Proverite mi automobile iz oglasa: Golf V, Astru i Vectru

Pitanje: Pozdrav g.Todoroviću, već jedno vreme tražim neki auto do 5.000 evra. Trebao bi mi nešto malo prostraniji i jači od onoga što trenutno imam (Opel Agila 1.0) pošto godisnje dosta prelazim. Karavan bi mi najvise odgovarao ali od dole navedenih auta svidjami se i astra iako nije karavan. Trenutno se dvoumim oko 3 auta i zanimalo bi me Vase misljenje. Hvala unapred. Dragan.

http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1727785_VW_Golf_5_2007_god

http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1738264_Opel_Vectra_2008_god

http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1731080_Opel_Astra_2009_god

REŠITE VAŠE DILEME, KUPITE AUTOMOBIL KOJI VAM NAJVIŠE ODGOVORA, POŠALJITE VAŠE PITANJE OVDE (KLIKNI).

Da li je ovaj Nissan Note oglašen na Mojauto.rs dobra kupovina?

Odgovara Aleksandar Todorović: Hvala na pitanju, i hvala na poverenju. Nisam siguran da ću uspeti sa ovim odgovorom da razrešim sve vaše dileme, ali zato očekujem vaša nove pitanja, i vaše nove linkove oglašenih polovnih automobila. Automobili koje želite da vam uporedim ne pripadaju istoj klasi. Opel Vectra je mnogo veći, udobniji, i komforniji automobil od Golfa V a posebno od Astre G. Naravno, upoređujete benzinca sa dizelašima, i tu je možda još veća razlika, jer VW-ov 2.0 TDI (PD) motor ima dvostriko veći obrtni moment od Opelovog 1.4 Twinport motora, koji kao da nema tih svojih 90 KS, koliko Opel tvrdi (taj agregat realno ima 90 KS, ali nešto sporije prihvata gas, nije elastičan, i prosto ne nudi dovoljno dobre performanse).

Navedeni linkovi mi ukazuju da će vas lako prevariti potencijalni prodavci, jer vi gledate povoljnu cenu, a ne ko prodaje automobil. Auto gledate 2h, a isto toliko bar 2h gledajte prodavca.

Ako vam je primarno da kupite auto čije vas održavanje neće puno koštati, onda je izbor Astre G 1.4 16V prilično dobar izbor, jer je taj motor prilično pouzdan, nije skup za održavanje, a rezervni delovi za Astru G se mogu naći po prilično povoljnim cenama, svakako originalni delovi su kod Opela puno skuplji, a u Beogradu su Opelovi servisi pareno skupi, recimo skoro dva puta su skuplji od Toyota Centra, koji razumljivo servisira Toyote.

Razume da dajete prednost Opelu, jer ste zadovoljni sa Agilom, koja jeste mala, ali je veoma praktična, i štedljiva. Verujem da niste mnogo zahtevni po pitanju performansi, jer Opelov 1.0 motor sa samo 3 cilindra ne nudi dobra ubrzanja, a međuubrzanja su mu očajno loše u petom stepenu prenosa. Astra G 1.4 16V je od Opel Agile 1.0 puno startnija i brža, dok su Vectra 1.9 CDTI i Golf V 2.0 TDI mnogo brži automobili, koji će vam ponuditi „novu dimenziju vožnje“. Dizelaši imaju turbo punjače koji daju veliki obrtni moment, pa vam je velika sila na raspolaganju kod preticanja, ili na usponu.

Problem je najveći, što su oglasi koji ste pronašli loš izbor. Zašto?

Razumem vas da gledate automobile koji su jeftiniji, osetno jeftiniji od prosečnih cena za dato godište. Razumljivo, vi želite da platite što manje, a da dobijete što je moguće bolji automobil. Imajte na umu da je bolje kupiti dobro očuvani polovnjak koji košta više, nego polovan automobil koji ima vraćenu kilometražu, a to je slučaj i sa Vectrom, ali i sa Golfom V. Prosek dizelaša D segmenta (Vectra, Passat, Mondeo) u EU je 35,000 km godišnje, oglašena Vectra stara 6 godina ima navodno samo 70,000 km, ja vam savetujem da nikako ne verujete prevarantima, uostalom, zakažite pravac kontrolu u Komnenović Autu (Beograd), i tamo će vam verovatno potvrditi da auti ima sigurno više od 150,000, a možda i 250,000 km. Stanje enterijera ne mora nimalo da otkrije realnu kilometražu, posebno je to teško utvrditi kod Opela, koji ima jako kvalitetne materijale (mislim na Vectru).

Ako već dajete prednost kupovini automobila od fizičkog lica (gde nemate garanciju, a imate da platite porez na prenos od 2,5%), onda kupite automobil od recimo gospodina koji je oglasio Opel Astru, imate servisnu knjižicu, kilometraža je realna, naravno kupite Astru koja nema ugrađeni gas, kao što vidite zbog toga je prodavac još i spustio cenu, ova Astra košta čak 21% manje od proseka. Iako je auto malo prešao, oko 57,000 km, imajte na umu da ga je gas degradirao, mislim na motor, u proseku treba oko 30,000 km da bi se pokazali prvi problemi zbog toga što motor sagoreva gas, a ne benzin (konstruisan je i razvijan nekoliko decenija da radi na benzin, ali mudri Srbi ga naterali da radi na gas). Niste pažljivo čitali moje tekstove, odgovore na pitanja, pa ću vam to opet napisati.

Ugradnju gasa ne preporučujem ni u jedan moderniji automobil. Problemi čak i sa sekvent sistemima najnovije generacije javljaju se već nakon 20.000 ili 30.000 pređenih kilometara. Problem može delimično da se otkloni čišćenjem dizni, ali time se samo odlaže neminovna zamena benzinske pumpe, injektora, koji rade samo kod startovanja motora, jer čim se postigne optimalna temperatura, sekvent sistem preuzima snabdevanje motora gorivom, tačnije tečnim naftnim gasom.

REŠITE VAŠE DILEME, KUPITE AUTOMOBIL KOJI VAM NAJVIŠE ODGOVORA, POŠALJITE VAŠE PITANJE OVDE (KLIKNI).

Da li je ovaj Nissan Note oglašen na Mojauto.rs dobra kupovina?

Focus II ili Opel Astra H?

Honda Accord iz 2006.god za 7.900 evra: da ili ne?

Dopada mi se Lancia Ypsilon: kakve su ove dve iz oglasa?

Meni je teže da kupim polovan auto nego polovan avion

najbolji       _auto_logo_670

Ostavite komentar