ćete vi za vaš novac kupiti neki odličan, proveren polovan automobil koji nudi maksimalanu bezbednost, ili ćete kupiti mali nov auto, sa bednom opremom i osnovnim nejakim motorom, izbor je samo vaš, ali budite malo odgovornije prema svojoj porodici i prema svom budžetu. Svakako, ako imate 5.000 e, od kupovine novog automobila nema ništa, morate da razmišljate o polovnim auotmobilima, ali nije kraj sveta, nećete kupovti mačku u džaku, jer će moji majstori detaljno pregledati automobile koje vi želite da kupite. Uradićemo vam i Veliki servis, i proverićemo sve što možemo na automobilu, da biste vi i vaša porodica bili bezbedni.

 

 

 

Ko ima novca za novi Mercedes ili BMW od 40,000 evra, svakako mu savetujem da kupi nov Mercedes! Henri Ford je tvrdio da je najbolji auto nov auto, ali on je prodavao nove automobile, to je bio njegovog marketinga. Ja nisam kriv što Dacija ili FIAT danas 2019.godine proizvode nekoliko puta nebezdnije automobile nego BMW ili Mercedes pre desetak godina.

Normalno je da neko ko putuje u Minhen tri puta mesečno i prelazi 50,000 km da mu je rentabilnije da kupi nov auto. Ali pristojan, solidan nov automobil sa solidnom opremom i dobrim motorom, koji može da prati ritam modernih automobila je oko 20.000 evra (nemojte upirati prst u Turke, jer voze neuporedivo bolje od srpskih vozača, i jer imaju dobre automobile, koje realtivno brzo ali i bezedno voze). Jako su nam male plate, a troškovi su veći nego  u nekim mnogo bogatijim državama.

Pitajte Aleksandra Todorovića

RAČUN: 285233504000184788
Sberbank

Nije realno da mogu da procenim svaki auto 100%, jer ne mogu, čak i kad imam tri moja majstora pored sebe, možemo da pregledamo ono što možemo, možemo da provozamo auto.

 

Bukvalno je narod prinuđen da kupuje polovne automobile. Srbi pokušavaju da veruju da postoje polovni automobili koji su bez ulaganja. Tako nešto ne postoji! Zato je važno da kupite pre svega auto koji možete da održavate, i automobil koji je u dobrom stanju, jer loš polovnjak ima da vam pojede godišnju platu za nekoliko meseci. Tako da polovan automobil nije mačka u džaku, polovan automobil je katastrofa za Vas, i vaš kućni budžet posebno ukoliko se rukovodite idejom, ako imam sreće imam, ako ne, nemam. Na sreću se oslanjaju samo kockari, i neznalice? Da li ste vi kockac? Da li imate dovoljno informacija, i da li možete bez stručne pomoći da procenite stanje automobila? Ja to ne mogu, zato imam tim majstora koji mi maksimalno pomažu u proveri automobila. Ono što je sigurno, to je da ćemo vam pronaći osetno bolji automobil nego što to vi možete sami. Ako imate majstora od poverenja, preprodavca od poverenja, obratite se njima, jer oni su valjda to poverenje kod vas stekli prethodnih godina. Mi vam tražimo automobil samo ako su vaši zahtevi realni, i ukoliko pristajete da vam moji majstori odmah po kupovini urade Veliki servis. Znam da je za neke od vas ovo “čudan” zahtev zato što većina vas po kupovini automobila nije zamenila ni ulje, a kamoli uradili “veliki servis”, ali znajte da su moderniji automobili mnogo skuplji za popravke, i da vas sada pogrešan izbor modela može koštati daleko više nego pre nekoliko godina. Moderniji automobili jesu bezbedniji, imaju više opreme, ali si komplikovaniji i mnogo skuplji za održavanje, zato je danas potrebnije više nego ikada pre da angažujete vrhunske stručnjake i iskusne majstore, i da ih platite, jer u suprotnom imaćete situaciju da vaš majstor otvori haubu, baci pogled i da kaže: dobro je ovo, kupuj. A da li je njemu stalo da vam se auto više kvari ili ne? On želi da ga vi redovno posećujete ili ne? Morate imati dobrog majstora, bez njega NE KUPUJTE POLOVAN AUTOMOBIl! Ako nemate majstore obezbediću vam ja moje majstore, i održavaju ja vaše automobile ukoliko vam ja tražim automobil. Zapravo to je i uslov da vam pomognem u nalaženju automobila. Jer meni je stalo da vas auto dobri služi. Ako su i vaši ciljevi isti, onda možemo napraviti saradnju.

Urednik Aleksandar Todorović

Pitajte Aleksandra Todorovića